Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Τον έφαγε ...


Κουτσούμπας προς Μητσοτάκη: "Πρέπει, δηλαδή, να πάμε για μπύρα για να σας τα εξηγήσω όλα αυτά; Που αναρωτιέστε κιόλας, πώς γίνεται να είμαστε και κομμουνιστές το 2023!

Θα σας το πω εδώ, λοιπόν, χωρίς μπύρα, χωρίς τσίπουρο! Καθαρά και ξάστερα, δημόσια: Γιατί σήμερα το 2023, οι δυνατότητες για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών είναι μεγαλύτερες από ποτέ! Κι όμως, η ψαλίδα ανάμεσα σε αυτές τις δυνατότητες και στο πώς ζουν οι πολλοί, είναι επίσης μεγαλύτερη από ποτέ.

Με «fast track» διαδικασίες το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων


 Με «fast track» διαδικασίες προχωράει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής το Σάββατο ο πρωθυπουργός, αφού όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, από αύριο Δευτέρα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση. 

32ης Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ


Στον όμορφο χώρο δίπλα στον Αλιάκμονα, που θα φιλοξενήσει την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι η  32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 - 16 Ιουλίου, με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η ιστορία! Τιμάμε την ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», στον χώρο δίπλα στο ποτάμι κάτω από το χωριό Νεστόριο της Καστοριάς.

Ασθενής με έμφραγμα περίμενε 2 ώρες για ασθενοφόρο!

 Τριμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Ιπποκράτειου

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας της 6ης Ιουλίου 2023 δεχτήκαμε στο Καρδιολογικό ΤΕΠ, κλήση από το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο για ασθενή 48 ετών με οξύ πρόσθιο εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο ασθενής είχε προσέλθει νωρίτερα στο Σισμανόγλειο το οποίο δεν εφημέρευε, με δικό του μέσο.

Επιθετική πολιτική των ΗΠΑ η αποστολή στο Κίεβο πυρομαχικών διασποράς


Παράδειγμα επιθετικής πολιτικής αποτελεί η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στο καθεστώς του Κιέβου πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Απαιτεί προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και όχι λειτουργία με δανεικούς πυροσβέστες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τομέας της υγείας έχει ανάγκη από κρατική χρηματοδότηση για προσλήψεις , υποδομές , εξοπλισμό και όχι από συμπράξεις με ιδιωτικό τομέα και δανεικούς πυροσβέστες και στρατιωτικούς ως πληρώματα ασθενοφόρων που θα λείψουν από την πυροπροστασία και την άμυνα της χώρας!

Η βαριά χρήση κάνναβης συνδέεται με τη σχιζοφρένεια


Μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάη στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Medicine» δίνει νέα στοιχεία που συνδέουν τη βαριά χρήση κάνναβης με την εκδήλωση σχιζοφρένειας, ιδιαίτερα στους νεαρούς άνδρες. Αναντίρρητα η βαριά χρήση κάνναβης ξεκινά συνήθως από την ελαφριά, «ψυχαγωγική» χρήση της κάνναβης και των παραπροϊόντων της, που σε αρκετές περιπτώσεις οδηγεί σε χρήση και διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη κ.τ.λ.).

Αναθερμαίνεται το παζάρι με «ομπρέλα» ΝΑΤΟ


 Με «ομπρέλα» ΝΑΤΟ αναθερμαίνεται το παζάρι στα Ελληνοτουρκικά, δρομολογώντας επικίνδυνες διευθετήσεις, με εξελίξεις να αναμένονται μέσα στη βδομάδα, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της λυκοσυμμαχίας προγραμματίζεται συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, όπως και των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των δύο χωρών.

Κορυφή του παγόβουνου οι σερβιτόροι με ... σκάφανδρο


Ιστορίες καθημερινής ...εκμετάλλευσης από εργαζόμενους σε διάφορα πόστα, που ζουν το «τουριστικό θαύμα» «αλλιώς»

 Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι εργαζόμενοι στο νησί δεν έπεσαν από τα σύννεφα, όταν κυκλοφόρησαν οι εικόνες με τον συνάδελφό τους να σερβίρει προσπαθώντας να κρατήσει το κεφάλι του έξω από το νερό. Ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν χρόνια στον κλάδο, έχουν πολλές τέτοιες ιστορίες να μοιραστούν...

Συζητήσεις και διεργασίες για τις νέες επικίνδυνες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

 
Στο επίκεντρο η παραπέρα εμβάθυνση της πολύμορφης εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην Ανατολική Ευρώπη

 Με φόντο την ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την ερχόμενη βδομάδα (11 - 12 Ιούλη) δρομολογούνται επικίνδυνες αποφάσεις παραπέρα κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία αλλά και συνολικότερα στην Ανατολική Ευρώπη και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα.

Τα δόντια

Κι επύρωνε θείος Ιούλιος μήνας, που λέει κι ο ποιητής, ο φετινός όχι με εκλογές, ήδη τετελεσμένες δις, αλλά με προγραμματικές δηλώσεις. Καταρχάς, είπα να γράψω πριν τις ακούσω. Για λόγους ασφαλείας. Και καταρχήν είναι στο αστικό μας κοινοβούλιο πάντα γενναιόδωρα υποσχετικές και με μαθηματική ακρίβεια ευέλικτες, προσαρμόσιμες και ανατρέψιμες ανά πάσα στιγμή οι ανάγκες του κεφαλαίου το απαιτήσουν.

Διέγνωσε συμφωνία αστικών κομμάτων στους βασικούς στόχους


Ουσιαστική συμφωνία αστικών κομμάτων στους βασικούς κυβερνητικούς στόχους διέγνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του που έκλεισε την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με βάση τις οποίες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.

Ηταν χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «θέλω να συγκρατήσω το ήπιο κλίμα της συζήτησης και εύχομαι αυτό να διατηρηθεί».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
09/07/1595

Ο Γερμανός μαθηματικός και αστρονόμος Γιόχαν Κέπλερ διατυπώνει τη γεωμετρική σταθερά κατασκευή του σύμπαντος.