Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ψηφοθηρία διά της… «κλοπής»!


Στις 2 Μάη, η κυβέρνηση κατέθεσε στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί είδαμε να αναθεωρούν για το 2019 τα «σεσημασμένα» (κατά την παλιά ορολογία του κ. Τσίπρα) πλεονάσματα πάνω και από τα όρια λεηλασίας που είχαν καθορίσει στον Προϋπολογισμό.
  

Από τη μία οι υποψήφιοι των κομμάτων που φόρτωσαν το λαό μνημόνια και από την άλλη οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Ο πραγματικός διαχωρισμός στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι «από τη μία οι υποψήφιοι των κομμάτων που φόρτωσαν το λαό μνημόνια και από την άλλη πλευρά το ΚΚΕ», τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος συμμετείχε σε τηλεοπτική αναμέτρηση στον «ΑΝΤ1», σήμερα Δευτέρα 20 Μάη.

Κεντάει το νέο σποτ της ΚΝΕ


Τσίπρας όπως Καλίσι

Αν ανήκετε στους λίγους φαν της σειράς που δεν έχουν δει ακόμα το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, της οποίας το φινάλε προβλήθηκε χθες, μην κάνετε το λάθος να δείτε το νέο σποτ της ΚΝΕ, η ευρηματικότητα του οποίου κινείται σε επίπεδα ακόμα υψηλότερα από το ήδη εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.

Με ισχυρό ΚΚΕ, ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Αυτή είναι η απάντηση στις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και το Αιγαίο

Ο λαός μας ανησυχεί δικαίως για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και το Αιγαίο, αναρωτιέται τι γίνεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.

Επί της οθόνης η αποκρουστική αντιπαράθεση

 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Στη «μικρή οθόνη» μεταφέρεται τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου, ο ψευτοκαβγάς για να στηθεί το δίπολο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μια αντιπαράθεση που έτσι κι αλλιώς είναι κούφια, όταν επιχειρείται να τροφοδοτήσει και τα σποτάκια των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, γίνεται ακόμα πιο αποκρουστική και κακόγουστη.

Το «σχολείο» της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ…


«Οι μορφές των αστικών κρατών είναι εξαιρετικά
ποικίλες, η ουσία τους όμως είναι μία: Όλα αυτά τα κράτη,
είτε έτσι, είτε αλλιώς, μα σε τελευταία α
νάλυση υποχρεωτικά,
είναι δικτατορία της αστικής τάξης»

Β. Ι. Λένιν: «Κράτος και Επανάσταση».

13ος μισθός

Είμαι τόσο ευτυχισμένη από προχθές το βράδυ 17-5. Μου λέει η Πηνελόπη Πιτσούλη καθώς κατηφορίζαμε μετά την πρόβα. “Σήμερα νομίζω θα μας βάλουνε στην Τράπεζα τα λεφτά”

Καθώς περνούσαμε λοιπόν από την Εθνική της Ιεράς Οδού, έτρεξα με λαχτάρα στο ΑΤΜ. Είδα τα χαμπέρια και από τότε υπολογίζω με όποια μέθοδο μου κατέβει στη γκλάβα, βάσει ποίου συστήματος μαθηματικού και ποίου ποσοστού βαφτίστηκε 13ος μισθός αυτό το φιλοδώρημα.

Spot της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης



Το πρώτο σαμποτάζ ενάντια στους γερμανούς


Από τα μέλη της οργάνωσης «Ελευθερία» πραγματοποιείται, 20/5/1941, στη Θεσσαλονίκη το πρώτο σαμποτάζ.

Μια ομάδα κομμουνιστών, με επικεφαλής τον Αναγνώστη Αναγνωστόπουλο, που μόλις είχε αποδράσει από το σανατόριο Ασβεστοχωρίου και τον Χατζηθωμά Χουρμούζη, κατέστρεψαν τις μηχανές αρκετών φορτηγών αυτοκινήτων των Γερμανών, ενώ κατέστρεψαν επίσης και πολλά βαρέλια καυσίμων.

Ο Α. Αναγνωστόπουλος αργότερα θα συλληφθεί και θα εκτελεστεί από τις δυνάμεις κατοχής.

Δραπετεύουν από την Κίμωλο 36 κομμουνιστές εξόριστοι

Δραπετεύουν, 20/5/1941, από την Κίμωλο 36 κομμουνιστές εξόριστοι.

Μεταξύ αυτών, οι Πέτρος Ρούσσος, Χρύσα Χατζηβασιλείου, Αύρα Παρτσαλίδου, Βασιλεία Παπαρήγα, Νίκος Τέγος, Γιώργος Νίκολης, Σοφία Νεφελούδη, Όλγα Αγγελάκη, Κατίνα Βάρκα, κ.α.

Πεθαίνει ο Γιώργης Σιάντος

Πεθαίνει, 20/5/1947, ο Γιώργης Σιάντος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Καπνεργάτης στο επάγγελμα, ο Γ. Σιάντος εντάχθηκε από πολύ νωρίς στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ αναδείχθηκε Γραμματέας της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της μαζικότερης και πιο μαχητικής ταξικής Ομοσπονδίας της εποχής.
Υπήρξε μέλος της ΚΕ και του ΠΓ του Κόμματος από το 3ο τακτικό Συνέδριο το 1927, ενώ στη διάρκεια της Κατοχής και ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης τέλεσε χρέη Γραμματέα του Κόμματος (έως και την επιστροφή του Ν. Ζαχαριάδη από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου).