Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Πάτα το κουμπί


H πολιτική ιλαροτραγωδία

"ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ" του Άγγελου Πυριόχου

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη στους παρόχους Ενέργειας για φθηνό ρεύμα


Οχτώ ταυτόχρονες κινητοποιήσεις
 σε γραφεία εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οργανώνουν την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., Σωματεία της Αττικής. «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων», είναι το μήνυμα που στέλνουν με την πρωτοβουλία τους, μπροστά στον χειμώνα, απαιτώντας μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

Δ όπως Δύση, Δ όπως Δουλεία


Είναι τόσο ψεύτικα αντιρατσιστική η... Δύση που μετά τον Ομπάμα στην Αμερική - που θυμίζω κατέληξε λόγω δολοφονιών διά ξυλοδαρμού από τας αρχάς μαύρων Αμερικανών στο «οι μαύρες ζωές αξίζουν» κίνημα - τώρα στην Αγγλία, και κυρίως εκτός αυτής, ο ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός Σούνακ αντιμετωπίζεται ως δημοκρατικό άλμα αποδοχής του εξωτικού.

Να μη γίνουν «κανονικότητα» οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στο Αιγαίο


 Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε τη γνωστή καραμέλα περί "σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων" και εφαρμογής της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, δύο ακόμα ναυάγια ξεριζωμένων σε Εύβοια και Σάμο, με δεκάδες αγνοούμενους, μεγάλωναν την αιματηρή λίστα της τελευταίας περιόδου.

«Ορεστειακά»


"Κάτω οι μαλλιαροί"!:
 
 Σαν σήμερα, 1η Νοέμβρη 1903, η "Ορέστεια" του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο, Αθηνών για πρώτη φορά σε συντηρητική δημοτική. Υπερσυντηρητικοί δήθεν "γλωσσαμύντορες" οργανώνουν εκστρατεία ενάντια στην παράσταση.

Ο δρόμος


Μετά το «βάλτε πλάτη» που διακηρύττουν στον λαό τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις, με «στόχο» τη δυναμική ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, τώρα επιστρατεύουν και το «αναμείνατε». «Γιατί να διαδηλώσεις, γιατί να διεκδικήσεις οργανωμένα, αφού σε μερικούς μήνες θα ψηφίσεις» είναι το νόημα των καλεσμάτων υποταγής στον λαό, που δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να τα «φέρει βόλτα».

Καταγγελίες για «σημαντική εμπλοκή» της Βρετανίας και αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά


Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για συμμετοχή στις επιθέσεις στους αγωγούς «Nord Stream» και τη Σεβαστούπολη - Απαγορεύει τις διελεύσεις πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Για τις ελλείψεις των φαρμάκων


Το τελευταίο χρονικό διάστημα επανήλθε στην επικαιρότητα το πρόβλημα των ελλείψεων πολλών φάρμακων. Το θέμα αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει ασθενείς, γιατρούς και φαρμακεία, διότι η έναρξη ή η συνέχιση μιας φαρμακευτικής αγωγής μετατρέπεται σε άλυτο γρίφο λόγω των ελλείψεων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 01/11/1814

Αρχίζει το Συνέδριο της «Ιεράς Συμμαχίας» στη Βιέννη με αντικείμενο την επαναδιαμόρφωση του πολιτικού χάρτη της Ευρώπης μετά την ήττα της Γαλλικής αστικής επανάστασης και των Ναπολεόντειων Πολέμων.