Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Πλούτε ανίκατε μάχαν…


 Πατρίς και “λεπτά” εθνικά συναισθήματα 

“Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη…” έλεγε ένα παλιό διαφημιστικό σύνθημα, αποδεικνύοντας με τη σειρά του τη λογιστική διάσταση της πατριωτικής αγάπης, που συνδέεται κατά κανόνα με λεφτά αισθήματα. Φτερά έχει ο θεός Έρωτας, φτερά και ο κερδώος Ερμής, ο θεός του εμπορίου και του “υγιούς επιχειρηματία” που κόβει αποδείξεις και μας αγαπά, με έναν τρόπο κάπως εκμεταλλευτικό.

Η Ελληνικός Χρυσός είχε εκτρέψει το ρέμα που έπνιξε την Ολυμπιάδα

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες,η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής πνίγηκε στη λάσπη από την υπερχείλιση του ρέματος Μπασδέκη που διασχίζει τον οικισμό. Παρ’οτι είναι νωρίς ακόμη για να εκτιμηθεί η επίπτωση του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας, του Γηρυόνη, που χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας 25/11, η μεγαλύτερη καταστροφή είχε ήδη γίνει την Παρασκευή 22/11, από ένα μάλλον ηπιότερο φαινόμενο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στην Ολυμπιάδα

Μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ Αλβανίας για τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό


Αγαπητοί σύντροφοι,

Με το μήνυμά μας αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τα πολυάριθμα θύματα, τους νεκρούς και τους τραυματίες, αλλά και τις μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στη χώρα σας.

Το ΚΚΕ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι αλληλέγγυο με τους εργαζόμενους της Αλβανίας και τους Αλβανούς μετανάστες εργάτες που δουλεύουν στη χώρα μας, τονίζει πως δεν είναι μοιραίο οι

Συνέντευξη εργαζομένων και συνταξιούχων για το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, απηύθυναν εκπρόσωποι εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ. Παράλληλα κάλεσαν και σε συμμετοχή στην πανελλαδική κάθοδο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη, με αίτημα διεκδίκησης την καταβολή της 13ης σύνταξης.

Το ποδόσφαιρο στην Αντίσταση

Θεωρούμε καθήκον να αναφερθούμε στο ποδόσφαιρο στα χρόνια της κατοχής, την αντιστασιακή δράση των ποδοσφαιριστών που άφησαν τα γήπεδα για να πολεμήσουν για την πατρίδα. Τους ήρωες που προέρχονταν από τον χώρο του αθλητισμού και τα ματς που γίνονταν υπό τον ζυγό των μονάδων κατοχής.

Το ποδόσφαιρο ως άθλημα ήταν και είναι καθ όλη την νεότερη ελληνική ιστορία συνυφασμένο με την πολιτική.

Στόχος, η φθορά των συνειδήσεων.

Θυμάμαι τότε στο στρατό -την περίοδο του πρώτου πολέμου του Κόλπου- όπου οι αξιωματικοί παραδέχονταν ότι «σας τρέχουμε για να μην έχετε χρόνο να σκέφτεστε πέφτετε σε κατάθλιψη και  αυτοκτονείτε…»

Εκείνο το διάστημα είχα ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου «Στόχος η φθορά των Συνειδήσεων» του Εντουαρντ Ρόζενταλ . Ενα βιβλίο αποκαλυπτικό ,για τον τρόπο που επιχειρούν και καταφέρνουν να χειραγωγούν, τον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και εν τέλει συνείδησης των ανθρώπων, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι-και όχι μόνο…

O αφισοσχιστή «ξέρασε» πάλι τον άθλιο αντικομμουνιστικό εμετό στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Τον συνηθισμένο αντικομμουνιστικό εμετό του ξέρασε και πάλι πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδριάζει αυτή την ώρα, το γνωστό φασιστοειδές Τζήμερος. Όπως κάνει κάθε φορά, με την ανοχή της διοίκησης της Περιφέρειας και του προεδρείου, σε μία άσχετη παρέμβαση, χρησιμοποίησε άθλιους χαρακτηρισμούς κατά των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική

Η σημερινή εκδήλωση είναι μία ακόμα παρέμβαση του ΚΚΕ στις νέες αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια για να ενημερώσουμε, να προετοιμάσουμε και να συμβάλουμε στην οργάνωση της πάλης του λαού μας πριν να είναι αργά. Χτυπάμε συναγερμό και ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ένα επιμέρους μέτωπο, αφορά συνολικά τη ζωή των εργατών και εργατριών, των αγροτών, των

Black Friday – «Μαύρη ζωή» για τους εργαζόμενους



ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗ ΖΩΗ

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι εργοδότες απαιτούν να εργαζόμαστε ασταμάτητα, 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό και διάλλειμα.

Η δίκη 7 κομμουνιστών φαντάρων του Καλπακίου


Ξεκινά στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων, 28/11/1930, η δίκη 7 κομμουνιστών φαντάρων του Καλπακίου (ένα από τα δύο κολαστήρια -μαζί με της Μαρμάρως- όπου έστελναν τους στρατευμένους νέους κομμουνιστές για να τους εξοντώσουν ψυχικά και σωματικά).

Το Στρατοδικείο θα καταδικάσει σε θάνατο τα δύο στελέχη της ΟΚΝΕ Μαρκοβίτη και

Φρίντριχ Ενγκελς

Στις 28 Νοέμβρη 1820 γεννιέται ο Φρίντριχ Ενγκελς, κορυφαία θεωρητικοπολιτική μορφή του παγκόσμιου εργατικού, επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Ο Φ. Ενγκελς από κοινού με τον Κ. Μαρξ συνδιαμόρφωσαν και θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης, αποδεικνύοντας το αναπόφευκτο, νομοτελειακό πέρασμα της κοινωνίας από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό. 
Και έδωσαν έτσι στην πρωτοπόρα επαναστατική τάξη τα όπλα για να γίνει τάξη για τον εαυτό της, προκειμένου να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, την κοινωνική απελευθέρωση από την ταξική εκμετάλλευση.