Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Fox News: Ο Zelensky με βοήθεια ΗΠΑ αγοράζει ακίνητα στην Ελβετία


 Οι Αμερικανοί ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την οικονομική βοήθεια που διαθέτουν στο καθεστώς Zelensky.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Candice Owens του Fox News, το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέθεσαν οι ΗΠΑ στο Κίεβο έχει δαπανηθεί για την απόκτηση ακινήτων στην Ελβετία. Το καθεστώς του Κιέβου μπορεί σύντομα να βρεθεί όχι μόνο χωρίς Starlink, αλλά και χωρίς ξένη χρηματοδότηση.

Ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημιουργία γλυπτού μνημείου στο Λαζαρέτο Κέρκυρας

 
Το Λαζαρέτο στα χρόνια της ενετοκρατίας των Επτανήσων λειτούργησε ως λοιμοκαθαρτήριο. Την άνοιξη του 1943 οι Ιταλοί δημιούργησαν στο νησί στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου εγκλείστηκαν εξόριστοι Κερκυραίοι, άλλοι Επτανήσιοι, Ηπειρώτες και 198 Ακροναυπλιώτες κομμουνιστές, που η δικτατορία του Μεταξά παρέδωσε στους κατακτητές.

Το «πλυντήριο» των απατημένων συζύγων και η ...ΕΥΠ


Σε σχόλιο συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών (Α. Ψ.) στο φύλλο της Παρασκευής 11/11 γίνεται κριτική στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα στη Βουλή, σχετικά με το γεγονός «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε από κακούργημα σε πλημμέλημα τις υποκλοπές με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019». Βεβαίως, το σχόλιο (συμπτωματικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε και η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ) αναφέρεται μόνο στο πρώτο κομμάτι της συγκεκριμένης τοποθέτησης και παραλείπει το δεύτερο κομμάτι, ότι την αλλαγή αυτή τη διατήρησε και η ΝΔ.

Αντιγόνη Βαλάκου


 Η Αντιγόνη Βαλάκου μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της ελληνικής δραματικής τέχνης, πέθανε στις 12 Νοεμβρίου 2013.

Ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία, σπάνια ευαισθησία, πότε τρυφερή, ευαίσθητη, διακριτική και πότε ανήσυχη, δυναμική, συγκλονιστική, η Αντιγόνη Βαλάκου διέγραψε μια σημαντική πορεία στο θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο. Για πολλά χρόνια λάμπρυνε τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Απάντηση σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ)

Με λύπη μας διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) με το τέλος της 22ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) στην Αβάνα.

Νέα σενάρια μετά τη ρωσική αποχώρηση από την πόλη της Χερσώνας


 Η Μόσχα ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί ακόμα τη Χερσώνα «ρωσικό έδαφος», ενώ το Κίεβο ζητά περισσότερα όπλα για πόλεμο «μέχρι τέλους»

Σε νέα φάση εισέρχεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το βορειοδυτικό τμήμα της στρατηγικής σημασίας περιοχής της Χερσώνας, ενώ η Μόσχα αφήνει να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να θεωρεί τη Χερσώνα «μέρος της Ρωσίας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παρατείνεται για ένα χρόνο η αποστολή των Πάτριοτ


Την επέκταση για έναν ακόμα χρόνο της παραμονής της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) και της ανάπτυξης της Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην χώρα, καθώς η κυβέρνηση ενισχύει την εμπλοκή της χώρας σε εστίες αντιπαραθέσεων, για λογαριασμό των αμερικανοΝΑΤΟικών. 

Στον «κουβά»


Μεγαλύτερη αγωνία και από τα αμερικανικά δίκτυα είχαν κάποια ΜΜΕ στη χώρα μας, για τη σύνθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ. Στις ανταποκρίσεις τους ξεχωρίζει ο «γερουσιαστής με τα τατουάζ και την κουκούλα», που «κατατρόπωσε» τον «υποψήφιο - φίλο του Ερντογάν».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/11/1840

Γεννιέται ο Γάλλος γλύπτης Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν, διάσημος για το αριστούργημά του «Ο Στοχαστής».

12/11/1896

Πεθαίνει ο μουσουργός Σπυρίδων Ξύνδας.