Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Κάρολος Γ΄

 
Ιθαγενείς ηγέτες από 12 χώρες της Κοινοπολιτείας υπέγραψαν επιστολή απαιτώντας επίσημη συγγνώμη και αποζημίωση από τον Κάρλος.

Δεν θα περάσει το σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ, τώρα είναι η ώρα των φοιτητών!


«Μηχανισμός νοθείας, εξαγοράς, βίας, αποκλεισμού άλλων παρατάξεων, ''μετεγγραφέντων'' και ''κατατακτήριων'' επαγγελματιών φοιτητών. Αυτή είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦ»,
καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», ξεκαθαρίζοντας πως «δε θα τους περάσει! Τώρα είναι η ώρα των φοιτητών!». 

Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις εργατογειτονιές

Και από εδώ, από το Αιγάλεω, από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, όπου στριμώχνονται οι ζωές δεκάδων χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών, εδώ που η ελπίδα για να ένα καλύτερο αύριο, περνάει κάθε μέρα μέσα από τον ατομικό και συλλογικό μόχθο και αγώνα, θέλουμε να απευθύνουμε το ελπιδοφόρο κάλεσμά μας: Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ!

Να βγει η Ελλάδα από την «κρεατομηχανή» του πολέμου


Εδώ και 63 βδομάδες διεξάγεται σε ευρωπαϊκό έδαφος μια σφοδρή πολεμική αναμέτρηση, με χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές. Στ’ αλήθεια πιστεύει κανείς πως γίνεται για το τίποτα; Στα σοβαρά υποθέτει πως είμαστε μακριά και θα μείνουμε αλώβητοι;

Σήφης Ζαχαριάδης: Η θέση του καθένα μας είναι δίπλα στο ΚΚΕ!


Φέτος η 9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, θα γιορταστεί στη χώρα μας εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η στάση βέβαια των αστικών δυνάμεων είναι δεδομένη, αν πάρει κανείς υπόψη ότι ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ που ηγήθηκε του αγώνα ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού με τη μαύρη προπαγάνδα της ψευτιάς, επιδιώκουν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη των λαών τον αντιφασιστικό χαρακτήρα αυτής της επετείου.

Υποσχέσεις για «αυξήσεις»: Η επιστροφή των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στον τόπο του «εγκλήματος»

Τα «έργα και οι ημέρες» τους ή πώς ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει όσον αφορά μισθούς και εργασιακά δικαιώματα

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μπει σε μια προεκλογική πλειοδοσία με εξαγγελίες για αυξήσεις των μισθών
, κάτω από τη μεγάλη κατακραυγή των εργαζομένων που εδώ και 11 χρόνια συνεχίζουν να βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται. Τα κόμματα του κεφαλαίου, που ο λαός μας τα έχει καταδικάσει για τη σκληρή τους αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να απολογηθούν και όχι να δίνουν ξανά υποσχέσεις γραμμένες στο χιόνι, για να εξασφαλίσουν ψήφους.

Μάρλεν Ντίτριχ

 
Σαν σήμερα, 6 Μαΐου 1992, έφυγε από τη ζωή η Γερμανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Μαρία Μαγκνταλένε (Μάρλεν) Ντίτριχ.

Γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1901.  Ήθελε να γίνει μουσικός, αλλά ένας τραυματισμός στο αριστερό της χέρι ανέτρεψε τα αρχικά σχέδιά της αναγκάζοντάς τη να διακόψει τις σπουδές της στο βιολί. Έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Αντιλαϊκά «ορόσημα» στο υπερμνημόνιο των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2026, όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, θα προωθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο κοινό τους πρόγραμμα

Τον χαρακτηρισμό «υπερμνημόνιο», όνομα και πράγμα, που του έδωσε ο λαός, δικαιολογεί και με το παραπάνω το Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό το κοινό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μόνο νέα δεινά φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Πακτωλός δισεκατομμυρίων για τους εφοπλιστές από το ρωσικό εμπάργκο

Πώς το λένε;

«Κάθε κρίση είναι και μια ευκαιρία;»

Ε, αυτό ισχύει απολύτως για τους Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι -μετά το εμπάργκο κατά της Ρωσίας- έχουν κυριολεκτικά… ξεσαλώσει, καθώς κάνουν τη μία χρυσή δουλειά πίσω από την άλλη! 

Μετέφεραν τα εκβιαστικά τους διλήμματα σε Πάτρα και Πρέβεζα


Τα εκβιαστικά διλήμματα περί σταθερότητας για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολίτικης επανέλαβε από Πάτρα όπου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την Πρέβεζα ο Αλέξη Τσίπρας επικέντρωσε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αναζητώντας όπως είπε και δεξιούς ψηφοφόρους.  

Ο κ.Τσίπρας, ο Παπάγος κι ο Πλαστήρας


Ο κ.Τσίπρας αφού το πρωί τσακώθηκε με τον κ.Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ ποιος είναι περισσότερο… Ανδρεοπαπανδρεικός, το βράδυ πήγε στον ΑΝΤ1 για να διαμαρτυρηθεί ότι το ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει πόσο αριστερός είναι (ο κ.Τσίπρας), να εκφράσει την πίκρα του ότι του καταλογίζει (το ΚΚΕ) πως η κυβέρνηση του ήταν η χειρότερη κυβέρνηση των Μνημονίων και ότι το ΚΚΕ αντί να λέει πόσο καλός είναι ο κ.Τσίπρας, τι κάνει; ακολουθεί την τακτική “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”, πράγμα που θεωρεί (ο κ.Τσίπρας) ότι είναι ιστορικά και πολιτικά εσφαλμένο.   

Στις εκλογές να βγουν αυτοί λιγότεροι και εμείς να βγούμε περισσότεροι


Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Απόψε από δω από τη Λάρισα, από αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Ναι, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, όλα τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα αυτό λένε: πως στις 21 Μαΐου, ο λαός μας μπορεί να κάνει την έκπληξη, φέρνοντας το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/05/1758

Γεννιέται στην πόλη Αράς της Γαλλίας ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, ένας από τους ηγέτες της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και από τους πιο αμείλικτους πολέμιους των υπονομευτών του επαναστατικού καθεστώτος των Ιακωβίνων (της ριζοσπαστικής πολιτικής οργάνωσης της αστικής τάξης που τέθηκε επικεφαλής της Επανάστασης).

Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος