Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Να παραγγείλουμε επιτέλους

 Παραλία 2023 "Να παραγγείλουμε επιτέλους"

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


 Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ καταφτάνουν πλήθος μηνυμάτων από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που χαιρετίζουν την άνοδο του ΚΚΕ και στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Το ΚΚ Τουρκίας στο μήνυμά του τονίζει πως «το γεγονός ότι το ΚΚΕ πέτυχε αυξημένο ποσοστό ψήφων σε αυτόν τον γύρο των εκλογών δείχνει τη δύναμη και τη σταθερότητα των αγωνιστικών δεσμών του στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια».

Εκεί που πετούσαν οι σταυραετοί του ΔΣΕ


32η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Στο Νεστόριο από τις 13 μέχρι τις 16 Ιούλη με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας»

«Ο Γράμμος είναι κατάφυτο βουνό από πεύκα, οξιές πανύψηλες και έλατα, όπου και αν πατήσεις βρέχεσαι, παντού νερά, νερομάνα μπορεί να τον αποκαλέσουμε, πέντε ποτάμια πηγάζουν από το βουνό αυτό. Βουνό για αντάρτικο, δεν το πατάει κανένας δρόμος, μόνο μουλάρια περπατούν, γίδια και πρόβατα το βόσκουν. Χιλιάδες πρόβατα και γίδια το χαίρονται τους καλοκαιρινούς μήνες και αγρίμια παντού. Αυτόν το χρόνο δε φάνηκε βλάχος με τα γίδια του, τους το απαγόρευσε η κυβέρνηση.

Μάχιμη, 100% λαϊκή αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ και σε δήμους - Περιφέρειες


 ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους που έχει κατακτήσει το Κόμμα στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, πρωτοστατώντας σε εμβληματικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, που παραμένει, εκφράζεται πλέον μια δυναμική ανόδου της πολιτικής επιρροής του Κόμματος, η οποία δεν περιορίζεται στην εκλογική του επιρροή.

Μαζική ψήφος αστυνομικών στο μόρφωμα που υπέδειξε ο ναζί Κασιδιάρης


 Σαφή δείγματα για μαζική υποστήριξη – στα επίπεδα του 10% – 20% – αστυνομικών στο κόμμα «Σπαρτιάτες» που έχει τη στήριξη του άλλοτε νούμερο τρία της συμμορίας Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων σε εκλογικά τμήματα, κυρίως στην περιοχή των Αμπελοκήπων που ψήφισαν περίπου 3.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Σε φάση δρομολόγησης των εσωκομματικών διαδικασιών


Από την Κυριακή φαίνεται πως θα ανοίξει η βεντάλια των εσωκομματικών διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος. Ταυτόχρονα θα κινήσουν και διεργασίες για την αναστήλωση της σοσιαλδημοκρατίας που περιλαμβάνουν και το ΠΑΣΟΚ, αφού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν κοινές εμφανίσεις στις τοπικές εκλογές. 

«Αδέλφια, πεθαίνουμε για ιερό σκοπό»!

Ένα από τα φριχτότερα ομαδικά εγκλήματα των χιτλερικών κατακτητών και των ελληνόφωνων συνεργατών τους στη Θεσσαλονίκη της Κατοχής,  ήταν η εκτέλεση στις 2 Ιουλίου 1943, στην περιοχή των Σφαγείων, πενήντα πατριωτών που τους είχαν πάρει από το Γεντί-Κουλέ και το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ανάμεσα στους εκτελεσμένους εκείνης της ημέρας, ήταν μία εμβληματική μορφή με ράσο: Ο Αρχιμανδρίτης Κοζάνης Ιωακείμ Λιούλιας.

Με νέες δυνάμεις κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά στις μεγάλες μάχες!

Ούτε «περίοδος χάριτος» ούτε «αναμονή» ούτε «100 πρώτες μέρες» της νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ. Η «επόμενη μέρα» πλέον είναι εδώ και η οργάνωση της μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία οι εργαζόμενοι έδωσαν την ελπιδοφόρα αύξηση στα ποσοστά του ΚΚΕ, αναπτύσσεται ήδη σε μια σειρά από μέτωπα πάλης που όλο και πληθαίνουν, με την καθοριστική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος, των εκλεγμένων βουλευτών του.

Περσινά ξινά σταφύλια...

Ρεπορτάζ ιστοσελίδας που ανήκει σε μεγάλο συγκρότημα του Τύπου σημείωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί ως δύναμη που μπορεί να παίξει τον ρόλο του ως φορέα υποδοχής (και εγκλωβισμού λέμε εμείς) της λαϊκής δυσαρέσκειας σε συνθήκες μιας νέας «οικονομικής κρίσης» και ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου» που βρίσκονται παγκόσμια σε πορεία εξέλιξης και κλιμάκωσης, αντίστοιχα. Αντίστοιχες επισημάνσεις υπάρχουν σε όλες τις αστικές αναλύσεις και στα ΜΜΕ. Δεν είναι άδικη η αγωνία που υπάρχει για το τι θα γίνει με τον έτερο πόλο της αστικής κυβερνητικής εναλλαγής. Αλλωστε, ακόμα και στελέχη της ΝΔ δίνουν ευχές για να ξεπεραστεί η κρίση για το καλό πάντα... της «χώρας» και της «δημοκρατίας».

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις για την δολοφονία του Ναέλ


Για Πέμπτη νύχτα η Γαλλία σημαδεύτηκε από τις οργισμένες αντιδράσεις για την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Η κηδεία του νεαρού, το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Ολα τα λιμάνια της χώρας στα «χέρια» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

 
Μέρα δεν άφησαν να πάει χαμένη ΗΠΑ, κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού στην πορεία μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε «αμερικανικό έδαφος» για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Θέμα που διόλου τυχαία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντοπούλου, νεοναζί δεν είπαν κιχ στις κοκορομαχίες τους την προεκλογική περίοδο, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση στις βασικές προτεραιότητες της ντόπιας αστικής τάξης.

Στα «γεμάτα» στην υλοποίηση της βαριάς αντιλαϊκής ατζέντας

Ούτε βδομάδα δεν χρειάστηκε να συμπληρωθεί από τις εκλογές για να προβάλει «φόρα παρτίδα» το υπερμνημόνιο που σπεύδει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας το ΚΚΕ, που έλεγε ότι την επόμενη μέρα έχουμε αγώνες απέναντι στο κοινό τους αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/07/1566

Πεθαίνει ο Γάλλος γιατρός και αστρολόγος Νοστράδαμος, γνωστός για τις «προφητείες» του.