Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Γαβγίσματα


Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση από τις χτεσινές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας στις 18 Φλεβάρη, που δείχνουν ότι ο λαός δεν νομιμοποιεί τον νόμο - έκτρωμα Βρούτση - Κατρούγκαλου.

Γι' αυτό ξαμόλησε τον βουλευτή Πλεύρη, που «ξέρασε» αντικομμουνισμό στη Βουλή, σε γνώριμες για εκείνον αποστολές, με αφορμή τις αναφορές του Χρ. Κατσώτη στα μαζικά συλλαλητήρια. «Εσείς πολύ καιρό είστε στο απυρόβλητο.

Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει

Αφότου η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις απώλειες που προκάλεσε στο συριακό στρατό επί μια βδομάδα, ο κυβερνήτης του Χατάι ενημέρωσε πως “οι εννιά στρατιώτες μας έγιναν μάρτυρες”. 

Έκτοτε ο αριθμός έχει ανέβει ραγδαία. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι σαφής. Δεκάδες από τα παιδιά μας έχασαν τις ζωές τους. Τα συλλυπητήριά μας στο λαό μας.

«Λαϊκής Συσπείρωσης» θεσσαλονικης

Με fast track διαδικασίες ο χώρος της ΔΕΘ παραδίνεται σε επιχειρηματικούς ομίλους

Σε κλίμα «εθνικής ενότητας», η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη ψήφισε μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΘ ΑΕ και δήμου για την ανάπλαση της ΔΕΘ. 

Μια προσπάθεια οριστικής ταφόπλακας στο πολυετές όραμα και διεκδίκηση των

Με χιούμορ για τον κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη


Προβληματισμός, φόβος και σε κάποιες περιπτώσεις πανικός, επικρατεί και στην Ελλάδα, μετά την επιβεβαίωση, κρουσμάτων Κορονοϊού στη χώρα.

Μπορεί τα δύο κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη να έχουν τρομάξει αρκετούς πολίτες της χώρας, όμως υπάρχουν και κάποιοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ.

Χιουμοριστικά σκίτσα και έξυπνες ατάκες 
από το  Facebook και το Twitter

Ραγδαία κλιμάκωση στη Συρία

Η ραγδαία κλιμάκωση στη Συρία επιβεβαιώνει ότι συνυπάρχει ο πόλος της συνεργασίας ταυτόχρονα με τον πόλο των σφοδρών αντιθέσεων και ανταγωνισμών των αστικών τάξεων στις χώρες, επισήμανε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί σοβαροί και κανένας δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια του και να επαφίεται σε καθησυχαστικές δηλώσεις, που είχαμε και προηγούμενα επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επί ΝΔ, περί υποστήριξης της χώρας μας από τους ισχυρούς «συμμάχους» μας, ούτε πρέπει να κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου».

Η ελπίδα βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που τη μέρα πραγματοποίησης του Συνεδρίου-παρωδία της ΓΣΕΕ απήργησαν και συμμετείχαν στην απεργιακή διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο-φρούριο και σε άλλες πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, μέσα από την πείρα που έχουν αποκτήσει, εναντιώθηκαν απέναντι σε ένα συνέδριο που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.

Δ. Κουτσούμπας: Θα είσαι πάντα παρών με το έργο σου


Δ. Κουτσούμπας: Θα είσαι πάντα παρών με το έργο σου, τους ρόλους σου, την ανεπανάληπτη προσωπικότητά σου
 

Σε κλίμα συγκίνησης και ανείπωτης θλίψης η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Βουτσά στη Μητρόπολη Αθηνών.

Άμεση λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για οποιοδήποτε συμβάν υγείας προκύψει σε εργαζόμενο ή επιβάτη. Η υπενθύμιση για πλύσιμο των χεριών και απλής προσωπικής προστασίας δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος. Θα θεωρούσαμε απλά ανεύθυνη αυτή την τακτική, αν δεν ήταν καθαρά οικονομίστικη και αδιάφορη για την υγεία και την ζωή των ανθρώπων.
Πραγματικά μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τα παρακάτω και απαιτούμε την άμεση εφαρμογή τους.

Είναι ταγΜΑΤαλήτες!


Τα ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα, έριξαν χημικά, έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους κι έφυγαν από τη Χίο ως αυτό που είναι: ταγΜΑΤαλήτες. 

Και για μην ξεχνιόμαστε: Αυτοί οι ταγΜΑΤαλήτες έχουν πολιτικούς προϊσταμένους –  Ακολουθεί ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από το politischios.gr
***

Μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του λαού


Το ΚΚΕ παρακολουθεί με ευθύνη την εξέλιξη της επιδημίας από το "νέο κορονοϊό". Απαιτείται, με ευθύνη της κυβέρνησης, να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου.

Η στάση ευθύνης δεν είναι να αποσιωπηθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη δημόσια υγεία, που άλλωστε ο λαός τα συναντά στα

Από τις εξορίες: Βασίλης Βλασίδης

Έργα του Βασίλη Βλασίδη, ζωντανή μαρτυρία των θυσιών
 χιλιάδων αγωνιστών στα στρατόπεδα εξορίας.

 Ο Βασίλης Βλασίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την 1η Γενάρη του 1907. Σε ηλικία 17 χρόνων έρχεται μόνος του στην Αθήνα. Κάνει διάφορες δουλειές, ενώ παράλληλα ως αυτοδίδακτος ζωγράφος στο διάστημα μέχρι και την Κατοχή ζωγραφίζει κυρίως σκίτσα και γελοιογραφίες.

Λαϊκός ξεσηκωμός

Οι εικόνες των ΜΑΤ να εγκαταλείπουν όπως όπως τα νησιά, κάτω από τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή, είναι μεγάλη επιτυχία του ξεσηκωμένου λαού σε Λέσβο και Χίο, που αγωνίζεται για να μη μετατραπεί ο τόπος του σε φυλακή - κολαστήριο της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Αμοιβή εργασίας την Καθαρά Δευτέρα


Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η καθαρά Δευτέρα δεν ανήκει στις επίσημες αργίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Αποτελεί αργία μόνο όταν έχει χαρακτηριστεί αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο.

Αν μια επιχείρηση δεν λειτουργήσει την Καθαρά Δευτέρα και η ημέρα αυτή θεωρείται αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή

ΟΕΝΓΕ για κορωνοϊό


Αθήνα 27 Φεβρουαρίου 2020


Α.Π:10065

Άλλο υπεύθυνη στάση και άλλο συγκάλυψη του προβλήματος 

«Έφυγε» η Άλκη Ζέη


«Έφυγε» από τη ζωή στα 97 της χρόνια η λογοτέχνης, Άλκη Ζέη

Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1923 και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα της.
 Όταν άρχισε το σχολείο, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι και στη συνέχεια στην Αθήνα.

«Δίκαιη» η μοιρασιά, πήρε ο καθένας εργολάβος ένα νησί


Τελικά, έγινε… δίκαιη μοιρασιά μεταξύ των τριών εργολάβων, που «διαγωνίσθηκαν» για τις πρώτες εργασίες (τοποθέτηση περίφραξης και καθαρισμό του χώρου) στις υπό κατασκευή υπερδομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά Χίο, Λέσβο και Σάμο, όπως εγκαίρως είχαμε επισημάνει με το δημοσίευμά μας «Διαγωνισμός με τρεις για τρία», στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ)


Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει στη Στοκχόλμη, 28/2/1968, τη δημιουργία του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ)

Το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη  (με αρχική ονομασία "Πανελλήνια Απελευθερωτική Κίνηση"), από τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε καταφύγει εκεί μετά την διακοπή της κράτησής του από την Χούντα και της έκδοσης άδειας εξόδου από τη Χώρα.

Απεργία στο Βόλο τον Φλεβάρη 1921


Στο Βόλο με την καθοδήγηση του ΣΕΚΕ (Κ) κηρύσσεται, 28/2/1921, πανεργατική απεργία και οργανώνεται παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στον κίνδυνο του θανάτου από την πείνα.

 Επί δύο μέρες ο λαός κυριαρχεί στην πόλη.

Η κυβέρνηση στέλνει στρατό και κτυπά τους εργαζομένους.