Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Αποκλεισμένο από το ΥouΤube το τραγούδι «Του κόσμου οι λαοί»

Ένα νέο περιστατικό λογοκρισίας από το ΥouΤube βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» καταγγέλλει ότι το τραγούδι τους «Του κόσμου οι λαοί» έχει αποκλειστεί εδώ και ένα χρόνο από τις προτεινόμενες λίστες του Youtube. Κατά συνέπεια, μπορεί κάποιος να το βρει μόνο αν το αναζητήσει!

Δεν αργεί το Μετρό, εσύ δε φοράς καλά τη μάσκα…

Τι είναι 30 λεπτά μπροστά στην αιωνιότητα;

Το παν είναι να φοράς καλά τη μάσκα σου και να στριμώχνεσαι με στιλ, περιμένοντας τον συρμό.

Από το πενάκι του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι.

ΚΝΕ: Πρωτοβουλία πυροπροστασίας στο πάρκο Τρίτση

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι βάρδιες εθελοντικής πυροπροστασίας που πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά η ΚΝΕ στο πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον, που αποτελεί ανάσα οξυγόνου για το λαό της περιοχής και για όλη την Αττική.

«Η κίνησή μας αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου για ένα ακόμα καλοκαίρι πολλές περιοχές της χώρας μας μετράνε ήδη τις πρώτες καταστροφές από πυρκαγιές», σημειώνει σε δήλωσή του ο

Για τις απολύσεις εργαζομένων της εταιρείας EDILMAC


 Κοινή Ανακοίνωση Συνδικάτων Μετάλλου , 
Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Τα Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης και Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας καταγγέλλουμε την άδικη και χωρίς καμία προειδοποίηση απόλυση 3 εργαζομένων της εταιρείας “EDILMAC” στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24-07-2020.

Αλέκα Παΐζη


Γεννήθηκε, 30/7/1919, στα Σφακιά της Κρήτης, η Αλέκα Παΐζη, η κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου

Η Αλέκα Παΐζη πέρασε στην Ιστορία των αγώνων του ΚΚΕ, του λαού, του θεάτρου μας. Εσβησαν τα αστραφτερά μάτια της, που ακτινοβολούσαν την υπεραισθαντική ψυχή, τον καθάριο, καλόκαρδο, ευγενή, περήφανο και σεμνό χαρακτήρα της. Την αγέραστη θηλυκότητα και παιδικότητά της. Την ήσυχη συνείδησή της ότι πίστεψε και έπραξε το καλό. Οχι για την ίδια, αλλά για τον αδικημένο άνθρωπο, το λαό, τον τόπο μας. Μελένιο ήταν το χαμόγελό της. Βελούδινη η φωνή της. 

Ανταρτοομάδα «Αθανάσιος Διάκος»

Δημιουργία στην περιοχή των Κρουσσίων του νομού Κιλκίς, ανταρτοομάδας με την ονομασία «Αθανάσιος Διάκος.

Η ανταρτοομάδα «Αθανάσιος Διάκος» δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον ορεινό όγκο των Κρουσσίων του νομού Κιλκίς. Η ομάδα στην αρχή αποτελείτο από 20 άνδρες που χωρίστηκαν σε δύο τμήματα από δέκα άντρες η κάθε μία, ενώ στη συνέχεια και άλλοι πατριώτες πύκνωσαν τις τάξεις των ανταρτών.

Κανένας εφησυχασμός

Το κλίμα εφησυχασμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση γύρω από την «αποκλιμάκωση» της έντασης Ελλάδας - Τουρκίας των προηγούμενων ημερών δεν πρέπει να περάσει. Χρειάζεται λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, όχι μόνο γιατί είναι σίγουρο πως η τουρκική αστική τάξη θα συνεχίσει τις προκλήσεις είτε στο Αιγαίο είτε στον Εβρο είτε στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά πρώτα απ' όλα γιατί οι «πρωτοβουλίες» ΕΕ - ΗΠΑ, για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, βάζουν όλο και πιο βαθιά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ένα επικίνδυνο σπιράλ.

Ακονίζουν μαχαίρια για το νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης

Αποκαλυπτικές για τον επικείμενο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, όσο και προκλητικές για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις, που προκύπτουν από το μόχθο του εργαζόμενου λαού, όπως η σύνταξη, η Υγεία, οι κοινωνικές παροχές, ήταν οι τοποθετήσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών και γνωστών «ειδικών» που αξιοποιούνται σε κάθε χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνέδριο του «Economist» την προηγούμενη βδομάδα στο Λαγονήσι.

«Έφυγε» η σ. Βέρα Νικολαΐδου

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί η σ. Βέρα Νικολαΐδου, για χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 
Η σ. Βέρα Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Νίκαια το 1945.
Οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και από το 1968 στο ΚΚΕ.

Να πάρει πίσω η Μ.Κ.Ο. «Αρχιπέλαγος» την απόλυση συναδέλφισσας

Αριθμ. Πρωτ. 105

Να πάρει πίσω η Μ.Κ.Ο. «Αρχιπέλαγος» την απόλυση συναδέλφισσας 

Πέφτουν οι μάσκες της εργοδοσίας! Μιας εργοδοσίας που μάλιστα είναι καμουφλαρισμένη με περιβαλλοντικό, επιστημονικό, ερευνητικό και εθελοντικό προφίλ, αλλά την ίδια ώρα απολύει ή εκβιάζει σε παραίτηση συναδέλφους για να ξεμπερδεύει από «βαρίδια» – μισθούς, χρησιμοποιώντας τζάμπα εργαζομένους – εθελοντές. Βέβαια, ανάλογα δείγματα έχει δώσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Υγεία στις μέρες της πανδημίας: Παγκόσμιο θύμα του κέρδους και απόδειξη της ανωτερότητας του σοσιαλισμού

Το 4σέλιδο φυλλάδιο για την Υγεία που διακινούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ

Είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης. Το ξέσπασμα της πανδημίας και οι συνέπειές της συγκλονίζουν. Οι εικόνες από ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ιταλία, η Βρετανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, αλλά και η κατάσταση στην Ελλάδα, παρά τους χαμηλούς δείκτες, είναι τραγικές.
Σε όλο τον προηγμένο καπιταλιστικό κόσμο, τα συστήματα Υγείας αποδείχτηκαν ανεπαρκή έως ανίκανα να αντιμετωπίσουν μια αναμενόμενη πανδημία.

«Εφυγε» από τη ζωή η Νίνα Αντρέγιεβα

«Εφυγε» από τη ζωή στις 24 Ιούλη η Νίνα Αλεξάντροβνα Αντρέγιεβα σε ηλικία 82 ετών.

Γεννημένη τον Οκτώβρη του 1938 στο Λένινγκραντ, παιδί εργατικής οικογένειας, έχασε τον πατέρα της στις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας (Πολυτεχνείο) του Λένινγκραντ και έγινε μέλος του ΚΚΣΕ το 1966.
Χημικός, καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Λένινγκραντ, απ' τους επιστήμονες που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στην αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ.

Αλίντα Δημητρίου

Πέθανε, 30/7/2013, η σκηνοθέτιδα, Αλίντα Δημητρίου, σε ηλικία 80 ετών,γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα.

Αφήνοντας τον ελληνικό κινηματογράφο σαφώς φτωχότερο, αλλά και ένα έργο απόλυτα αναγκαίο στην πάλη ενάντια στη λήθη, τη συκοφάντηση και τη διαστρέβλωση που επιχειρεί η εξουσία των μονοπωλίων εναντίον αυτών που την αμφισβητούν και παλεύουν για την ανατροπή της.

«Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι οι απλοί άνθρωποι, που στρατεύθηκαν, τα έδωσαν όλα και στο τέλος δεν ζήτησαν τίποτα. Οι "ανώνυμοι". Αυτούς εκτιμώ.

Πραγματοποιείται το 2ο Συνέδριο του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος


Πραγματοποιείται, 30/7/1903, στις Βρυξέλλες το 2ο Συνέδριο του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο έβαλε τις βάσεις για το κόμμα των μπολσεβίκων, το κόμμα της επανάστασης και της δικτατορίας του προλεταριάτου. 

Στην ιστορία του ΚΚΣΕ (μπ.), που εκδόθηκε στην ΕΣΣΔ το 1938 (ελληνική έκδοση «Τα νέα βιβλία ΑΕ» Αθήνα 1945), διαβάζουμε σχετικά: