Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Τα «Γυμναστικά»

Πρόκειται για φοιτητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Νοέμβρη – αρχές 3 Δεκέμβρη στα 1907. Οι αιτία ήταν η υποχρεωτική παρακολούθηση και εξέταση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο μάθημα της γυμναστικής, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στις πτυχιακές και διδακτορικές εξετάσεις.

Το χρονικό των Δεκεμβριανών, μέρα τη μέρα


Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επιδιώξεις τους καθόριζαν από την πρώτη στιγμή του πολέμου τη στρατηγική και τακτική των Αγγλων και μπροστά στην εκπλήρωσή τους δεν είχαν τον παραμικρό δισταγμό.

«Πολύ μεταδοτική» η παραλλαγή «Όμικρον»


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η παραλλαγή «Όμικρον» είναι πολύ μεταδοτική, σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουαμινάθαν.

Σταθμός δεύτερος - Συνέντευξη με εργαζόμενους διανομείς

 
 
«ΤΟ 902.GR ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ»

Στη δεύτερη εκπομπή του 902.gr ο λόγος δίνεται στους διανομείς που...

...αν και θρηνούν δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους τους εν ώρα εργασίας, παραμένουν απροστάτευτοι γιατί τα μέτρα προστασίας είναι «κόστος» για τη μεγάλη εργοδοσία

Ο 21ος θα είναι ο αιώνας των νέων επαναστάσεων για το δίκιο των λαών

 

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΙΣΙΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ


Ιστορικό περίπατο στα βήματα της Παρισινής Κομμούνας περιελάμβανε το πρωί της Παρασκευής το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, συνοδευόμενος από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, αλλά και πολλά μέλη της ΚΟ Γαλλίας του Κόμματος.

«Καλή θητεία με το κεφάλι ψηλά! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας!»

Καλή θητεία με το κεφάλι ψηλά!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας!

Απευθυνόμαστε σε εσάς, στους νέους στρατευμένους που υπηρετείτε τη θητεία σας.

Η ματωμένη Κυριακή του 1944


Το ξημέρωμα της Κυριακής, 3ης του Δεκέμβρη 1944, έβρισκε το βασανισμένο λαό της Αθήνας και του Πειραιά στο πόδι. Οι προετοιμασίες, για το μεγάλο συλλαλητήριο, που είχε καλέσει η ΚΕ του ΕΑΜ, για την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος, έχουν φτάσει στην τελική τους φάση. Αλλωστε, οι μέρες που είχαν προηγηθεί ήταν γεμάτες ένταση και όλοι συναισθάνονταν την κρισιμότητα των στιγμών.

Ξεκάθαρο τοπίο


Ολοένα και περισσότερο ο χαρακτηρισμός «προσωρινός», που χρησιμοποιούσαν τα οικονομικά επιτελεία για να περιγράψουν την τάση αύξησης του πληθωρισμού παγκόσμια, αντικαθίσταται από τη λέξη «επίμονος». Πρόκειται για έμμεση ομολογία ότι ο πληθωρισμός δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, όπως τον παρουσίαζαν, αλλά θα συνεχίσει να επιδρά για πολύ καιρό ακόμα στις τιμές των πρώτων υλών, των προϊόντων και των αγαθών που είναι αναγκαία για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας.

Ο Πάνος Ζάχαρης στο Μονόγραμμα


Παρασκευή 3/12 - 19.00 το απόγευμα
Διαδικτυακή εκπομπή με καλεσμένο τον Πάνο Ζάχαρη, σκιτσογράφο-γελοιογράφο στην εφημερίδα "Το Ποντίκι"

Καταρρέει και το παραμύθι της... «πιο ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής»


 
ΗΠΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και παράλληλα μέτρα για διασφάλιση φτηνών εργατικών χεριών

Μέσα στις διάφορες προπαγανδιστικές απάτες της περιβόητης «καινούργιας μέρας» που τάχα θα «ξημέρωνε» με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ περιλαμβανόταν και το παραμύθι της «πιο ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής»...

Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν «αγανακτισμένους»


 Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. 

Ένταξη των πυροσβεστών στα ΒΑΕ


Ερώτησή

Προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη

Θέμα: Ένταξη των πυροσβεστών στα ΒΑΕ

Τιμάει τους ηρωικούς μαχητές και τις μαχήτριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του τιμημένου ΚΚΕ που έδωσαν τη Μάχη του Δεκέμβρη του '44


 Συμπληρώνονται, φέτος, 77 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, όταν η αστική τάξη με τους ιμπεριαλιστές Βρετανούς συμμάχους της χτύπησε με τα όπλα το ΕΑΜικό λαϊκό κίνημα, που με συσπειρωμένη τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και μπροστάρηδες τους κομμουνιστές έδωσαν το αίμα τους και τα καλύτερα παιδιά τους θυσία για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζί κατακτητή.

Ξανά αποσπασματικότητα, ρηχές δεξιότητες και διαστρέβλωση της αλήθειας


Όσο και να στήνει φιέστες το υπουργείο Παιδείας, όσο και να προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δυσαρέσκεια από ένα σχολείο που εξοντώνει και δεν μορφώνει -και που η τωρινή αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων διαμόρφωσαν- η αλήθεια είναι ότι τίποτε πραγματικά νέο δεν μπορεί να έρθει από μια πολιτική που βλέπει σαν κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των πολλών και δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/12/1857

Γεννιέται ο Πολωνός συγγραφέας Τζόζεφ Κόνραντ.

03/12/1894

Πεθαίνει ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον.