Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Κάθε εποχή έχει το ΠΑΣΟΚ που της αξίζει

Πριν από μισό αιώνα οι κομμουνιστές εκτιμούσαν λανθασμένα πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει το έδαφος για την εμφάνιση και εδραίωση ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος -αν και ως ένα βαθμό, τέτοιες δυνάμεις υπήρχαν εντός της ΕΔΑ.

Αντιθέτως, το γενικό συμπέρασμα από την ιστορική πείρα των τελευταίων πενήντα χρόνια τείνει μεταξύ σοβαρού και αστείου προς τον αφορισμό ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ, σε διάφορες μορφές και συσκευασίες, και ότι όλη η χώρα είναι βασικά ΠΑΣΟΚ, Κεντροαριστερά και ναι μεν αλλά.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τη ζωή και την υγεία του λαού

Σήμερα από 'δω, από το Αιγάλεω, τις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας, όπου ζουν χιλιάδες εργατικές-λαϊκές οικογένειες με τα παιδιά τους, θέλουμε να βάλουμε στο επίκεντρο της συζήτησης και κυρίως της πάλης του λαού τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Γιατί όπως πολύ εύστοχα λέει και το σύνθημα της εκδήλωσης: "Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει".
Η εύλογη ανησυχία και ο φόβος μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τώρα πρέπει να γίνουν απαίτηση, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα τόσο για την

Χωρίς τέλος οι δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς


Δεν έχουν τέλος οι εν ψυχρώ δολοφονίες Αφροααμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε άλλος ένας θάνατος από πυρά αστυνομικών, ενώ αποκαλύφθηκε μία ακόμη δολοφονία που είχε συμβεί πριν περίπου έξι μήνες.

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη στην Ουάσιγκτον ένας νεαρός μαύρος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

Το παγουρίνο

Το παγουρίνο της κας υπουργού δεν θα σώσει τα δεκάδες χιλιάδες κενά, για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Οι εξαγγελίες για ανώτατο όριο 15 μαθητών ανά τάξη, σε αίθουσες κλουβιά και κοντέινερ, είναι άκρως επικίνδυνες.

Ο ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ*
του Hans Peter Brenner

«Η εργασία είναι πρώτα ένα προτσές ανάμεσα στον άνθρωπο και στη φύση, ένα προτσές όπου ο άνθρωπος με τη δική του πράξη μεσολαβεί, ρυθμίζει και ελέγχει την ανταλλαγή της ύλης ανάμεσα στον εαυτό του και τη φύση. Την ύλη της φύσης ο ίδιος ο άνθρωπος την αντιμετωπίζει ως φυσική δύναμη. Τις φυσικές δυνάμεις που ανήκουν στο σώμα του, τα μπράτσα και τα πόδια, το κεφάλι και τα χέρια, τα βάζει σε κίνηση για να ιδιοποιηθεί τη φυσική ύλη με μία μορφή χρήσιμη για τη δική του ζωή.

Ο λαός σε ετοιμότητα

Με τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων να κλιμακώνεται επικίνδυνα στην περιοχή της Ανατ. Μεσόγειου, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε προχτές την πρόθεσή της για μερική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης και προβάλλεται στη χώρα μας ως «στήριξη» σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την αδυναμία ελέγχου των τεστ από το ΕΚΕΑ!!!

Τα σοβαρά κενά και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διενέργεια μαζικών τεστ κορονοϊού, αναδεικνύει το «μπλακ άουτ» που προέκυψε σήμερα με τη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), η διοίκηση του οποίου μάλιστα κάνει λόγο για «αλόγιστη χρήση».

Με δήλωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικά τεστ χωρίς σοβαρά προβλήματα και αποδίδει την έλλειψη σχεδιασμού στην ...επιστροφή των εκδρομέων!

Για την επιθεώρηση των μεταχειρισμένων λεωφορείων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Για την επιθεώρηση των μεταχειρισμένων λεωφορείων από τον Υπουργό Μεταφορών στο Σταθμό Μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ

 Σήμερα παρουσία του Υπουργού Μεταφορών-Υποδομών στο Σ.Μ. ΙΚΕΑ στήθηκε μια νέα κυβερνητική «φιέστα» με την παραλαβή μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Γερμανία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές-εγκληματίες στη φυλακή!

Τις επόμενες μέρες, μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Πεθαίνει ο Μάνος Κατράκης

Πεθαίνει, 3/9/1984, ο κομμουνιστής ηθοποιός Μάνος Κατράκης. Στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και στα χρόνια του εμφυλίου, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης. 

Απολύεται από το Εθνικό Θέατρο για τις ιδέες του, συλλαμβάνεται, του ζητούν να υπογράψει δήλωση, αρνείται και εξορίζεται στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη, μέχρι το 1952. 

Πεθαίνει η ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη

Πεθαίνει, 3/9/1954, η ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη.
Γεννήθηκε στις 3 Μάη 1887, στην Αθήνα.

Η Μαρίκα Κοτοπούλη ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα του θεάτρου αλλά και της ζωής, καθώς η ίδια δεν ξεχώριζε τη ζωή από το θέατρο. Είχε αναπτύξει κοινωνική δράση συνδράμοντας και οικονομικά το Σωματείο των Ηθοποιών

Επί περίπου ένα χρόνο είχαν κηρυγμένο πόλεμο δίχως να ρίξουν τουφεκιά...

Δύο μέρες μετά, 3/9/1939, την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία η Βρετανία και η Γαλλία της κηρύσσουν τον πόλεμο, δίχως ωστόσο να ρίξουν τουφεκιά. 

Είναι ο λεγόμενος «παράξενος πόλεμος», ο οποίος στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου παράξενος, αφού οι ιμπεριαλιστές ευελπιστούσαν σε μια προέλαση της φασιστικής πολεμικής μηχανής προς Ανατολάς (δηλαδή τη Σοβιετική Ένωση).

Επί περίπου ένα χρόνο τον είχαν κηρυγμένο, δίχως να τον διεξάγουν…