Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Με Λένε Νίκο Μπελογιάννη

Στίχοι : Βαγγέλης Σαραντόπουλος

Γιατί... αυτή είναι η ευρωπαϊκή δημοκρατία τους


Ακούστε την τρίτη εκπομπή του podcast του 902.gr

Εξετάζουμε πόσα «μεμονωμένα περιστατικά» διαφθοράς αντέχει «το κοινό μας σπίτι», η ΕΕ.

ΠΕΣΝΑΤ Αγωνιστικό και υγιές το 2023


 ΠΕΣΝΑΤ Αγωνιστικό και υγιές το 2023

50 χρόνια «Σύγχρονη Εποχή»


Οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή ιδρύθηκαν το 1972, την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απρίλη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τον αποκλεισμό του αρμενικού πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


 Ο λαός του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) ζει για άλλη μια φορά μεγάλες δυσκολίες, μετά τον πλήρη αποκλεισμό (επίγειο και αεροπορικό) που έχει επιβάλει το Αζερμπαϊτζάν, με την ανοχή των ρωσικών "ειρηνευτικών" δυνάμεων. Οι Αρμένιοι της περιοχής, στερούμενοι από προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες του χειμώνα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Νέος χρόνος με νέο σοκ για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά


ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ανατιμήσεις σε 500 προϊόντα από τις αρχές του χρόνου

Νέα ψυχρολουσία περιμένει τους καταναλωτές, αφού από τον Ιανουάριο αναμένεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε τουλάχιστον 500 βασικά καταναλωτικά προϊόντα!

Μήτσος Κωνσταντινίδης

22 Δεκέμβρη 1942-εν μέσω φασιστικής Κατοχής-πραγματοποιείται στην Αθήνα και τον Πειραιά απεργία με συμμετοχή πάνω από 40.000 εργατών και υπαλλήλων, ύστερα από κάλεσμα ΕΑΜ-ΚΚΕ και του ΕΑΜ Νέων που διαδηλώνουν με συνθήματα "ψωμί", "συσσίτια", "κάτω η τρομοκρατία".

Αγώνας και αλληλεγγύη


Με τους εργαζόμενους να μετράνε ευρώ το ευρώ για το πώς θα βγει ο μήνας, να κόβουν ακόμα και από τα αναγκαία για να μπορέσουν να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα ή τη δόση του δανείου, οι πρωτοβουλίες που παίρνουν σωματεία και μαζικοί φορείς για οργάνωση της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στις γιορτές, αποτυπώνουν για μια ακόμα φορά τη δύναμη του λαού που οργανώνεται, παλεύει και διεκδικεί.

Όταν ψηφίζεις και δεν ξέρεις τι θα σου βγει…


Τις τελευταίες δύο ημέρες, δύο πρώην βουλευτές του ΜέΡΑ25 ανακοινώθηκε ότι προσχωρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποστολή Patriot σφραγίστηκε στη συνάντηση Μπάιντεν - Ζελένσκι


Η αποστολή πυραύλων «Patriot» από τις ΗΠΑ στο Κίεβο σφραγίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εγκαινιάζοντας μια νέα φάση κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Απέρριψαν ξανά τις τροπολογίες του ΚΚΕ για να προστατεύσουν τα κέρδη των ομίλων


 Καταψήφισαν την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, την κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν και χτες στην Ολομέλεια της Βουλής χωρίς δεύτερη κουβέντα τις τροπολογίες του ΚΚΕ που προέβλεπαν την επαναφορά και καταβολή 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης σε εργαζόμενους και συνταξιούχους (Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα), όπως και την κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, καύσιμα, Ενέργεια κ.λπ.

«Ελπίδα μας η πάλη των λαών για τον σοσιαλισμό!»


 16η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ

Με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών - Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - για τον σοσιαλισμό!», πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας η 16η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΣΕΚΝ), στις 25 - 27 Νοέμβρη, φιλοξενούμενη από την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/12/1693

Γεννιέται ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Ζαν Μπατίστ Ρασέν (Ρακίνας).

22/12/1858

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι.