Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Προετοιμασίες για παρατεταμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας


Διεργασίες στην ΕΕ για νέα πακέτα όπλων στην Ουκρανία και κυρώσεων στη Ρωσία - Για «μελλοντικές απειλές» ενισχύονται οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις

Για τους συναδέλφους μου και τα αποτελέσματα των εκλογών


Συγχαρητήρια!Και ψηλά το λάβαρο της διεκδίκησης. Στους συναδέλφους τους συνεπείς απευθύνομαι. Αυτούς που χρόνια δεν έσκυψαν το κεφάλι, που δε μπέρδεψαν την αλληλεγγύη με την προσβλητική φιλανθρωπία, που δεν κατασυκοφάντησαν έντιμους συνδικαλιστές, που δεν καταδέχτηκαν να ανασκευάζουν λεγόμενα, που δεν απαξίωσαν συναδέλφους, που παραμένουν στις επάλξεις και ΝΑΙ πολλοί έχουν και Κομματική ταυτότητα.

Στο Μόλο Αγίου Νικολάου της Πάτρας


 Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιούνη στον Μόλο Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί το φετινό Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα, με κεντρικό σύνθημα: «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της ιστορίας, για τον σοσιαλισμό».

Πανεργατική Τεύχος 13

Πανεργατική Τεύχος 13 – ΙΟΥΝΗΣ 202

Ειδική Έκδοση για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εισβάλλει στη Ρωσία


Στα 1811 η ναπολεόντεια Γαλλία επιδιώκει, παρά τα εσωτερικά της προβλήματα, να αποκτήσει την παγκόσμια κυριαρχία. Κύριος ανταγωνιστής της ήταν η Αγγλία. Το σοβαρότερο όμως εμπόδιο για το Ναπολέοντα είναι η Ρωσία, που απέναντί του κρατούσε ανεξάρτητη στάση.

Σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ για επιβολή πλαφόν στην τιμή των ρωσικών υδρογονανθράκων


 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΗΠΑ και ΕΕ αναζητούν τρόπους για να ρίξουν τις τιμές των ρωσικών υδρογονανθράκων, καθώς οι αλλεπάλληλες κυρώσεις της Δύσης αποδείχθηκαν ανίκανες να μειώσουν τα έσοδα της Ρωσίας, η οποία μάλιστα βλέπει αύξηση σε αυτά, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών στην Ενέργεια.

Ιστορικός περίπατος στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ


Ιστορικό περίπατο στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Απόσυρση...


Η ουκρανική Βουλή και η κυβέρνηση Ζελένσκι απέσυραν πριν από μερικές μέρες μία από τις «ναυαρχίδες» τους στην προπαγάνδα του πολέμου, την επίτροπο του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία εφοδίαζε τα δυτικά ΜΜΕ με ειδήσεις και πληροφορίες για τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» από τα ρωσικά στρατεύματα.

Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων


Σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στα Προπύλαια την Παρασκευή στις 24 Ιούνη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλώντας «να μη λείψει κανένας».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/06/1798

Δολοφονούνται δια στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του. Τα σώματά τους ρίχνονται στον Δούναβη (ν.η). 

Η δολοφονία του Ρήγα Φεραίου