Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Να καταργηθεί η διάταξης περί αναιτιωδών απολύσεων του ν. 4713/2020 στα ιδιωτικά σχολεία


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: Να καταργηθεί η διάταξης περί αναιτιωδών απολύσεων του ν. 4713/2020 στα ιδιωτικά σχολεία

     Η λήξη του διδακτικού έτους δεν είναι πλέον για τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η αρχή των καλοκαιρινών διακοπών. Για πάρα πολλούς είναι περίοδος εισόδου στην ανεργία, αφού οι «αναιτιώδεις» απολύσεις του νόμου 4713/2020 οδηγούν στην αναζήτηση εργασίας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται εντείνει την εργασιακή  επισφάλεια και περιπλάνηση.

Urban Pulse - Ελεύθερος Κόσμος


 Κυκλοφόρησε το νέο κομμάτι των Urban Pulse.

Το κομμάτι μιλάει για τον δήθεν ελεύθερο κόσμο του καπιταλισμού, έναν κόσμο πνιγμένο στην αδικία, της αντιθέσεις και τον παραλογισμό, έναν κόσμο που βαφτίσαν ελεύθερο όλοι εκείνοι που βλέπουν τους λαους σαν φθηνό εργατικό δυναμικό και τις ανάγκες τους σαν κόστος.

Πάνω στο τραπέζι οι «υποχωρήσεις» για ΝΑΤΟική συνοχή και συνεκμετάλλευση


Την επιτάχυνση των «παζαριών» υπό ευρωατλαντική εποπτεία με την Τουρκία και τις δρομολογούμενες υποχωρήσεις από κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα με κατάληξη τη συνεκμετάλλευση - συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες βράδυ στον «Σκάι».

Χιλιάδες νέοι και νέες συναντιούνται στον Γράμμο


Η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι γεγονός! Και είναι ένα σπουδαίο γεγονός! Γιατί χιλιάδες νέοι και νέες συναντιούνται από χτες στο Νεστόριο, στον Γράμμο, σε ένα αντάμωμα μαχητικό, αγωνιστικό, νεανικό σε έναν πανέμορφο χώρο, με την πλούσια Ιστορία του και το φυσικό του κάλλος.

***

Χρειάζεται επαγρύπνηση, τα ΝΑΤΟικά σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου είναι σε πλήρη εξέλιξη


 Είναι προφανές ότι με ορόσημο τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προχωράει, με γρήγορους ρυθμούς, το σχέδιο επικίνδυνων διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά, υπό ευρωατλαντική εποπτεία. Αυτό το έδαφος στρώνουν και οι απαράδεκτες αναφορές του πρωθυπουργού για "υποχωρήσεις ως αφετηρία διαπραγμάτευσης", όπως και η νεόκοπη φράση για "πυρήνα της διαφοράς", που παραπέμπει σε ζητήματα κυριαρχίας.

ΤΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ είναι πολύ επίκαιρο μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ...


Κάθε εκπομπή, πριν βγει στον αέρα, κάνει ορισμένες δοκιμές για όλα τα θέματα... Για τον ήχο, το ύφος, το γενικότερο «στήσιμο» της εκπομπής και πάει λέγοντας.

Έτσι κι εμείς τον Οκτώβριο του 2022 κάναμε ένα δοκιμαστικό podcast πριν την έναρξη των εκπομπών, με πρώτο θέμα στο «ακυκλοφόρητο» -μέχρι τώρα- podcast το πώς η ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου και τα αστικά επιτελεία παρουσίαζαν τότε το ενδεχόμενο απόκτησης νέων αμερικανικών F-16 από την Τουρκία και τις περιβόητες... τροπολογίες του γερουσιαστή Μενέντεζ!

Η Μάχη στο Λεόντειο

Στην ορεινή Αχαΐα υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Λεόντιο και έγινε σύμβολο νίκης, αλλά και πεδίο έκφρασης της εκδικητικής μανίας των κατακτητών, με τραγική ειρωνεία, να συμβαίνει αυτό ακριβώς την ώρα της συνθηκολόγησής τους.

Δρομολόγιο κινδύνων


«Οδικός χάρτης» που οδηγεί σε νέους μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου είναι αυτός που συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι», ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε με τη χτεσινοβραδινή συνέντευξή του την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επώδυνους συμβιβασμούς, που προϋποθέτουν «υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

«Τι σόι άνθρωποι ήταν αυτοί;»


Για μια απάντηση στην ερώτηση «τι σόι άνθρωποι ήταν αυτοί;»

Στον Γράμμο, λοιπόν και πάλι. Γιατί άραγε; Τι έχει αυτό το βουνό και μας έλκει; Μια πρώτη απάντηση είναι εύκολη: Εκεί, όπως και στο Βίτσι, κορυφώθηκε η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, εκεί ήταν το κέντρο της Ελεύθερης Ελλάδας, εκεί ακόμα και σήμερα συναντάς τα ίχνη εκείνων σαν να μη πέρασε μια μέρα. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι εύκολη η απάντηση.

«Πυρηνική απειλή» θεωρεί η Ρωσία την αποστολή F-16 στο Κίεβο!


Το γεγονός ότι η Ουκρανία θα παραλάβει και θα χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16, που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα, θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως «δυτική απειλή στο πυρηνικό πεδίο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lenta.ru.

«Κοροϊδίας το ανάγνωσμα» με τις τάχα εκπτώσεις στα εισιτήρια

Σε μεγάλη «μούφα» αποδεικνύονται, όπως ήταν αναμενόμενο, οι «εκπτώσεις» που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μετά τις ...εκκλήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για μείωση των εισιτηρίων των επιβατών και των ναύλων των οχημάτων, που έχουν φτάσει σε απλησίαστα ύψη, μετατρέποντας σε όνειρο θερινής νυχτός μια μικρή ανάσα στα νησιά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Καταγγέλλει τη νέα άθλια μεθόδευση σε βάρος της Κούβας


Τη νέα άθλια μεθόδευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος: «Εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ καταγγέλλουμε στους λαούς του κόσμου τη νέα απαράδεκτη μεθόδευση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
14/07/1789

Πλήθη λαού ορμάνε προς τα τείχη της Βαστίλλης. Οι πυροβολητές περνάνε με το μέρος του λαού και χτυπάνε το φρούριο. Ο λαός κυριεύει το φρούριο της Βαστίλης. Η νικηφόρα εξέγερση στις 14 Ιούλη 1789 είναι η απαρχή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης. 

Η Γαλλική Επανάσταση