Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ασφαλής χώρα


 Ασφαλής χώρα

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζεται το ταξίδι του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

Η ευαισθησία γίνεται ευθύνη και φέρνει τον καλλιτέχνη μέσα στον λαό...

Συμπληρώθηκαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο Μίκης Θεοδωράκης.

Κι όμως, τα τραγούδια του είναι «παρόντα». Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η Τέχνη που έπλασε, ζυμωμένη με τους καημούς, τις αγωνίες, την πάλη και τα οράματα των ταπεινών και καταφρονεμένων, είναι διαχρονική και τέτοια θα μείνει.

Προδιαγεγραμμένη πορεία...

 
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη συζήτηση έγινε τη βδομάδα που πέρασε για την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βέβαια δεν έπεσε ...από τον ουρανό, αλλά στις πρόσφατες εκλογές ήταν από τα «βαριά χαρτιά» στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και μέλος της εκλογικής του επιτροπής.

Αυτό ακριβώς το στοιχείο σημείωνε μέσα στη βδομάδα και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, λέγοντας πως «δεν μου φαίνεται τίποτα παράταιρο σε έναν υποψήφιο ψηφοδελτίου της Επικρατείας. Και οι θέσεις που διατυπώνει όπως και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι (...) αντιστοιχούν σε πράγματα που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ».

Πρυτάνεις managers σε επενδυτικά μεγαθήρια...


Καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επικαλούμενη άρθρο του Συντάγματος για τις διακρατικές συμφωνίες, οι πρώτοι «ενδιαφερόμενοι» συνωστίζονται ήδη για να διεκδικήσουν μερτικό στην αγορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «ένα ιδιωτικό κεφάλαιο με μεγάλη παρουσία στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεθνώς (...) ένα ισπανικό πανεπιστήμιο (...) και ένα κυπριακό ΑΕΙ μπαίνουν στο κάδρο όσων ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ιδιωτική ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Ελένη Ζαφειρίου


 Παράξενη, σπανιότατη και πολύ πικρή μοιάζει αυτή η επιθυμία της. Ισως «πηγάζει» από τον απύθμενο υπαρξιακό καημό και ψυχικό της πόνο. Δε γνώρισε τη «φύτρα» της.

Γεννημένη το 1916, νόθα, έκθετη, μικρό παιδάκι ακόμα, την περιμάζεψε μια ηθοποιός, περιοδεύοντος «μπουλουκιού» στη Λάρισα, η Κυριακούλα Ζαφειρίου, η οποία είχε και ένα δικό της γιο. Η ψυχομάνα της την υιοθέτησε και την έκανε μέλος του «μπουλουκιού».

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές


Τ
ο Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους χιλιάδες πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα που έχασαν κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, στους πυροσβέστες και τον λαό που με όλες τους τις δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μάχη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του δασικού πλούτου της χώρας. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους μέσα στην κόλαση της φωτιάς.

Με Ερωτήσεις στη Βουλή, παρεμβάσεις σε Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε ξανά φέτος το καλοκαίρι καθώς και για τα βασικά μέτρα που έπρεπε γρήγορα να ληφθούν.

Το εκρηκτικό μείγμα του Σεπτέμβρη σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών

Ακρίβεια και καύσιμα στα ύψη, ατέλειωτοι αυξημένοι φόροι, ράλι στην τιμή του ρεύματος και νέο «κύμα» πλειστηριασμών. Αυτό είναι ένα μόνο μέρος της αντιλαϊκής πραγματικότητας που περιμένει εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά τον Σεπτέμβρη, που ήδη διανύουμε τις πρώτες μέρες του. Η κυβέρνηση επιχειρεί με ...συγκρατημένες εξαγγελίες και τάζει νέα pass που αποτελούν απλά μερικά ψίχουλα κοροϊδίας τα οποία επιστρέφονται και προέρχονται από τη μεγάλη μάζα της φοροληστείας και των ματωμένων πλεονασμάτων.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ρωσίας - ΝΑΤΟ με αφορμή τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος


Σε μια περίοδο που εντείνονται οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά εδάφη, η Μόσχα κατηγορεί τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ότι παρέχουν βοήθεια στο Κίεβο για αυτές τις επιθέσεις. 

Τα ουκρανικά UAVs «δεν θα μπορούσαν να διανύσουν τέτοια απόσταση χωρίς τροφοδοσία πληροφοριών από δυτικούς δορυφόρους» υπογράμμισε σήμερα σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ε, όχι και ''πράσινες'' μπίζνες στο Μουσείο των Κορυσχάδων


Την παραχώρηση του Μουσείου των Κορυσχάδων, που για περίπου δύο χρόνια είναι κλειστό για ανακαίνιση, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για εκδήλωση σχετικά με τα «χρηματοδοτικά εργαλεία του Local Green Deal», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ.  «Ε, όχι και μπίζνες ΑΠΕ στο Μουσείο των Κορυσχάδων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που «περνά αλυσίδες στη ζωή μας»

 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι πραγματοποιούμε σήμερα με τα συνδικάτα μας αυτή τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, ως πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιό της για τα εργασιακά. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως θα αποδείξουμε και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις των συναδέλφων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/09/1872

Πραγματοποιείται στη Χάγη το 5ο Συνέδριο της Α’ Διεθνούς (2-7/9/1872), που χαρακτηρίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση σοσιαλιστών (Κ. Μαρξ) και αναρχικών (Μ. Μπακούνιν) και το οποίο έληξε με νίκη των σοσιαλιστών και την αποβολή του Μπακούνιν από τη Διεθνή.

Ως συνέπεια, οι αναρχικοί ανακήρυξαν το συνέδριο άκυρο και προχώρησαν στη σύγκληση χωριστού συνεδρίου λίγες μέρες αργότερα στο Σεν Ιμιέρ. 

Α’ Διεθνής