Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Οι ΠΑΕ πρέπει να ενταχθούν άμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης

Μέτα από κάλεσμα του Α.Σ. ΠΑΟΚ στους βουλευτές της Θεσσαλονίκης για ενημέρωσή τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη ενημέρωση ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Δελής (δείτε εδώ τη δήλωση στο «metrosport») ανάφερε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που πάντα τονίζει

Πλαστό το δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή;»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη χρoνιά και ευχές για καλή χρονιά με υγεία, ευημερία και Ειρήνη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φλεβάρη το γλέντι και η κοπή της πίτας που οργάνωσε η Επιτροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό (διαβάστε παρακάτω).
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Νίκος Παπαναστάσης, Αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του Κόμματος (δείτε εδώ βίντεο).

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo» στον Λούρο από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας με τη συμμετοχή και άλλων ταξικών σωματείων και φορέων.
Υπήρξε μαζική και μαχητική αντίδραση στην απόφαση της εργοδοσίας να λειτουργεί το κατάστημα όλες τις Κυριακές του έτους, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των

Σε ημερίδα (παρά) θρησκευτικής οργάνωσης καλεί τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας


Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τα σχολεία για ημερίδα που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» - 

Ποια είναι όμως η Πανελλήνια Ένωση Γονέων στην ημερίδα της οποίας καλεί το υπουργείο Παιδείας;

Έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για την ημερίδα με θέμα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” που διοργανώνει στις 9 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση

Στάλινγκραντ!


«Δεν υπάρχει γη για μας πέρα από το Βόλγα»! Ήταν τα λόγια του ελεύθερου σκοπευτή Βασίλι Ζάιτσεφ, ενός από τους ήρωες εκείνης της μάχης. Της μάχης που έως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε παρόμοιά της στην Ιστορία. Η μάχη του Στάλινγκραντ.

   Ήταν 2 Φλεβάρη 1943 – σαν σήμερα – όταν ολοκληρώθηκε η παράδοση των γερμανικών δυνάμεων στον Κόκκινο Στρατό. Έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη συντριβή του χιτλεροφασισμού.

Εβραίοι στην Ρούμελη

Στη Στερεά χτυπούσε η καρδιά της «Ελεύθερης Ελλάδας». Εκεί βρισκόταν το Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, πέντε συντάγματα ανταρτών και ένα τεράστιο οργανωτικό δίκτυο.

Σε διάστημα 15 μηνών, οι Γερμανοί εξαπέλυσαν είκοσι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με μονάδες ειδικές στον ανταρτοπόλεμο (Ορεινοί Κυνηγοί, Βάφφεν Ες-Ες, Μεραρχία Μπράντεμπουργκ).

Πάγια αξίωση του κεφαλαίου που υλοποιείται με τις «πλάτες» όλων των κυβερνήσεών του

Πάγια αξίωση των μεγάλων επιχειρήσεων στο Εμπόριο και όχι μόνο, η οποία υλοποιείται όλο και περισσότερο στην πράξη με τις «πλάτες» όλων των κυβερνήσεων, επιφέροντας δραματικές συνέπειες στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο, αποτελεί η επίθεση στην κυριακάτικη αργία.

Σε αυτήν την επίθεση διαρκείας, μέσα στους τελευταίους μήνες προστέθηκαν μπόλικα νέα επεισόδια:

Επικύρωση του καθεστώτος ισραηλινής κατοχής

Απόπειρα αποδοχής του status quo συνιστά το σχέδιο της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που ανακοινώθηκε στις 28 Γενάρη στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Με το πρόσχημα του «ρεαλισμού» των τετελεσμένων επί του κατεχόμενου παλαιστινιακού εδάφους, που προκάλεσαν ο πόλεμος του 1967 και οι αναρίθμητοι εβραϊκοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιοποίησε το περιβόητο «όραμα» για μία δήθεν «συμφωνία του αιώνα», με τετραετές πάγωμα νέων εποικισμών και ανάλογη περίοδο «άμεσης» ισραηλινο-παλαιστινιακής διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, τίποτε δεν φαίνεται πιο μακριά από την αλήθεια, καθώς το όραμα των ΗΠΑ εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ περί «Μεγάλης Μέσης Ανατολής» που παρουσιάστηκε το 2003, εξελίχθηκε με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ίδιας χρονιάς σε Ιράκ, τις ενδοαστικές ανακατατάξεις που επέφεραν το 2011 η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» και η εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Λιβύη...

Σοκ – Συγκλονιστικές δηλώσεις δακρυσμένου κροκόδειλου

Ο Παύλος Πολάκης ανακαλύπτει τη Μόρια

Ανάμεσα στα θαύματα που έχει πετύχει η λαοπρόβλητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν την όραση, τη μνήμη και τη μιλιά τους σε μια σειρά ζητήματα.
Ένα από τα εμβληματικότερα είναι το στρατόπεδο της Μόριας, αυτό που επί πρώτης φοράς αριστερά ήταν ένας επίγειος παράδεισος όπου γινόταν μόνο ένας βιασμός το εξάμηνο.

Γεώργιος Σουρής


Γεννιέται, 2/2/1853,στην Ερμούπολη της Σύρου ο σατιρικός ποιητής Γεώργιος Σουρής.

Στις 2 Απριλίου 1883, σε ηλικία 30 ετών έβγαλε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του, που ο Γεώργιος Δροσίνης τη βάφτισε «Ο Ρωμηός», που ήταν μια έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα. 

Τον Αύγουστο έδωσε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, αλλά κόπηκε «μετά πολλών επαίνων», όπως σατιρίζει, στη μετρική. 

1947: Φωταγωγείται η Ακρόπολη: «Να φύγουν οι Αγγλοι»


Το βράδυ της 2ας του Φλεβάρη του 1947, σε μια περίοδο όπου ο ένοπλος αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα, η Αθήνα «φωτίζεται» από μια επιγραφή που εμφανίζεται στη βορινή μετόπη της Ακρόπολης και γράφει: «Να φύγουν οι Άγγλοι»!

Η Αθήνα κάτω από την μπότα των νέων κατακτητών, των Αγγλων και των Αμερικανών. Το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς υπό την καθοδήγησή τους τρομοκρατεί, συλλαμβάνει, εκτοπίζει, βασανίζει, δολοφονεί. Μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας.

Συλλαλητήριο, από το ΚΚΕ, τις Ενώσεις των Παλαιών Πολεμιστών και το Εργατικό Κέντρο στα Τρίκαλα


Πραγματοποιήθηκε, 02/02/1925, στα Τρίκαλα το μεγαλύτερο συλλαλητήριο μετά τον πόλεμο, με κύριο αίτημα την απαλλοτρίωση και αναδιανομή της γης, με επικεφαλής το ΚΚΕ, τις Ενώσεις των Παλαιών Πολεμιστών και το Εργατικό Κέντρο.

Η αγροτιά ενώθηκε με την εργατιά και μαζί κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.