Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Χωρίς μετάφραση...

                                       Είναι τόσο συγκινητικό που δεν χρειάζεται μετάφραση

Τιμή και δόξα στους ήρωες του Κόκκινου Στρατού.

«9+1 λόγοι για να ψηφίσεις "Πανσπουδαστική ΚΣ"»


Μια κατατοπιστική ανακοίνωση με ... 9+1 λόγους για να στηρίξουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», στις Φοιτητικές Εκλογές της 18ης Μάη διακινούν στις σχολές οι υποψήφιοι με την ΠΚΣ.

Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, κανένας φαντάρος στην Ουκρανία!


 «Βουίζει, κυριολεκτικά, ο τόπος» ότι εκτός από όπλα και στρατιωτικό υλικό, μονάδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει σταλεί ήδη προς το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ότι μία στρατιωτική μονάδα γενικών μεταφορών διατάχθηκε να μετακινηθεί, με πάνω από 50 φορτηγά, στην Πολωνία. «Βουίζουν τα στρατόπεδα» ότι έχει ζητηθεί από Ελληνες μόνιμους στρατιωτικούς να μετακινηθούν μαζί με άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Μάλιστα, θα τους δίνουν και αμοιβή 1.400 ευρώ τον μήνα επιπλέον από τον μισθό τους.

Νέος «κόφτης» στη μόρφωση η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια

 
Δυο εβδομάδες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ακόμα έναν "κόφτη" -ένα νέο ταξικό εμπόδιο- στην προσπάθεια χιλιάδων μαθητών και μαθητριών να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια, φορτώνοντάς τους με επιπλέον άγχος.

Χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλητήριο για τους εργαζόμενους και τον λαό


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Σχηματάρι απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ και στηρίζει τον αγώνα των φορέων της περιοχής

Έξω οι αστυνομία από τις σχολές


 Ένα νέο βίντεο έχει δει το φως της δημοσιότητας, μετά τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το βίντεο δείχνει τις στιγμές αμέσως μετά την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, στους φοιτητές το μεσημέρι της Τρίτης. 

Σαρλ Περώ

 
Ο Σαρλ Περώ—Charles Perrault- γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1628 στο Παρίσι, Γαλλία. Μέλος αστικής πολυμελούς οικογένειας με επτά παιδιά και γιος διαπρεπούς δικηγόρου σπούδασε νομική και ανάμεσα στις πολλές και σημαντικές κυβερνητικές θέσεις που ανέλαβε, από το 1644 και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως γενικός επιθεωρητής των Βασιλικών Κτηρίων.

Κόλαση για τον λαό και παράδεισος για τους επιχειρηματικούς ομίλους


ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Εναν ατέλειωτο «Γολγοθά» ακρίβειας συνεχίζουν να ανηφορίζουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με τις τιμές της Ενέργειας να έχουν τετραπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, συμπαρασύροντας έτσι το σύνολο των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και υπηρεσιών. Αυτό το μαρτύριο δεν δείχνει να τελειώνει, μιας και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διατήρηση ή και χειροτέρευση της κατάστασης το υπόλοιπο 2022 και το 2023.

Σε νέα φάση ο συγκλονιστικός τους αγώνας για την υπογραφή της Σύμβασης


 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ COSCO

Σε νέα φάση περνάει τώρα η πάλη των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς τους, για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς του λιμανιού, για να σταματήσουν να μετρούν νεκρούς, όπως έγινε με τον συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή, και σακατεμένους, με τελευταίο τον Τάκη Πέτα, και να αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους


Προχθές η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε την επιθετική κι επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που ανανεώνεται επ΄ αόριστον και απογειώνει την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την παράλληλα σε στόχο αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η ρωσική ηγεσία.

Στη Μόσχα η πρώτη συνάντηση για την οριοθέτηση των συνόρων τους


 ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

ΕΕ, Ρωσία και άλλοι «παίκτες» διεκδικούν τα «ηνία» της διαμεσολάβησης στην κρίσιμη περιοχή του Νότιου Καυκάσου

Νέο λάδι στη φωτιά του πολέμου


Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ 

Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσαν και επίσημα ότι η χώρα θα υποβάλει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση που θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/05/1703

Πεθαίνει ο Γάλλος παραμυθάς Σαρλ Περό, που έγραψε παραμύθια όπως «Η Σταχτοπούτα», «Η ωραία κοιμωμένη», «Ο Καρυοθραύστης», κ.α.