Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν το 1985

ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Φοιτητές, νέοι άντρες και γυναίκες, παρακολουθώντας διάλεξη στο Πολυτεχνείο της Καμπούλ, Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν το 1985.

Σκοπεύουν να ρίξουν στον ωκεανό ραδιενεργό νερό από εργοστάσιο της Φουκουσίμα


Η διαχειρίστρια εταιρία του κατεστραμμένου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα - Νταΐτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να απορρίψει στον ωκεανό περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους ραδιενεργού νερού, που κρατά αποθηκευμένο, μέσω μιας υποθαλάσσιας σήραγγας.

Κινητοποίηση την Παρασκευή για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου


Με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) την Παρασκευή 27 Αυγούστου και με συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, κλιμακώνουν τη δράση τους τα Σωματεία του κλάδου, ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) και για την υπογραφή ΣΣΕ.

Συστηματική υποχρηματοδότηση της δασοπυρόσβεσης και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων


Τη συστηματική υποχρηματοδότηση της δασοπυρόσβεσης και την τρομακτική υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ανέδειξε ο Γρηγόρης Λιονής μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνής της Ελλάδας», την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Σύσκεψη σήμερα για τα επόμενα βήματα στον αγώνα τους


ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

  • Στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης στον κόμβο Στροφυλιάς
  • Εξόφθαλμη προσπάθεια υποτίμησης των ζημιών καθώς προχωράνε οι εκτιμήσεις σε σπίτια, αποθήκες, μαντριά και κοπάδια

Η Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη


Μετά την επικράτηση της επανάστασης στο Παρίσι και σε όλη σχεδόν τη Γαλλία, η εξουσία πέρασε ουσιαστικά στα χέρια της αστικής τάξης, οι εκπρόσωποι της οποίας κυριαρχούσαν στα Δημοτικά Συμβούλια της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων γαλλικών πόλεων. Η αστική τάξη ήταν τότε επαναστατική. Αγωνιζόταν κατά του φεουδαρχικού απολυταρχικού συστήματος και προσπαθούσε να το εκμηδενίσει.

Βρώμικο παιχνίδι


Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση για την πανδημία, επιμένει να μετακυλίει τις ευθύνες της στον λαό, παίζοντας βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Αλλά και σε ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» επιχειρούν να ξαναφρεσκάρουν οι ΗΠΑ


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

...ως όχημα για τα εξελισσόμενα παζάρια τους με τους Ταλιμπάν και την παρέμβασή τους συνολικά στην περιοχή

Το απατηλό πρόσχημα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» επιχειρούν να «ξαναφρεσκάρουν» οι ΗΠΑ με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ως όχημα για τις επεμβάσεις τους σε όλο τον πλανήτη αλλά και ως «εργαλείο» για τα εξελισσόμενα παζάρια τους με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι, ενισχυμένοι από τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον, ανακατέλαβαν την εξουσία στην ασιατική χώρα.

Ειδική έκδοση για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας


Μ' ένα 8σέλιδο αφιέρωμα στον αγώνα που δίνουν για να ζήσουν στον τόπο τους, ο «Ριζοσπάστης» στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και γίνεται όπλο στα χέρια τους, καλύπτοντας καθημερινά τις αγωνίες, την προσπάθεια που κάνουν να ορθοποδήσουν από τη μεγάλη καταστροφή. Αποκαλύπτοντας τις διαχρονικές ευθύνες τους κράτους και της κυβέρνησης, τα επιχειρηματικά σχέδια που θέλουν να εισβάλουν στο δάσος και στο βιός τους. Στηρίζοντας την ελπίδα που γεννάει ο συγκινητικός αγώνας τους...

«Να χάνεις το εισόδημα σου» και «να πληρώνεις το rapid test» είναι «κίνητρο» για το εμβόλιο!


Κυβερνητικοί εκβιασμοί και κυνικές δηλώσεις για τους ανεμβολίαστους που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα

Όλη την εκβιαστική νοοτροπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά το θέμα των εμβολιασμών, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ. 

Στα σκαριά προσαρμογές και επιπλέον μποναμάδες στις τράπεζες


Στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικός άξονας του νέου νόμου θα είναι η σταδιακή απόσυρση του Δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο των εγχώριων τραπεζικών ομίλων.

Μεγάλη διασπορά παρά τον καθολικό εμβολιασμό των γιατρών


Α' ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Τη μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και εργαζόμενους καταγγέλλουν οι γιατροί της Α' Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, τις τελευταίες μέρες έχουν κολλήσει πάνω από 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν για άλλες παθήσεις, 3 εργαζόμενοι του νοσηλευτικού και 2 γιατροί.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/08/1740

Γεννιέται ο Γάλλος εφευρέτης Ζοζέφ Μισέλ Μονγκολφιέ, που μαζί με τον αδερφό του Ζακ, κατασκεύασαν το πρώτο αερόστατο.

26/08/1743

Γεννιέται ο μεγάλος Γάλλος φυσικός Αντώνιος Λαυρέντιος Λαβουαζιέ. Θεμελιωτής της νεότερης χημείας, διατύπωσε την αρχή της αφθαρσίας της ύλης, ανέλυσε τα στοιχεία που αποτελούν το νερό κ.λπ.