Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Σ αρέσει η χούντα και ο Παπαδόπουλος _ μάθε τα σκάνδαλα τους

Οικογενειοκρατία, σκάνδαλα, οικονομία, δικαιώματα: Ένα μικρό δείγμα από αυτά που έκανε η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» με τα «καθαρά χέρια»

Οι νοσταλγοί της θυμούνται μόνο τα καλά (όπως όλοι οι νοσταλγοί οποιουδήποτε πράγματος, ακόμα και της δραχμής) και ίσως δεν γνωρίζουν τα διάφορα σκάνδαλα ή τις ζημιές που προκάλεσε η χούντα. Πώς να τα γνώριζαν βέβαια όταν επί 7 χρόνια δεν υπήρχε η δυνατότητα ελεύθερης πληροφόρησης και κάθε αρνητικό γεγονός αποσιωπούνταν, λογοκρίνονταν ή και αυτολογοκρίνονταν.

32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση: Aftermovie

 
Mε σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η ιστορία! Τιμάμε την ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας» η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξίδεψε στο Νεστόριο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, για να στηθεί δίπλα στον Αλιάκμονα, σε μια τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς.

Οι δικές μας "φωτιές"!


Οι δικές μας "φωτιές" είναι άσβεστες, γιατί είναι αυτές που πηγάζουν από το ηφαίστειο της καρδιάς!

Είναι εκείνες οι αλλιώτικες οι ανίκητες "φλόγες"- που πυρπολούν μονάχα τις ανυπότακτες ψυχές, αυτές της αληθινής κι ανιδιοτελούς αγάπης για το θεόπλαστο τόπο μας- που υψώνονται ως "πύρινη ρομφαία" για τη σωτηρία του :

Κινητοποίηση για να ακυρωθεί η πώληση του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών


Κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων Θεσσαλονίκης (ΣΕΕΑΝ), απαιτώντας να ακυρωθεί η πώληση του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας των πυροσβεστών και ενίσχυσης της Πυροσβεστικής


 Ερώτηση

Θέμα: Μέτρα προστασίας των πυροσβεστών που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, την υγεία και την ασφάλειά του

 Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας γνωρίζοντας τι έχει προηγηθεί την τελευταία 15ετία, με τον τραγικό απολογισμό εκατοντάδων θυμάτων και εκατομμυρίων καμένων στρεμμάτων σε όλη τη χώρα και στην Αττική, έγκαιρα για μια ακόμη χρονιά κατέθεσε τις Ερωτήσεις 2877/ 27 Μάρτη 2023 και 6/ 11 Ιούλη 2023, με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιπυρική περίοδο καθώς και μέτρα για την πυροπροστασία των κατοίκων, ενόψει μάλιστα του καύσωνα.

«Οδικός χάρτης» επικίνδυνων διολισθήσεων στο Κυπριακό


 «Οδικό χάρτη» ανάμεσα στις συμπληγάδες των σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελούν πλέον οι μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (Λιθουανία) ευρύτερες γεωπολιτικές διευθετήσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών του Αιγαίου και του Κυπριακού.

Μιχάλης Κακογιάννης


Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στις 11 Ιούνη 1921 στη Λεμεσό της Κύπρου και σπούδασε Νομική στο Λονδίνο, όμως η λατρεία του για τις εκφραστικές τέχνες τον οδήγησε σε σπουδές θεάτρου και σκηνοθεσίας. Στο Λονδίνο εργάστηκε ως μεταφραστής και εκφωνητής στο BBC, ενώ στα 22 του χρόνια ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ωρας». Το 1947 ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός του θεάτρου την οποία κορύφωσε υποδυόμενος τον «Καλιγούλα» στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Αλμπέρ Καμί.

Κατά συρροή


Έγκλημα κατά συρροή. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν όσα ζει ο λαός τις τελευταίες μέρες, σε μια διαρκή τραγική επανάληψη του «πάμε κι όπου βγει». Ένα έγκλημα που έχει την υπογραφή κράτους και κυβέρνησης σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας, αποτελώντας την άλλη όψη της ενίσχυσης και εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής δράσης σε ζωτικούς τομείς για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

«Γαμώ τα επιτελεία σας»!


 Η χώρα φλέγεται για μια ακόμα φορά.

Καμένα σπίτια και κόποι μιας ολόκληρης ζωής, καμένη γη και στάχτη, από τον Κουβαρά μέχρι την Ανάβυσσο και από τα Δερβενοχώρια μέχρι την Μάνδρα και το Λουτράκι. 

Τι μας είπε για τις πυρκαγιές και τις καταστροφές ο αρχι-άριστος και αρχι-επιτελικός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης;  «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό» – «Φωτιές είχαμε και θα έχουμε»!

Για την ψήφο των ομογενών


Για την ψήφο των ομογενών:

1) Αγαπάμε και νοιαζόμαστε τους ομογενείς μας, τους μετανάστες μας, τους απόδημους Ελληνες. Αυτοί που δεν τους αγαπούν και δεν τους νοιάζονται είναι αυτοί που τους ανάγκασαν να γίνουν μετανάστες. Αυτοί – οι ολετήρες της λιτότητας, της κομματορουσφετοκρατίας και των μνημονίων – το μόνο που αγαπούν είναι τα ψηφοκουκιά του Ελλήνων απόδημων.

Καμία υποχρέωση προστασίας της φύσης όταν πρόκειται για ΑΠΕ!


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Η ευρωενωσιακή στρατηγική της «πράσινης μετάβασης»

Ο Κανονισμός για τη λεγόμενη "αποκατάσταση της φύσης", τον οποίο παρουσίασε η Κομισιόν, είναι ενταγμένος στη στρατηγική της "πράσινης μετάβασης", της ΕΕ. Σχεδιάστηκε για να αποτελέσει ένα ακόμα πεδίο κερδοφόρας δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που με πρόσχημα την "αποκατάσταση χερσαίων, παράκτιων, θαλάσσιων, αστικών, γεωργικών και δασικών οικοσυστημάτων" θα αναλάβουν τα σχετικά έργα με κρατικό χρήμα που θα κληθούν να πληρώσουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, μόνιμα υποζύγια της κρατικής και ευρωενωσιακής φορολεηλασίας.

Η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα δουλειά ως τα 74 χρόνια!


Μία βαθιά αντιδραστική διάταξη φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητιέται στη Βουλή, καθιερώνοντας δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με όχημα τα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας για μακροχρόνια ανέργους. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/07/1814

Ο Βρετανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Στέφενσον πατεντάρει την ατμομηχανή.