Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Φιλοχουντικός (πρώην) υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές


Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου στη Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Παύλου Μπογιαννίδη, ο υποψήφιος για την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, όπως καταγράφει το topontiki.gr (δείτε στο τέλος την ανάρτηση του Χρ. Γιαννούλη).

Το μαχητικό ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών”!

 Το μαχητικό ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών”!

Με ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, και με τις υποψηφιότητες 63 αγωνιστών-ριών Δημοτικών και 55 Κοινοτικών συμβούλων, η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών», ρίχνεται με αισιοδοξία και ενθουσιασμό στη μάχη των εκλογών.

Το ΠΑΜΕ τίμησε τον ξεσηκωμό των εργατών το Μάη του '36

Με συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το χώρο των γεγονότων στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία τίμησαν σήμερα τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργατών το Μάη του '36.

Μια ακόμα Οδηγία της ΕΕ για την ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας

«ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΟΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Οδηγία της ΕΕ για «διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας»; Μα η ΕΕ έχει διαμορφώσει ένα τεράστιο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, ευπροσάρμοστο σε κάθε γούστο καπιταλιστή, ώστε να αυξάνει ακατάπαυστα το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Κατέθεσε δύο ακόμη τροπολογίες για την ουσιαστική ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων

Δύο τροπολογίες για την ουσιαστική ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών για τις 120 δόσεις, που συζητείται στην Επιτροπή της Βουλής από χτες.

Το ΚΚΕ παρόλο που δεν πιστεύει στην ΕΕ ζητάει ψήφο από το λαό


Το ΚΚΕ παρόλο που δεν πιστεύει στην ΕΕ ζητάει ψήφο από το λαό για να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι μια αντίφαση;

Λένε ορισμένοι: «Το ΚΚΕ παρόλο που δεν πιστεύει στην ΕΕ ζητάει ψήφο από το λαό για να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι μια αντίφαση;»

9 Μάη : Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στις 9 Μάη 1945, ώρα 0.43' π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, οι πληρεξούσιοι της ανώτατης γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντεμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ υπέγραψαν την Πράξη για τη χωρίς όρους συνθηκολόγηση της Γερμανίας ενώπιον των αντιπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών της αντιχιτλερικής συμμαχίας:

Ο ματωμένος Μάης του 1936

Σε συνθήκες παγκόσμιας ανόδου του εργατικού κινήματος, ξεσπούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απεργιακές μάχες από διαφορετικούς κλάδους. Ο τότε πρωθυπουργός, Ι. Μεταξάς, απαντά για λογαριασμό των εργοδοτών με πρωτοφανή αγριότητα στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Οι εργάτες με τους συμμάχους τους, μικρομεσαίους, φοιτητές κ.α επιμένουν και σφραγίζουν τις εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη με το αίμα τους. Με προμετωπίδα τους καπνεργάτες και τις καπνεργάτριες -70% των απεργών του κλάδου ήταν γυναίκες- ζητούν, μεταξύ άλλων, εφαρμογή της σύμβασης εργασίας.