Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Οι Αγριόχηνες (Τα ασημένια πατίνια)


Ακούστε στην παιδική εκπομπή ‘’Οι Αγριόχηνες’’ το πρώτο και το δεύτερο μέρος του παραμυθιού «Πες το μ’ ένα παραμύθι… – Τα ασημένια πατίνια» της Μαρία Παπαγιάννη και της Μυρτώ Δεληβοριά.

Ένας στρατιώτης νεκρός σε μάχες στο Ντονμπάς


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να μιλήσει σήμερα Κυριακή με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Μόσχα εδώ και αρκετές εβδομάδες και ενώ χθες ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός από τους άνδρες του σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το 2022 ο εργαζόμενος πρέπει να μπει με φόρα και να απαιτήσει αυτά που δικαιούται


«Το 2022 ο εργαζόμενος πρέπει να μπει με φόρα και να απαιτήσει αυτά που δικαιούται», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξή της το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τονίζοντας ότι την χρονιά αυτή ο κόσμος της εργασίας πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει για τα σύγχρονα δικαιώματά του.

“Μιζέρια”…


Συνεχίζοντας την παράδοση του ίδιου όσο και προκατόχων του, ο κ.Μπακογιάννης για να εμφανιστεί στην τηλεόραση και να μας βοηθήσει να μετρήσουμε αντίστροφα για την έλευση του 2022, έστησε μια τηλε-παράσταση που αυτή τη φορά διήρκεσε 17 λεπτά και κόστισε 211.000 ευρώ.

«Θέλουμε μια κοινωνία που να επενδύει σε αλληλεγγύη και συλλογικότητα»


 ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ

Ο Ορφέας Αυγουστίδης πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις της σεζόν, τη «Μηχανή του Τούρινγκ», που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του επιδραστικού μαθηματικού Αλαν Τούρινγκ, δημιουργού μιας επαναστατικής μηχανής σκέψης, που εξελίχθηκε στον σημερινό υπολογιστή.

Καθιερώνεται η Κυριακή Αργία στην Ελλάδα


 Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΜΕΡΑΣ - ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ  ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΜΕΡΑΣ

Ο καθορισμός μιας κανονικής εργάσιμης μέρας είναι το αποτέλεσμα πάλης ανάμεσα στον κεφαλαιοκράτη και τον εργάτη που βάσταξε πολλούς αιώνες.

Νέα δώρα για το κεφάλαιο, «χτυπά η καμπάνα» για τον λαό


ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ
 
«Ποδαρικό» με νέα «δώρα» κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τη νέα χρονιά, με την κυβέρνηση να σπεύδει να θωρακίσει την κερδοφορία τους με «ζεστό» χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, φοροελαφρύνσεις και νέες αναδιαρθρώσεις, με οδηγό τη στρατηγική του «πράσινου New Deal», στην οποία «επαυξάνουν» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Ε λοιπόν είμαστε περισσότεροι!


 Φεύγει το 2021 και μαζί του δυστυχώς η ευκαιρία για μια σοβαρή αποτίμηση του τι διαθέτει σε ποιότητα, κατάσταση και ποσότητα η ελληνική κάβα με τις διακόσιες φιάλες αθάνατου, κατά τον ποιητή, κρασιού του '21. Και αντί να μεθύσουμε μ' αυτό, κατά την προτροπή του Παλαμά, που ενέπνευσε τους νεαρούς πολεμιστές του '40 και της Εθνικής Αντίστασης, ζαλιστήκαμε και φοβηθήκαμε και αενάως μπουρδολογήσαμε μ' ένα πανδημικά ανακατεμένο αλφάβητο που άρχισε απ' την άλφα και τη βήτα, ύστερα την όμικρον, και ποιος ξέρει αύριο ποια μετάλλαξη, που μας χτύπησε κατάστηθα και κατακούτελα, μαζί μ' όλους τους λαούς του κόσμου.

Κερδοφόρες μπίζνες με φόντο τις νεανικές συνειδήσεις


ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Επανέρχονται το τελευταίο διάστημα, με ποικίλες αφορμές, απόψεις που υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της κάνναβης για «ψυχαγωγική» - όπως λένε - χρήση. Βασικό τους επιχείρημα είναι ότι με την αποποινικοποίηση, «η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο», όπως επαναλάμβανε πριν από λίγο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Πετώντας λάσπη στο παρελθόν για να λερωθεί το μέλλον


 Η συμπλήρωση των 30 χρόνων από τη διάλυση της ΕΣΣΔ έδωσε την αφορμή για να αναθερμανθεί μια εκστρατεία συκοφάντησης του σοσιαλισμού.

Μια προσπάθεια να λερωθεί με τόση λάσπη το παρελθόν, ώστε να τελειώσει κάθε συζήτηση για ένα μέλλον που την εξουσία θα έχουν ξανά οι εργαζόμενοι και όχι οι εκμεταλλευτές τους.

Γκολ από τα αποδυτήρια…


Από τον κομμουνιστή δήμαρχο στον εκλεκτό δήμαρχο των μεγαλοεπιχει
ρηματιών

 Με την «μπανάλ» αισθητική της αστικής τάξης που το περιτύλιγμα έχει μεγαλύτερη  σημασία από το περιεχόμενο,  ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης  επέμενε να ξοδέψει 211.000 ευρώ (λεφτά φορολογουμένων)  για την εμφάνιση ενός καλλιτέχνη της βιομηχανίας του θεάματος, του ψεύτικου – εμπορευματοποιημένου  και φθηνού «λάιφ στάιλ», που θα εμφανιστεί  μόλις 17 λεπτά, χωρίς μάλιστα την παρουσία θεατών σε υπαίθρια εκδήλωση για την πρωτοχρονιά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/01/1897

Γεννιέται ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης βαρέων βαρών Χριστόφορος Θεοφίλου (Τζιμ Λόντος).

02/01/1910

Καθιερώνεται με νόμο η Κυριακή αργία στην Ελλάδα.