Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Τρολάρισμα...από την Ρωσία


Ρωσικό μήνυμα προς ευρωπαίους: «Έρχεται και ο χειμώνας .. Προλαβαίνετε»

Η επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης υπακούει μόνο στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων


Για μία ακόμα χρονιά, η επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης κατά την τουριστική περίοδο καθώς και η μέριμνα περίθαλψης των επισκεπτών της χώρας δεν υπακούουν σε κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο αλλά μόνο στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αεροπορικών εταιρειών – διεθνών τουριστικών πρακτορείων – καρτέλ μεγαλοξενοδόχων.

«Λάδι στη φωτιά» η περιοδεία της Πελόζι στην Ασία


 Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία απειλεί για ενδεχόμενη στάση στην Ταϊβάν - Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φέρεται να κατευθύνεται στο νησί

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα...


Πριν από μερικές μέρες, είχε προγραμματιστεί
 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με μοναδικό θέμα το νέο αντιλαϊκό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ). Η διοίκηση της Περιφέρειας που στηρίζεται από τη ΝΔ, «ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία», συγκάλεσε το σώμα ύστερα από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συλλογή υπογραφών περιφερειακών συμβούλων.

Ληγμένα


 Κανείς δεν περιμένει βέβαια από τα μονοπώλια των τροφίμων να εξασφαλίσουν ποιοτική και φτηνή διατροφή για τον λαό, αφού το κριτήριο του κέρδους στην παραγωγή στέκεται ακλόνητο εμπόδιο. 

Ευανθία Καΐρη


Ευανθία Καΐρη, η πρώτη λόγια που έχει να μνημονεύσει  η ιστορία των ελληνικών Γραμμάτων. Η πρώτη διανοούμενη και πρόδρομος του φεμινιστικού κινήματος, η οποία – κατά τη διαπίστωση του Αλέξανδρου Σούτσου – συνδύαζε τα θέλγητρα της ωραιότητας και της παιδείας. Μαζί με τη Μαρτινέγκο άνοιξαν το δρόμο της γυναικείας πεζογραφίας.

Τιμές - σοκ στο ρεύμα για τα νοικοκυριά και έρχεται υποχρεωτική ... συσκότιση!


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στα σκαριά η υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης σε Δημόσιο και σπίτια αλλά και ...οικονομική στήριξη των βιομηχάνων!

Τιμές ρεύματος - βόμβα στα θεμέλια των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών ισχύουν από χτες, Δευτέρα 1η Αυγούστου.

«Αγορά» σπουδών


Περίπου 37.600 παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έμειναν εκτός πανεπιστημίων, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 10.000 θέσεις φοιτητών σε πανεπιστήμια μένουν κενές. Για μια ακόμα φορά, ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έδειξε την «αποτελεσματικότητά» του...

Σκέψεις γύρω από τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» των πανεπιστημίων


Μεσούσης της κρίσης, μπαίνει στη ζωή μας ο όρος «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση». Τον λανσάρισε το 2014 ο Klaus Schab, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Νταβός). Στο ομώνυμο βιβλίο του, καθώς και σε σειρά παρεμβάσεων και άρθρων του ανιχνεύει την ανάπτυξη νέας γνώσης (άρα και πεδίων κερδοφορίας) στη διεπαφή των παραδοσιακών γνωστικών αντικειμένων, με τις ΤΠΕ οι οποίες διαπερνούν τα πάντα και, φυσικά, την εκπαίδευση.

«Καινοτομίες» για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης...


ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
 
...ή ολοκληρωμένη ουσιαστική στήριξη της μητρότητας και των νέων ζευγαριών με πλήρη κάλυψη από το κράτος;

Σύγχρονη Εποχή


Οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή ιδρύθηκαν το 1972, την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απρίλη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε ήταν Ο Λενινισμός και η σύγχρονη εποχή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/08/1824

Γεννιέται στη Λευκάδα ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Ποιητής και πολιτικός, από τους μεγαλύτερους της Επτανησιακής Σχολής, με βαθιά επίδραση του ποιητικού του έργου στη νεοελληνική λογοτεχνία. 

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης