Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος – Ο «διαβολάκος» του ρεμπέτικου ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ…


Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, ενός εξαιρετικού τραγουδιστή του ρεμπέτικου, λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού (ήταν επίσης  εξαιρετικός  «αμανετζής» και μουσικός) και αυτό οφείλεται κυρίως στη σεμνότητά του και στο χαμηλό προφίλ που διατηρούσε, ακόμα και όταν επί σειρά ετών βρέθηκε στην κορυφή της δημοσιότητας γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

«''Τα ίδια Παντελάκη μου…''

''Τα ίδια Παντελάκη μου…'' στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ με τις γνωστές δηλώσεις "συμπάθειας". Διαψεύδονται μια ακόμη φορά οι κάλπικες προσδοκίες  των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Η αδιέξοδη αυτή στρατηγική  στήριξης των επικίνδυνων σχεδίων των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κρύψει ότι οι οποίες κυρώσεις της ΕΕ

Όλοι στη διαδήλωση στις 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ

Όλοι και όλες στη διαδήλωση των συνδικάτων
το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ!

Πληρώσαμε πολλά!

Η δράση για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος για τη νέα γενιά

Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που περάσατε από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα.

Όπου και να βρεθείτε, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκεται δίπλα σας στον αγώνα για ασφαλή και ουσιαστική έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων σας στους χώρους δουλειάς.

Διαφορετική απόκριση του ανοσοποιητικού ανδρών και γυναικών στην Covid-19


Η διαφορετική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος μεταξύ των δύο φύλων στη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 επηρεάζουν την κλινική πορεία και την έκβαση της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης ομάδας επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

«Αυτό που πρέπει... »

«Το κράτος κάνει αυτά που πρέπει» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ισχυρίζονται προκλητικά τα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρώντας να πείσουν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην κρατική ευθύνη και άρα αυτό που μένει είναι να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό για την περιβόητη «ατομική ευθύνη». Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό που κάνει η κυβέρνηση από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα είναι να υπηρετεί όλα τα «πρέπει» του κεφαλαίου, τα οποία είναι διαμετρικά αντίθετα με τις ανάγκες του λαού, με την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενη των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης


Το μεσημέρι της Δευτέρας 24/8 γνωστοποιήθηκε κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενη του ΚΑΠΗ Α. Πόλης. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε το ΚΑΠΗ έκλεισε, οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή με τη συναδέλφισσα που νόσησε μπήκαν σε 7ήμερη καραντίνα και θα γίνουν απολυμάνσεις και στα άλλα ΚΑΠΗ που ήρθαν σε επαφή οι εργαζόμενοι από το ΚΑΠΗ Α. Πόλης. 

Την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, προσαρμόζει τις εκδηλώσεις του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, σε μία μόνο ημέρα και όχι σε τρεις, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Κινητοποίηση στις 12 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ

Η πραγματοποίηση δυναμικής κινητοποίησης - απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα του οικονομικού φόρουμ της ΔΕΘ, αποφασίσθηκε στην σύσκεψη των Σωματείων που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της ΧΑΝΘ, με όλα τα απαραίτητα μέτρα περιφρούρησης της συγκέντρωσης αλλά

Ξεκινά η δίκη της Στενής Αυτοάμυνας


Ξεκινά, 28/8/1947, στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη της Στενής Αυτοάμυνας. Από τους 67 κατηγορούμενους οι 56 καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι τα πρακτικά του Εκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης για τη δίκη της Στενής Αυτοάμυνας τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τη δίκη, το 1947, εκ μέρους μιας ψευδεπίγραφης, άγνωστης κατά τ' άλλα «οργάνωσης», με τίτλο Αντιφασιστική Δημοκρατική Ενωσις, η οποία ήταν αναμφίβολα κατασκεύασμα της    Ασφάλειας.    

Το μπλόκο της Καλλιθέας


Σε μπλόκο των Γερμανών και ταγματασφαλιτών, 28/8/1944, στην Καλλιθέα εκτελούνται 40 πολίτες.

Μια από τις άγνωστες σελίδες της νεοελληνικής μας ιστορίας είναι η εμπλοκή των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής στα γεγονότα της Κατοχής και του Εμφυλίου. Δεκαοχτώ χρόνια μετά την υποχρεωτική εγκατάστασή τους στα Βαλκάνια και ενώ είχαν υποστεί τη Γενοκτονία από  τον τουρκικό εθνικισμό, αντιμετωπισαν την τριπλή (Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι) ναζιστική κατοχή στη νέα τους πατρίδα.