Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Το χρονικό του αίματος

Ο διαρκής αγώνας ενός ολόκληρου λαού ενάντια στην κατοχή, τον αποκλεισμό,  τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις από το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Η Παλαιστίνη εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό. Στις αρχές του 20ού αιώνα η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Άραβες, που κατοικούν στην περιοχή εδώ και αιώνες (6ο αιώνα µ.Χ.) ενώ ο εβραϊκός πληθυσμός είναι κάτω από 10%.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 12/10/2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Οσοι θέλουν πραγματικά την ειρήνη, πρέπει να αγωνιστούν για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ισραήλ στη Γάζα.

Περί δημιουργίας περισσότερων ευκαιριών

  • Μύθος ή αλήθεια; Η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ θα δημιουργήσει «ευκαιρίες» για νέα παιδιά που δεν πέρασαν στα δημόσια ΑΕΙ της χώρας και αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό...
 Η υποκρισία και η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι ένα το κρατούμενο. Η μόνη «ευκαιρία» επιλογής που δίνει η κυβέρνηση είναι το «τι αντέχει η τσέπη» κάθε οικογένειας και χτυπά ακόμα περισσότερο αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη οι μαθητές: Η μόρφωση να είναι εξασφαλισμένο από το κράτος δικαίωμα για όλους και όλες.

Εργατικά σωματεία Θεσσαλονίκης: Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο Λαό της Παλαιστίνης


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 19/10, 19:00 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.

Χωρίς ΜΕΘ το νοσοκομείο Δράμας εδώ και δύο μήνες!

 

Ερώτησή

προς τον υπουργό Υγείας

Θεμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων. Πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

Το Youtube κατέβασε από το 902.gr χαιρετιστήριο μήνυμα που είχαν στείλει οι FARC στο ΚΚΕ το 2013

 
«Η ομάδα μας έλεγξε το περιεχόμενό σας και πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές για να διασφαλίσετε ότι δεν παραβαίνει την πολιτική για τους βίαιους, εγκληματικούς οργανισμούς».

Το παραπάνω μήνυμα έφτασε στο e-mail του 902.gr από το Youtube μαζί με την ενημέρωση για το κατέβασμα ενός βίντεο που αναρτήθηκε το 2013 (!) και αφορά σε οπτικοποιημένο μήνυμα που έστειλαν τότε οι αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός FARC - EP, στο ΚΚΕ, με αφορμή το 19ο Συνέδριο του Κόμματος.

"Η εξέγερση στο Σομπίμπουρ"


"Η εξέγερση στο Σομπίμπουρ"
 
Ξεσπά εξέγερση των κρατουμένων στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σομπίμπουρ στην κατεχόμενη Πολωνία, εκεί που δολοφονήθηκαν περίπου 260.000 Εβραίοι, κυρίως από την Πολωνία, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπτώσεις στην υγεία από τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες


 ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ

Σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους έχει η ακρίβεια στα βασικά διατροφικά καταναλωτικά προϊόντα, αφού οι ανατιμήσεις έχουν αλλάξει άρδην τις συνήθειές τους και έτσι εξαναγκάζονται να επιλέγουν προϊόντα με χαμηλότερη θρεπτική αξία. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), που σοκάρουν και είναι ενδεικτικά της κατάστασης των νοικοκυριών εν έτει 2023...

Κατοστάρι


 Εναν και πλέον μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η πλειοψηφία των πληγέντων δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ για αποζημιώσεις, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις από τις κυβερνητικές κουστωδίες που βρέθηκαν «στον τόπο του εγκλήματος». 

Χιλιάδες πλημμυροπαθείς προσπαθούν να ξαναστήσουν το σπιτικό τους ή τα μαγαζιά τους με χρήματα από την τσέπη τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νέα χρέη και υποχρεώσεις, που αργά ή γρήγορα θα «σκάσουν» στα χέρια τους.

Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός πνίγει στο αίμα την Παλαιστίνη


 Από αέρα και θάλασσα συνεχίζονται ασταμάτητα οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του κατοχικού ισραηλινού στρατού εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ 300.000 έφεδροι περιμένουν το «πράσινο φως» για χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, με ορατό το ενδεχόμενο πολέμου σε δύο μέτωπα: Ενα στον νότο και στη Λωρίδα της Γάζας και ένα στον βορρά στα σύνορα με τον Λίβανο και την «Χεζμπολάχ».

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι (όχι ότι δεν ξέρουν), χρειάζεται να θυμίσουμε ορισμένα, για το ποιοι σήμερα, διεκδικούν τη Δημαρχεία, απέναντι στη Δημοτική Αρχή, που έχει σταθεί στο πλευρό του λαού, όλο αυτό το διάστημα, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της παράταξης που υποστηρίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο γνωστός Νικολόπουλος (με αντιλαϊκή δόξα και χυδαία γλώσσα την οποία και άλλοι… ζήλεψαν), ξεσπαθώνει για ακόμη μία φορά κατά του λαού!

Τότε και τώρα

 
Τον Ιούλη του 2023 ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Οπως μετέδιδαν τότε τα ΜΜΕ, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εδώ και χρόνια, με την κινητοποίηση εκατοντάδων στρατιωτών, τεθωρακισμένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μηχανημάτων έργου που διέλυαν κτίρια και δρόμους. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/10/1916

Οι σιδηροδρομικοί του Λαρισαϊκού πραγματοποιούν μεγάλη και πετυχημένη απεργία.

14/10/1933

Η ναζιστική Γερμανία ανακοινώνει την αποχώρησή της από την Κοινωνία των Εθνών.