Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Στάλιν. 1939

                                                Киножурнал. Хроника. Сталин. 1939 г.

Документальный киножурнал, рассказывающий о жизни страны в 1936-1939 годах. Киножурнал состоит из нескольких сюжетов:

Παραμένουν στις πύλες των ΑΕΙ μπλοκάροντας τα σχέδια για την πανεπιστημιακή αστυνομία

 
Παραμένουν στις πύλες των ΑΕΙ της Αθήνας φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα και στον νέο νόμο-πλαίσιο που διαλύει τα πτυχία, τα επιστημονικά αντικείμενα και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Ποιοι και σε ποιους τα λένε;

 
Σε διθυραμβικούς τόνους ήταν η ανακοίνωση
 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων του και του Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, «σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η συμφωνηθείσα νομοθεσία έχει στόχο να διασφαλίσει ότι οι κατώτατοι μισθοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ θα εγγυώνται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζομένους».

Επιλογή των κυβερνήσεων η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας

 
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τα προβλήματα που προκαλούν στη λειτουργία του νοσοκομείου, η υποχρηματοδότηση, η εργολαβοποίηση των υπηρεσιών καθώς και οι δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού τόσο στη διάρκεια της πανδημίας όσο και αυτή την περίοδο που σταδιακά τα νοσοκομεία παύουν να λειτουργούν ως μονοθεματικά, αναδείχθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, της Θεσσαλονίκης.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για λαθρεμπόριο όπλων που έχουν στείλει ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Ουκρανία


Με γρήγορους ρυθμούς, πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι όπλα, πυρομαχικά και άλλα συστήματα που έχουν σταλεί από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στην Ουκρανία καταλήγουν στην μαύρη αγορά του «σκοτεινού δικτύου» (Dark Web).

Κύριε Σολτς, γνωρίζετε το Δίστομο;

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2022

Κύριε Σολτς, γνωρίζετε το Δίστομο;

Στο Δίστομο, το πανέμορφο χωριό της Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου 1944, η ναζιστική Γερμανία σφαγίασε, κυριολεκτικά, 228 άμαχους πολίτες, 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η περιγραφή του εκπροσώπου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού είναι συγκλονιστική κι αποτελεί ένα, ακόμη, αδιάψευστο τεκμήριο της ναζιστικής βαρβαρότητας.

Μέγας Αλέξανδρος


 
Μέγας Αλέξανδρος, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου του 323 π.Χ. πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος; Ποιος ήταν;; Φορέας πολιτισμού ή ένας μεγαλομανής, κατακτητής, άπληστος για πλούτη και δόξα που υιοθέτησε τα ήθη των βαρβάρων; Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

«Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι απειλή για τους λαούς»

 


H Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας αποδοκιμάζει και καταδικάζει τον σχεδιασμό των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια κίνηση που εμπλέκει τους λαούς των δύο χωρών, των άλλων Σκανδιναβικών περιοχών και των λαών συνολικά σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.

Η αφρόκρεμα του ΝΑΤΟ παρούσα στο κρεσέντο προκλήσεων της τουρκικής κυβέρνησης!

 


Η είδηση πλέον είναι γνωστή εδώ και πολλές ώρες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στη λήξη της πολυεθνικής άσκησης των τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων «EFES 2022» αναβάθμισε την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της χώρας. Ωστόσο μία σημαντικότατη λεπτομέρεια της είδησης για την τουρκική άσκηση είτε αποσιωπάται είτε γίνεται προσπάθεια να περάσει «στα ψιλά» στα εγχώρια ΜΜΕ.

Η ΓΣΕΕ παρουσιάζει τους μακελάρηδες των μισθών ως «σωτήρες»


Στο σπίτι του Κρεμασμένου η ΓΣΕΕ κρατάει το σχοινί

Με αφορμή τη νέα Οδηγία σχετικά με τον κατώτατο μισθό, στην οποία κατέληξαν η προεδρία του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εξαφανισμένη για μήνες ηγεσία της ΓΣΕΕ επανεμφανίστηκε για να μιλήσει για:

Καλούν στις 15 Ιούνη στα δικαστήρια για την απαλλαγή των συλληφθέντων στην απεργία στις 6 Απρίλη


Για την δική των απεργών συναδέλφων μας στις 15/6

Στις 15/6 δικάζονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι 8 αγωνιστές απεργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 6/4, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ρεαλιστικό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού


 Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σε όλους και όλες εσάς που ανησυχείτε γι’ αυτή την κατάσταση, που όλο και πιο συχνά λέτε "Φτάνει πια, δεν πάει άλλο", "Κάτι πρέπει να γίνει", σας λέμε καθαρά: Ναι, κάτι πρέπει να γίνει, για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη. Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να φέρουμε στο επίκεντρο τις δικές μας λαϊκές ανάγκες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

10/06/323 πχ

Πέθανε ο Βασιλεύς των Μακεδόνων, Μέγας Αλέξανδρος


 10/06/1877

Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.