Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Στις κορφές του κόσμου


Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

(Στις κορφές του κόσμου)

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ είναι ζωή. Είναι αγώνας αδιάκοπος για το λαό, είναι πάλη ασυμβίβαστη. Είναι αγάπη βαθιά για την Ελλάδα, τη λεύτερη, την ανεξάρτητη, δίχως ξένους αφέντες, «προστάτες», Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς επικυρίαρχους.

Η κυβέρνηση μας "δουλεύει"!


Η κυβέρνηση μας "δουλεύει"!

Λέει ότι έχει κάνει ό,τι μπορεί για να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια. Είναι ψέμα!

Δεν έχουν κάνει τίποτα για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα και με ασφάλεια.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Το ναζιστικό παράθυρο

 
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αποκάλυψη τώρα. Κλισέ; Τίτλοι ταινιών που σημάδεψαν τις ζωές μας; Φοράει ο διάολος prada ή όχι; Δεν έχει σημασία. Οι λεπτομέρειες πάντως ενίοτε έχουν τεράστια σημασία και ανατρέπουν τα κλισέ. Όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι κακό(;) να βλέπεις μόνον το δέντρο κι όχι το δάσος, αλλά και χρήσιμο αν δεις το δέντρο σάπιο, απ’ τη ρίζα ως την κορφή, να πρέπει να ανησυχήσεις, μήπως η αρρώστια του είναι μεταδοτική. Και μπορεί να πιάσει και τ’ άλλα δέντρα. Σαν το ναζισμό ένα πράγμα, και τους ανθρωπιστές, που ψάχνοντας να βρουν “κάτι καλό” στον άνθρωπο, και δη στη γυναίκα ναζί, μπορεί να κάνουν τελικά περισσότερη ζημιά απ’ όσο καλό περί την αποκάλυψη της φύσης του ναζισμού, που μπορεί να ήταν και η αρχική τους πρόθεση.

Αποκορύφωση της προκλητικής θέσης για αθώωση των χρυσαυγιτών η πρόταση της εισαγγελέα


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, για την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στις εφέσεις για όλους τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά για τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε από το νόμο δυνατότητα χορήγησής της, αποτελεί αποκορύφωση της προκλητικής και απαράδεκτης θέσης της για την αθώωση των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για τα στυγερά εγκλήματα τους, όπως την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα κ.ά.

Οι μάσκες έπεσαν…


Μια βδομάδα μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου όπου η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε Εγκληματική Οργάνωση και εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, δείχνοντας πρωτοφανή ασέβεια προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης, γράφει για «προσχεδιασμένη καταδίκη» ενώ διερωτάται «ποιος θα αναπληρώσει το κενό της έκφρασης του πατριωτικού χώρου».

Τηλεόραση στην ΕΣΣΔ απο την 10ετια του ΄30

Η πρώτη εμπειρία της τηλεοπτικής μετάδοσης στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1931. 

Αρχικά, οι απόψεις συλλέχθηκαν συλλογικά σε ορισμένα μέρη, σε κάθε οικογένεια, οι δέκτες τηλεόρασης άρχισαν να εμφανίζονται αργότερα.

Το βαρέλι, ο πάτος και η λίμνη


Σε εποχές σαν κι αυτή που διανύουμε, στα πρώτα είκοσι χρόνια του 21ου αιώνα, καλό θα είναι να ομολογήσουμε πως ο καθένας κι η καθεμιά από μας, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά ίσως σε όλη σχεδόν τη γη, ψάχνουμε τον πάτο του βαρελιού. Παραπάνω από μια φορά τη βδομάδα ή τη μέρα, αναρωτιέσαι «δεν έχει τέλος αυτή η κατρακύλα, πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, πιάσαμε πάτο ή τον ξύνουμε, με τον ενδόμυχο φόβο ότι από κάτω είναι και η άβυσσος;».

Αναστολή σε όλους τους ναζί πλην Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας


Αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες ναζί πλην του Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας, ζητώντας να γίνουν δεκτά τα σχετικά αιτήματα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. 

Η επιχειρηματική λειτουργία κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια


Πολλοί αναρωτιούνται γιατί, ενώ υπήρχε ικανό χρονικό διάστημα - και υπάρχει ακόμα χρόνος - για να γίνουν όσα πρέπει ώστε τα μαθήματα το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 να διεξάγονται κανονικά, διά ζώσης, και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας φοιτητών, διδασκόντων και άλλων εργαζομένων, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να κρατήσει κλειστά τα πανεπιστήμια (συχνά με την αγαστή συνεργασία των διοικήσεων των ιδρυμάτων);

Για την καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με τίτλο «Η Ελλάδα μάς ενώνει»

Η ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

 της Hellenic Bankers Association - UK και του Greek Energy Forum,

παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και της Εκκλησίας


Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακή καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με τίτλο«Η Ελλάδα μάς ενώνει» και σκοπό τη δημιουργία οργανώσεων της κυβερνητικής Νεολαίας στο εξωτερικό. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές - και από τα δημοσιευμένα υλικά της καμπάνιας - ότι η προσπάθεια της Νεολαίας της ΝΔ να εξασφαλίσει την παρουσία της με δραστήριες οργανώσεις σε περισσότερες χώρες (πράγμα που καμία πολιτική Νεολαία δεν έχει καταφέρει, με εξαίρεση την ΚΝΕ - και αυτό κάτι λέει!) συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές οι νέοι του εξωτερικού θα έχουν δικαίωμα ψήφου από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

Διεκδικούμε όσα μας έκλεψαν

   

ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, 11π.μ. 

 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 


Αρχίζει η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη


Αρχίζει, 19/10/1951, στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και των άλλων 93 του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, κατηγορούμενων με τον Α.Ν. 509/1947. 

Παρά τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του αστικού καθεστώτος, στη δίκη, οι όροι αντιστράφηκαν με τους κατηγορουμένους να γίνονται κατήγοροι. Ξεχωριστή στιγμή, η ώρα της απολογίας του Ν. Μπελογιάννη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι, γιατί το κόμμα μου παλεύει και χαράζει το δρόμο της Ειρήνης, της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας. Στο πρόσωπό μου δικάζεται η πολιτική του ΚΚΕ».

Η γερμανική βουλή (Ράιχσταγκ) επικυρώνει τον «έκτακτο νόμο» κατά των σοσιαλιστών

 


Η γερμανική βουλή (Ράιχσταγκ) επικυρώνει, 19/10/1878, τον «έκτακτο νόμο» κατά των σοσιαλιστών: το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα τέθηκε εκτός νόμου, πολλά μέλη και στελέχη του φυλακίστηκαν ή εκτοπίστηκαν, 16 τυπογραφεία και 45 δημοσιογραφικά όργανα του κόμματος έκλεισαν, πολλά προλεταριακά κέντρα –πρώτα και κύρια το Βερολίνο- κηρύχθηκαν σε «περιορισμένη κατάσταση πολιορκίας», οι συγκεντρώσεις των εργατών απαγορεύτηκαν, κοκ.