Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ποιος θυμάται την Ραζάν;


Την ώρα που ο «καλός» και «ελεύθερος» κόσμος της Δύσης ξεπλένει τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη, με την κατασκευασμένη «λάμψη» της Eurovision, εμείς θυμηθήκαμε την ιστορία της Ραζάν.

Η Ραζάν Αλ Ναζάρ έζησε μόλις 21 χρόνια.

Τη θυμόμαστε, επαναλαμβάνοντας, με λίγα λόγια επιπλέον, ότι είχαμε γράψει όταν δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό η Ραζάν Αλ Ναζάρ, τον Ιούνιο του 2018.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η γοητεία των ακροδεξιών «επιχειρημάτων»

Από τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα σαλόνια της εξουσίας οι πολιτικές και ιδεολογικές του σχέσεις με την ακροδεξιά αποτέλεσαν βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής του παρουσίας. Η πολύχρονη αρμονική κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι το πιο εμφανές στοιχείο ετούτων των σχέσεων. Οι δικαστικές «διευκολύνσεις» προς τη Χρυσή Αυγή – τόσο με την κάτω από διάφορα προσχήματα παράταση της δίκης της Χ.Α., όσο και με τις «τροπολογίες»

Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εσύ, ποιος; Κάνε τη διαφορά με το ΚΚΕ τώρα!

Ερώτημα που απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, που είδαν την ζωή τους να την μετρούν οι καπιταλιστές, ως μέρος του κόστους και μέρος του κέρδους τους.

Απευθύνομαι σε όλους και όλες, που μετρούν τις ανάγκες τους, και ο μήνας δεν τους βγαίνει.

Απευθύνομαι στους νέους και τις νέες, που μπροστά στην δύναμή τους, η πέτρα «λιώνει» πριν καν το «στύψιμο».

Εκλογές 2019

Μάθε που και πως ψηφίζεις

Στις 26 Μάη 2019 διενεργούνται σε όλη τη χώρα, Ευρωεκλογές και  οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Για τις Ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι:

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη 19η Μάη

  Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την εκατοστή επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμάμε σήμερα και δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη "Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων". Το ΚΚΕ έχει στηρίξει τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και στα ευρωενωσιακά όργανα τη θέση ότι ο διωγμός των Ποντίων αποτελεί Γενοκτονία.

Επιλέγοντας το «μικρότερο κακό» βαδίζεις προς το χειρότερο

Το κλίμα τεχνητής πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η σκανδαλολογία, το εμπόριο φόβου και ελπίδας του Αλέξη Τσίπρα, δεν στοχεύουν μόνο στο να συγκαλύψουν τη σύγκλιση των αστικών πολιτικών κομμάτων στις στρατηγικές αντιδραστικές επιλογές του κεφαλαίου. Δεν αποσκοπούν μόνο στο να κρύψουν για προεκλογικούς λόγους τις κοινές δεσμεύσεις τους για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα.

Υπηρετούν τον βαθύτερο στόχο της άρχουσας τάξης να εκμηδενίσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Οι συνταξιούχοι θέλουν επιστροφή όλων των κλεμμένων

«Οι συνταξιούχοι δεν θέλουν να παίρνουν με τη μορφή επιδομάτων μέρος όσων τους έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά διεκδικούν την επιστροφή όλων των κλεμμένων», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου στο «Real Fm», με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Στρατοδικεία σε δράση

Η κυβέρνηση Καραμανλή στήνει σειρά δικών στα έκτακτα Στρατοδικεία, 19/5/1960, με κατηγορούμενους στελέχη του ΚΚΕ.

Στο εδώλιο κάθονται στελέχη και μέλη του Κόμματος, με την κατηγορία ότι «δραπετεύσαντες εις το σιδηρούν παραπέτασμα επεδίδοντο εις την συγκέντρωσιν πληροφοριών στρατιωτικής φύσεως και την δι' ασυρμάτων μετάδοσίν τους εις την ηγεσίαν του ΚΚΕ και την βουλγαρικήν υπηρεσίαν πληροφοριών».

100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (1919 - 2019)

Στις 19 Μάη συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία του Πόντου. Μπορεί μια τέτοια επέτειος να περιοριστεί σε μια «άχρωμη», οστεωμένη, μουσειακού χαρακτήρα τυπική εκδήλωση μνήμης;
 Κι όμως, στα 100 χρόνια που μεσολάβησαν από τη σφαγή και προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, ώστε τα γεγονότα της εποχής να απογυμνωθούν από την ουσία τους, να