Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Το παιδί με το βρώμικο πρόσωπο που έγινε ο Θεός της μπάλας

 
Κάπου στον Γενάρη του 1985 ένας αναπληρωματικός παίκτης της Νάπολι, ο Πιέτρο Πουζόνε, γίνεται αποδέκτης ενός ιδιαίτερου αιτήματος. Ένας πατέρας από τη γενέτειρά του, τη μικρή πόλη Ατσέρα, τον ενημερώνει ότι το άρρωστο παιδί του πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση στη Γαλλία.

Ο Φιντέλ, η Κούβα, η Επανάσταση, η Αξιοπρέπεια

 Παρατήρηση 1η: O Κάστρο, λέει, ήταν «αμφιλεγόμενος». Πολύ λογικό να τον θεωρούν τέτοιο εκείνοι που πριν κοιμηθούν, μετά την προσευχή τους στην τρόικα, στις αγορές, στο αγγλικό δίκαιο και στα υπερταμεία, ρίχνουν κι ένα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».     

Έχουν σκάσει από τα κέρδη!


Συναδέλφισσες, -φοι

Το επιχειρησιακό σωματείο μέσω ανακοίνωσης με τίτλο “μέτρα στήριξης των εργαζομένων απέναντι στον πληθωρισμό”, μας ενημέρωσε ότι η εργοδοσία προχωράει στα ακόλουθα μέτρα στήριξης των εργαζομένων: Κλιμακωτή αύξηση των μισθών 4-5% για όσους εργαζόμενους έχουν μεικτές αποδοχές έως 1300 ευρώ, 200 ευρώ στην προπληρωμένη κάρτα ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση και αύξηση του ποσοστού έκπτωσης από 5% σε 7% και ταυτόχρονη αύξηση του ορίου αγορών από 6000 ευρώ σε 7000 ευρώ!

Εύκολος... χειμώνας


Αντιγράφουμε από ειδησεογραφική ιστοσελίδα: «Η Motor Oil ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο του 2022 υπερτριπλάσια καθαρά κέρδη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες καταστάσεις του ομίλου τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο ανήλθαν στα 321,34 εκατ. ευρώ.

Και η πολιτική ξεφτίλα έχει όρια, αν δεν το γνωρίζετε…


Η αμετροέπεια εκθέτει ανεπανόρθωτα και καλό είναι κάποιοι να το πάρετε χαμπάρι, γιατί σας βλέπουν και σας ακούνε. Είπαμε εκλογές μπροστά, αλλά κι ο «πάτος» έχει όριο και τρέξατε να πάτε και πιο κάτω κυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το νέο «υπερμνημόνιο», δεν μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκό περιεχόμενο


Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί το νέο “υπερμνημόνιο” σε βάρος των λαών της Ευρώπης, δεν έχει ούτε μπορεί ν’ αποκτήσει φιλολαϊκό περιεχόμενο.

Ελένη Καραΐνδρου


 Η Ελένη Καραϊνδρου, γεννήθηκε στις 25 Νοέμβρη 1941, στο ορεινό χωριό Τείχιο, της Φωκίδας, και σε ηλικία επτά ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ανακάλυψε τα αυτοκίνητα, τον ηλεκτρισμό, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο. 

Χιλιάδες τόνους «επικίνδυνων υλικών» διακινούν οι Αμερικανοί στη Σούδα


 Ετοιμάζονται να μεταφέρουν πάνω από 3.600 τόνους επικίνδυνου φορτίου!

Δεν περνά μέρα που να μην επιβεβαιώνονται οι κίνδυνοι για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού άξονα, πάνω στην πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από τέτοιες υπηρεσίες να διεκδικήσει κάποιες καλύτερες μερίδες από την καπιταλιστική λεία στην περιοχή.

Τα «μαύρα κατάστιχα» των ΜΚΟ


Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει
ότι η αλλαγή μελών του ΔΣ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου» θα σκεπάσει τη δυσωδία που αναδίδεται τις τελευταίες μέρες, είναι βαθιά γελασμένη. Ούτε μπορεί να ξεπλύνει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ για το γεγονός ότι οι ΜΚΟ, που λειτουργούν με θεσμικό πλαίσιο και κρατική ή κοινοτική χρηματοδότηση, με την ταμπέλα της «Κοινωνίας των Πολιτών», αποτελούν «εργαλείο» για να απαλλάσσεται το κράτος από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είναι ευθύνη του, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν ρόλους σε επιχειρηματικά, γεωπολιτικά και άλλα παιχνίδια στις πλάτες του λαού.

«Δικτατορία του κεφαλαίου: Το αληθινό πρόσωπο του σημερινού "επιτελικού κράτους δικαίου"»


Στο φόντο της εντεινόμενης καταστολής, των παρακολουθήσεων - υποκλοπών, των πυκνών εξελίξεων και συζητήσεων γύρω από το «κράτος δικαίου» και την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική ημερίδα από το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και την Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης Αττικής του Κόμματος.

Παύση πλειστηριασμών, πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων


 ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις»

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/11/1491

Η Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο των Αράβων στην Ιβηρική Χερσόνησο, παραδίδεται στους χριστιανούς βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδο και Ισαβέλλα.