Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Στα λόγια στήριξη της «λύσης δύο κρατών», στην πράξη ενίσχυση της ισραηλινής κατοχής

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων «ακόμα κι αν το έδαφος δεν είναι κατάλληλο αυτήν τη στιγμή», ισχυρίστηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βηθλεέμ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Το «θαύμα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους μετατρέπει την αναψυχή σε άπιαστο όνειρο για τον λαό

*

Μπροστά σε ένα διαρκές δίλημμα βρίσκονται λαϊκές οικογένειες για το ποια από τις ανάγκες τους θα θυσιάσουν ώστε να αντιμετωπίσουν το διογκούμενο κύμα ακρίβειας, την ενεργειακή φτώχεια κ.λπ.

Τα πρώτα αμερικανικά συστήματα πυραύλων M270 έφτασαν στην Ουκρανία


Σε τροχιά παραπέρα κλιμάκωσης εισέρχεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο, που έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα προηγμένα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS που του στέλνει το τελευταίο διάστημα το ευρωατλαντικό μπλοκ, πλέον παραλαμβάνει πυραύλους με ακόμα μεγαλύτερο βεληνεκές, με τη Μόσχα να καταγγέλλει την αποστολή των εν λόγω συστημάτων ως «υβριδικό πόλεμο» της Δύσης εναντίον της και να απευθύνει νέες «προειδοποιήσεις».

Παιδαγωγική Ακαδημία του ΕΑΜ στο Καρπενήσι

Στις 16 Ιουλίου 1944 στο Καρπενήσι της Ελεύθερης Ελλάδας (Ιστορικό Ντοκουμέντο)!   

Στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, εκεί που σήμερα υπάρχει μόνο μια λιτή αναμνηστική πινακίδα που προσπαθεί να υπερνικήσει τη Λήθη και ενίοτε και την Ύβρη (βλ. εδώ και εδώ) κάποτε στεγάστηκαν τα όνειρα και οι ελπίδες του Αγωνιζόμενου Λαού μας για μια Λαϊκή Δημοκρατική Παιδεία σε μια νέα Ελλάδα Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης. 

Οι βάσεις που «έφευγαν» μένοντας...


Αποφασίζεται, στις 16 Ιούλη 1983 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βάσει συμφωνίας, ότι οι αμερικανικές βάσεις θα παρέμεναν στην Ελλάδα μέχρι το 1992.

  Οι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα

Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης “Μπούχενβαλντ”

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ (Buchenwald, Δάσος με τις οξιές) ήταν ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κοντά στο Έττερμπουργκ (Etterburg, κάστρο του Έττερ) που βρίσκεται κοντά στη Βαϊμάρη της Θουριγγίας στη Γερμανία.

Το στρατόπεδο ονομάστηκε αρχικά "στρατόπεδο έττερμπoυργκ" και οι πρώτοι κρατούμενοι έφθασαν εκεί στις 16 Ιούλη του 1937.

Ελπίδα η συμπόρευση με το ΚΚΕ απέναντι στους «εγγυητές» της βαρβαρότητας για τον λαό


Ποιος είναι ο καλύτερος «εγγυητής της σταθερότητας»; Ποιος είναι πιο «τοξικός»; Πώς θα μπούμε στον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται; Με «διχασμό» ή με «ομοθυμία» και «συναίνεση»;

Η «κοσμογονία» της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης... φέρνει ρεύμα με το δελτίο


Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενέργεια μέσα στη βδομάδα είναι αποκαλυπτικά: Οχι μόνο γιατί αποτυπώνουν την εκτίναξη των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 335% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Φαύλος κύκλος


Μια ακόμα «ευτυχή συγκυρία» επιφύλασσε την Παρασκευή ο ενεργειακός σχεδιασμός διά χειρός κεφαλαίου:

Επιλογή του ΚΚΕ να σταθεί στο πλάι του λαού όπως κάνει πάντα στα δύσκολα


Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Ανταμώνουμε σήμερα εδώ στη Μακρακώμη, στη Φθιώτιδα, όχι μόνο για να συζητήσουμε με όλους εσάς που ανησυχείτε για το πού πάει η κατάσταση και τι χρειάζεται σήμερα να κάνουμε, βαδίζοντας μαζί στο δρόμο του αγώνα, αλλά και να περάσουμε όμορφα, γιατί όπως έλεγαν και οι παλιοί: «Ο αγώνας θέλει κέφι».

Μια αποκάλυψη και μια ωμή παραδοχή...

 
Με διαφορά μίας μόλις μέρας, στις αρχές της βδομάδας, μια αποκάλυψη στη Βρετανία και μια ωμή παραδοχή στις ΗΠΑ, ήρθαν να προσθέσουν άλλες δύο σελίδες στην ατέλειωτη «μαύρη βίβλο» των εγκλημάτων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/07/1872

Γεννιέται ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν. Ήταν ο επικεφαλής της «Ανταρκτικής Αποστολής» (1910-1912) που έφτασε πρώτη στο Νότιο Πόλο.