Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Δεκέμβρη με εκπροσώπους των επιχειρησιακών σωματείων της ΛΑΡΚΟ, από την Αθήνα, τη Λάρυμνα και την Εύβοια.

Από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν στη συνάντηση ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ.

Να διερευνηθούν οι αιτίες και να αποδοθούν ευθύνες για το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»


Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, εργαζόμενου στη φύλαξη, σε εργοστάσιο του κλάδου των Τροφίμων, ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Κιλκίς, και κατατάσσουν το νομό μας μέσα στους πρώτους σε εργατικά ατυχήματα με σοβαρά τραυματίες και νεκρούς εργαζόμενους.

Στην εντατικοποίηση της εργασίας και στις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, τα οποία πηγάζουν από την ανάγκη για αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, βρίσκονται οι αιτίες των συνεχών εργατικών ατυχημάτων (δηλωμένων και αδήλωτων), και όχι σε ''λάθη'' των ίδιων των εργαζόμενων ή στην

Στη Βουλή το κατάπτυστο κείμενο που καθιστά τη χώρα μαγνήτη κινδύνων



Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
 
Σαν τον «κλέφτη» η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει παραμονές Χριστουγέννων στη Βουλή (αρχικά στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων) προς κύρωση το νομοσχέδιο για το λεγόμενο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Περί «βιαστών» και άλλων, μερικές σκέψεις

Viral έγινε το τραγούδι και ο χορός των γυναικών της Χιλής.

Γαλλία, Τουρκία, Μεξικό, Ελλάδα, έχουμε παρεμφερή.

Αλήθεια, ποιος είναι ο βιαστής, απλά η κυβέρνηση και οι μπάτσοι ή το σύστημα που υπηρετεί η κάθε κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η αστυνομία σαν εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης;

Κορνήλιος Καστοριάδης-Σοσιαλισμός ή βάρβαρος αντισοβιετισμός;


Σαν σήμερα το 1922 γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Κορνήλιος Καστοριάδης, που με τους γονείς του πρόσφυγες βρέθηκε λίγους μήνες αργότερα στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τις μαρξιστικές ιδέες. Το 1937, εν μέσω μεταξικής δικτατορίας έγινε μέλος της ΟΚΝΕ κι αργότερα του ΚΚΕ, το οποίο ωστόσο ο φοιτητής της Νομικής σχολής εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα, το 1942, για να γίνει μέλος της τροτσκιστικής γκρούπας του σφοδρού πολέμιου του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Άγι Στίνα, το 1943.

«Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα»


Τελευταίες παραστάσεις

Την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Δεκέμβρη, στις 21:00, θα ανέβουν οι τελευταίες παραστάσεις για «Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη με την Ελένη Γερασιμίδου.

Είναι ο 2ος χρόνος επιτυχίας στο «Από Κοινού Θέατρο».

Κρατείστε καλά!

27 Δεκέμβρη: Συνεχίζονται οι εγγλέζικες επιθέσεις- Α΄ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ: Κρατείστε καλά
Τετάρτη 27 Δεκέμβρη 1944

Oι επιχειρήσεις που είχαν περιορισθεί την Τρίτη 26.12.44, λόγω της έναρξης της σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών ξαναρχίζουν. Οι Εγγλέζοι βοηθούμενοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται σε όλα τα μέτωπα.

Επιχείρηση αποκατάστασης λεγεώνας των SS


Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη της, τους απογόνους και τους φίλους τους, καταδικάζει την μεθόδευση του κοινοβουλίου της Κιργιζίας που προσπαθεί να αποκαταστήσει την ναζιστική λεγεώνα SS που το 1943, μετά από εκπαίδευση στην ναζιστική Γερμανία, στάλθηκε στην Ελλάδα και πολέμησε κατά του ΕΑΜικού Αντιστασιακού κινήματος.

Γιορτές και πανηγύρια και…


Πέρασαν κι αυτά τα Χριστούγεννα τα στολισμένα από τον Οκτώβρη. Αστράκια και λαμπάκια και «αρτιστίκ» παραλληλόγραμμα πάνω από τα σκοτισμένα κεφάλια μας, νέες φιλελεύθερες απειλές για στοιχειώδη εναπομείναντα δικαιώματα, εγκληματικές αγορεύσεις να βγάλουν λάδι τους κατά συρροήν δολοφόνους, παιδάκια που δε θέλουν τη ζωή που τους επιφύλαξαν οι «φιλάνθρωποι» της Γης και…και…και..

Οι αντάρτικες δυνάμεις μετατρέπονται σε στρατό και φέρουν τον τίτλο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ)


Με την υπ’ αρ. 19 Διαταγή του Γενικού Αρχηγείου, 27/12/1946, οι αντάρτικες δυνάμεις μετατρέπονται σε στρατό και φέρουν τον τίτλο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ).

Οι αιτίες που γέννησαν το ΔΣΕ

Αμέσως μετά τη Βάρκιζα οι Εγγλέζοι, το αγγλόδουλο καθεστώς και οι μοναρχοφασιστικές οργανώσεις, φτιαγμένες από πρώην συνεργάτες των Γερμανών, ακροδεξιά, αντικομμουνιστικά, φασιστικά στοιχεία, εξαπόλυσαν άγριες διώξεις κατά των ΕΑΜιτών και των κομμουνιστών.

ΑΝ 509


Υπογράφεται, 27/12/1947, ο Α.Ν. 509 περί «Ασφαλείας του Κράτους, του πολιτεύματος, του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». Οι διώξεις πολλαπλασιάστηκαν.

Δημοσιεύεται ο AN 509

Την 27η του Δεκέμβρη, η κεντροδεξιά κυβέρνηση, υπό τον Θ. Σοφούλη, έδωσε και την τυπική νομιμότητα στην τρομοκρατική πολιτική της με την έκδοση του Αναγκαστικού Νόμου 509 «Περί μέτρων ασφαλείας του Κράτους, του Πολιτεύματος, του Κοινωνικού Καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών».

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και εκπροσώπων του αστικού πολιτικού κόσμου συνεχίζονται


Οι διαβουλεύσεις μεταξύ του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και εκπροσώπων του αστικού πολιτικού κόσμου συνεχίζονται για δεύτερη μέρα, 27/12/1944.

Ο Γ. Σιάντος επανέλαβε τη θέση του ΕΑΜ για συγκρότηση κυβέρνησης «πραγματικής εθνικής ενότητας» με πρωθυπουργό «κοινής εμπιστοσύνης», στην οποία ο ΕΛΑΣ θα παρέδιδε τον οπλισμό του. Απαραίτητος όρος, η υιοθέτηση προγράμματος από τη νέα