Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Η κυβέρνηση ενισχύει τα σύνορα, για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, που προκαλεί η δική της πολιτική


«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τη σημερινή επίσκεψή τους στον Έβρο, στο πλαίσιο των επικοινωνιακών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός για το ποιος θα βγει πιο ενισχυμένος


«Ανησυχίες» Δυτικών αξιωματούχων για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για Κίνα, Ρωσία και Τουρκία

Τον εντεινόμενο ανταγωνισμό για το ποια ιμπεριαλιστική δύναμη θα μπορέσει να «κερδίσει πόντους» στο Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή, μετά την αποχώρηση των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα και την ανακατάληψη της εξουσίας από τη σκοταδιστική οργάνωση των Ταλιμπάν, αποτυπώνουν όλο και πιο ανοιχτά οι παρεμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και οι αναλύσεις των αστικών επιτελείων.

Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι.


Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι.

Μετά από ποσό χρόνια θα μάθετε ότι τις φωτιές δε τις σβήνουν στην άσφαλτο και τα εναέρια μέσα .

Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι τα δάση είναι πυκνά και δύσβατα .

Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι όλα τα δάση στο κόσμο έχουν καύσιμη ύλη και δεν είναι πάρκα και άλση .

Απαράδεκτη η κυβερνητική απόφαση για τους μεταπτυχιακούς της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας


Η απόφαση της κυβέρνησης, που αιφνιδιαστικά αυξάνει τις ώρες της -ούτως ή άλλως- απλήρωτης πρακτικής άσκησης, προκειμένου οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είναι απαράδεκτη.

Παρέμβαση της ΚΝΕ για την προστασία του δάσους της Κέρης


 Παρέμβαση της ΚΝΕ στο δάσος Κέρη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε με βασικό αίτημα το σύνθημα που αναγραφόταν στο πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι: «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την προστασία των δασών».

Επιχείρηση ιμπεριαλιστικής υπονόμευσης και αντεπανάστασης


ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ 1968

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια* από τα γεγονότα του Αυγούστου του 1968 στην Τσεχοσλοβακία, δηλαδή από την προσπάθεια αποτροπής της επιχείρησης αντεπανάστασης, οργανωμένης από δυνάμεις που δρούσαν μέσα και έξω από τη χώρα. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, κάθε χρόνο χύνεται πολύ μελάνι. Αστοί και οπορτουνιστές ιστοριογράφοι και αναλυτές συμπράττουν στην αντισοσιαλιστική προπαγάνδα, στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προβολής της παρέμβασης της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών ως ωμής επέμβασης και εισβολής στο εσωτερικό της χώρας, προβάλλοντας, από την άλλη, ως προοδευτική την προσπάθεια αντεπανάστασης.

Γνωστός ο ένοχος

 


Τα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή εισιτηρίου στον Ολυμπο και εκχώρηση του ελέγχου σε ιδιώτες επιβεβαιώνουν ότι ο φυσικός πλούτος αποτελεί πεδίο επιχειρηματικής δράσης, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από το κεφάλαιο και το κράτος του ως πηγή κέρδους. Η κυβέρνηση παρουσιάζει μάλιστα αυτούς τους σχεδιασμούς ως «ασπίδα προστασίας» και ως «ανάδειξη του βουνού»...

Freedom Fighters και η Αυτοκρατορία του Κακού


Το Αφγανιστάν είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου και ηρωίνης στις ελεύθερες αγορές του κόσμου! Η αμερικανική παρέμβαση ευνόησε το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το 83%-97% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου και ηρωίνης προέρχεται από το Αφγανιστάν. Επιπρόσθετα στο υπέδαφος του βρίσκεται μεταξύ άλλων το ένα από τα δυομεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου στον κόσμο. Το άλλο βρίσκεται στην Βολιβία.

Ούτε ένα δασεργάτη για 600.000 στρέμματα δάσους δεν έχει το Δασαρχείο!


Κι όμως είναι γεγονός! Ούτε ένας δασεργάτης δεν υπάρχει στο Δασαρχείο Αιγάλεω που έχει υπό την ευθύνη του 600.000 στρέμματα δάσους στη Δυτική Αττική!

Ενδεικτικό κι αυτό της γύμνιας στη δασοπροστασία στην Αττική με τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε και στα Βίλλια.

Μπάζει τον ιδιωτικό τομέα στα καμένα


Τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή επιχειρηματικούς ομίλους, στις καμένες εκτάσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση επικαλούμενη την ανάγκη για γρήγορη αποκατάσταση των πυρόπληκτων πυρκαγιών. Ωστόσο η μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανές ότι ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια στα καμένα, 

Περιφρούρηση των δασικών περιοχών από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τη γραμματέα της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ, Κανέλλα Γεωργοπούλου, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στους πρόποδες του Υμηττού.

Σινιάλο στους εργοδότες για απολύσεις με πρόσχημα τους εμβολιασμούς


Αποκαλυπτικές δηλώσεις υπουργών | «Τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους», καλεί το ΠΑΜΕ

Σινιάλο στην εργοδοσία να κλιμακώσει και με απολύσεις την επίθεση στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας και την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κάνει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητα δεν είναι η υγεία του λαού, την οποία εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους με τη συνολικότερη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, αλλά η θωράκιση με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/08/1561

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Γιάκοπο Πέρι, θεωρούμενος και πατέρας της όπερας.

20/08/1741

Ο Δανός εξερευνητής Βίτους Μπέρινγκ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που προσεγγίζει την Αλάσκα, δίνοντας το όνομά του στον Βερίγγειο Πορθμό (μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας).