Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε!»


Καμπάνιας της ΚΝΕ με σύνθημα :
«Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε!».
 

Ξεχωριστή θέση στο νέο site της ΚΝΕ έχει η θεματική ενότητα για τον κορονοϊό, την οποία η ΚΝΕ θα ανανεώνει καθημερινά με οπτικοακουστικά υλικά, επιδιώκοντας να συμβάλει στην πραγματική ενημέρωση της νεολαίας, στην ανάδειξη των διεκδικήσεων

Να εξασφαλιστούν μισθοί, θέσεις εργασίας και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν


 .......................................................................................................................................................


 Με απόφαση της κυβέρνησης, από το Σάββατο 14 Μαρτίου, τα εμπορικά κέντρα και σχεδόν όλα τα πολυκαταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μέχρι νεωτέρας.


Κλείνουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι μένουν κυριολεκτικά στον αέρα, χωρίς να γνωρίζουν πότε, πόσο και με τι όρους θα πληρωθούν, αν θα πληρωθούν, αν η απουσία τους χαρακτηρίζεται ως άδεια, αν είναι κανονική ή άνευ αποδοχών.

Δεν θέλουμε χειροκροτήματα

Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά

Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι ειδικευόμενοι, οι επιμελητές των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι εμείς, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης και εντατικοποίησης να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας.

Ανοιχτά παραμένουν, μεγάλα, πολυκαταστήματα


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει το γεγονός πως καταστήματα χιλιάδων τ.μ., πολυκαταστήματα καλλυντικών και ρούχων παραμένουν ανοιχτά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και των καταναλωτών.

«Μην ξανακοιτάξετε με περιφρόνηση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα»

«Σε αυτούς που τώρα έχουν 28 πακέτα μακαρόνια. Σε αυτούς που ψάχνουν στη μαύρη αγορά απολυμαντικό για τα χέρια. Σε αυτούς που σχεδιάζουν να ξεφύγουν με τα παιδιά τους προς περιοχές που δεν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό: μη ξανακοιτάξετε ποτέ πια με περιφρόνηση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα».

Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από την πανδημία του Κοροναϊού


Ο εκπρόσωπος του κινέζικου υπουργείου εξωτερικών Zhao Lijian, ισχυρίστηκε ευθέως πως οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από την πανδημία του Κοροναϊού.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο Κινέζος αξιωματούχος, έγραψε πως «άντρες του αμερικανικού στρατού έφεραν την επιδημία του κορονοϊού στη Γουχάν», επικαλούμενος τα λόγια του διευθυντή του Αμερικανικού Κέντρου Λοιμώξεων, Robert

Άμεσα, επείγοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας


Για την προστασία της δημόσιας υγείας απαιτούνται άμεσα, επείγοντα μέτρα:

Πρώτον: Η κυβέρνηση πρέπει έκτακτα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, να δεσμεύσει και να εντάξει στον κρατικό σχεδιασμό και τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, που είναι δεκάδες χιλιάδες.

ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ


Αντε και το νόμισμα να χει δυο όψεις. Αντε και η μια να είναι η πανδημία του κορονοϊού. Με την άλλη όψη του εκβιασμού, τι κάνουμε είναι το ζητούμενο. Κοντολογίς, άντε και τα 'πλυνες τα χέρια. 

Τα ανομήματα να δούμε πώς θα πλύνουμε. Και τα ανομήματα συσσωρεύτηκαν δεκαετίες ολόκληρες κι όχι βδομάδες του ιού.

Οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων


Πότε και μέσα σε ποιες συνθήκες αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφτασαν στη χώρα μας; Ποια είναι η βασική αιτία και πώς αντιμετωπίστηκε αυτό από τις κυβερνήσεις; Είναι ορισμένα ερωτήματα που πολύ συχνά τίθενται και γι' αυτό είναι χρήσιμο να δούμε κάπως πιο αναλυτικά ορισμένα στοιχεία.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη χώρα μας που αιτούνται άσυλο αναλύεται ως εξής, σύμφωνα με στοιχεία του Φλεβάρη του 2020:

Φιλελέδες, ο ιός θα νικηθεί, κι εσείς επίσης


Στις κρίσιμες καταστάσεις, όταν πια τίθενται τα κρίσιμα ερωτήματα, έρχεται και η στιγμή της επιβεβαίωσης ή της διάψευσης των απαντήσεων που ποζάρουν σαν «λύσεις» στις σχετικά ομαλές περιόδους.

Στις κρίσιμες καταστάσεις, ο μόνος αυθεντικός, ουδέτερος και αμερόληπτος κριτής των απαντήσεων και των «απαντήσεων», των απόψεων και των «απόψεων», των θεωριών και των «θεωριών», είναι ένας: Η πραγματικότητα.

Ας διαβάσει κι αυτό…


Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου:

Πριν η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη βγει στο μπαλκόνι όπως μας καλεί στις 9μμ να χειροκροτήσει (και καλά θα κάνει) τους υγειονομικούς, ας διαβάσει τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι στο σπίτι, κι αυτό:


Θα «φρενάρουν» πράγματι τον κοροναϊό η άνοιξη και η ζέστη;

Ο Ιπποκράτης και ο Θουκυδίδης το γνώριζαν και το είχαν επισημάνει από τότε: αρκετές ασθένειες εμφανίζουν μια εποχικότητα και είναι συχνότερες σε συγκεκριμένες εποχές. Πολλοί άνθρωποι -ειδικοί και μη- «ποντάρουν» ακριβώς ότι ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη φονική νόσο Covid-19, θα αποδειχθεί και αυτός εποχικός, υποχωρώντας σημαντικά μόλις μπει για τα καλά η άνοιξη και πολύ περισσότερο όταν αρχίσει το καλοκαίρι.

Διαγωνισμός εικαστικής έμπνευσης από την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υγειονομικών

Διαγωνισμό εικαστικής έμπνευσης διοργανώνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Αν. Αττικής «μπροστά στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουμε βρεθεί όλοι με τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού» και προκειμένου «να προφυλαχθούμε όλοι μας, μεγάλοι και μικροί, να μείνουμε μέσα και να περάσουμε όσο πιο δημιουργικά γίνεται τον χρόνο μας στο σπίτι».

Όλγα Κοσμοπούλου: “Απορώ με το θράσος σας, κ. Μαρέβα. Αφήστε τα υποκριτικά χειροκροτήματα…”

Επιστολή της Όλγας Κοσμοπουλου ιατρού λοιμωξιολογου
διευθύντριας του ΕΣΥ στην κ Μητσοτάκη.
Αγαπητή κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγε του πρωθυπουργού και επιχειρηματία.
Διαβάζω ότι καλείτε τους πολίτες και προφανώς προτίθεσθε και η ίδια να βγείτε το βράδυ στο μπαλκόνι σας να μας χειροκροτήσετε.

Απορώ με το θράσος σας.

Μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, εισβάλλει, στο χωριό Μάι Λάι


Πόλεμος Βιετνάμ

Μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει, 16/3/1968, χωρίς αντίσταση στο χωριό Μάι Λάι.

Σε ολόκληρη την περιοχή οι Αμερικανοί ακολουθούν την τακτική της «καμένης γης», ώστε να μην παρέχεται καμιά βοήθεια στους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ. 

Υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ»


Εκδίδεται η απόφαση του Στρατοδικείου, 16/3/1967, για την υπόθεση της οργάνωσης «ΑΣΠΙΔΑ» («Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα - Ιδέας - Δημοκρατία - Αξιοκρατία»). Η οργάνωση αυτή είχε τις ρίζες της στην περίοδο 1958-1960. 

Η ύπαρξη και δράση της χρησιμοποιήθηκε στις πολιτικές και στρατιωτικές ίντριγκες των αστικών κομμάτων της περιόδου 1963-1967, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Κοσμάς Πολίτης


Γεννιέται, 16/3/1888, ο λογοτέχνης Κοσμάς Πολίτης (πραγματικό όνομα Παρασκευάς Ταβελούδης). 

Εμφανίστηκε στα Γράμματα σε ηλικία 42 ετών με το μυθιστόρημα «Λεμονοδάσος». Το 1938 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για την «Eroica».

Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1944, ενώ υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της ΕΔΑ και υποψήφιος βουλευτής της το 1951.