Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Όποιος δεν μπορεί να δείρει το γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι


Δήμου Μυτιλήνης

Δεν μπορούμε να δείρουμε το γάιδαρο, γι’ αυτό θα δείρουμε το σαμάρι. Αυτή ήταν λίγο πολύ η παραδοχή των "διοργανωτών" της ιδιότυπης "σύσκεψης" που συγκλήθηκε στη Λουτρόπολη Θερμής στις 2 Νοεμβρίου 2019 με τη συναίνεση της δημοτικής και της τοπικής αρχής, παρακάμπτοντας παντελώς τους εκλεγμένους συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου και που ευτυχώς δεν αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού.

Οι πρόσφυγες είναι παιδιά του πολέμου


Και «8 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε για τους πρόσφυγες»

Με ανεξέλεγκτους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών παγκοσμίως, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Τα στοιχεία έρευνας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) με τίτλο «Παγκόσμιες Τάσεις (Global Trends)», που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούνη, είναι αποκαλυπτικά. Μας πληροφορούν πωςο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων

ΠΑΜΕ: Σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη


Ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα και της ΕΕ είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο. Από τη στάση της αναμονής έχουν καεί στο χυλό όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος όχι απλά δεν

Τα «διαβατήρια» του ξενιτεμού


 Οι βόμβες, οι πόλεμοι, οι στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η δια των όπλων επαναχάραξη των συνόρων, όπως υπαγορεύεται από τους δρόμους της ενέργειας. 

   Αλλά τα «διαβατήρια» του ξενιτεμού έχουν κι άλλες σφραγίδες. Μιλάμε για εκείνα τα άλλα αίτια της προσφυγιάς (όπως η πολιτική προσφυγιά) που η πατρίδα μας και ο λαός μας τα έχουν γνωρίσει όσο λίγες χώρες στον κόσμο, από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. 

Η συνδικαλιστική μαφία επιχειρεί ξανά να κάνει το άσπρο μαύρο


Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, για άλλη μια φορά κάνει το άσπρο μαύρο.

Χρησιμοποιούν την τακτική του Γκέμπελς. Πες - πες κάτι θα μείνει.

Γιούρα μέρος ε΄


Οι κρατούμενοι ενώ πηγαίνουν
στην καταναγκαστική δουλιά
υπό τις απειλές των μαγκουροφόρων
 Επιχείρηση συγκάλυψης των εγκλημάτων

ΜΕΡΟΣ ε΄

Στις 12 Απρίλη 50 έρχεται στη Γιούρα ο Γενικός Επιθεωρητής Φυλακών Τριανταφυλλίδης σταλμένος από την κυβέρνηση, για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων της Γιούρας. 

Μαζί του κι ο Αγγλος οργανωτής (αντικαταστάτης του κουλοχέρη) ταξίαρχος Χίλτον. Αποβιβάζονται στον Α' όρμο, όπου τους υποδέχονται: 

Σφίγγουν τη θηλιά των εκβιασμών, κλιμακώνουν τις απειλές για μαζικό ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών


Με γενίκευση των εκβιασμών και των πλειστηριασμών των σπιτιών τους έρχονται αντιμέτωπα τα λαϊκά στρώματα, καθώς κυβέρνηση - τραπεζικοί όμιλοι και τα κοράκια των «funds» «σφίγγουν» κι άλλο τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους, ανάγοντας την απαλλαγή από τα «βαρίδια» των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων σε «νούμερο 1» παράγοντα, για την τροφοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων με έναν νέο γύρο φτηνού δανεισμού.

«το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης και οι θέσεις του ΚΚΕ»


«Το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης και οι θέσεις του ΚΚΕ» ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πάρκο Κρήτης από τις ΚΟΒ Ντεπώ και Ανάληψης. Ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σημείωσε πως η σύσκεψη αποτελεί την πραγματοποίηση της δέσμευσης του ΚΚΕ πως και μετά τις εκλογές θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενους, το λαό, τους δημότες της πόλης για όλα τα προβλήματα που

Εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Την Κυριακή 10 Νοέμβρη η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 11.30 το πρωί, εκδήλωση για τα 75 χρόνια που ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και καλούνται ιδιαίτερα οι νέοι και νέες για να μάθουν την αλήθεια μέσα από πλήθος ιστορικών ντοκουμέντων.

Πεθαίνει ο συγγραφέας Κώστας Κοτζιάς.


Πεθαίνει, 5/11/1979, ο συγγραφέας Κώστας Κοτζιάς.

Ο Κώστας Κοτζιάς γεννήθηκε στην Αθήνα, πρωτότοκος γιος του Παναγιώτη Κοτζιά από τη Δημητσάνα και της Ξένης το γένος Αλεξανδροπούλου από τη Χαλκίδα. Αδερφός του είναι ο επίσης συγγραφέας Αλέξανδρος Κοτζιάς. Η οικογένεια Κοτζιά ήταν εύπορη, καταστράφηκε όμως οικονομικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς είχε προηγηθεί και ο θάνατος του πατέρα ήδη από το 1936.

Αποφυλακίζεται, ο εγκληματίας πολέμου, Μαξ Μέρντεν


Ο Μαξ Μέρντεν αποφυλακίζεται, 5/11/1959, και απελαύνεται.

Ο Μέρτεν ευθυνόταν για σειρά εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη και είχε συλληφθεί συμπτωματικά στην Αθήνα το 1957.

Η δίκη του Μέρτεν άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου 1959 και κράτησε 20 μέρες.