Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΣΑΝΤΑ ΣΤΑΛΙΝ

Στο γραφείο επικρατούσε νεκρική σιγή. Μόνο το γρατζούνισμα της πένας πάνω στο χαρτί, βιαστικό, αγωνιώδες για όποιον ήξερε την κρισιμότητα των ημερών. Ο βλοσυρός άνδρας με τους γκρίζους κροτάφους και το μουστάκι έγραφε σαν να μην υπήρχε αύριο. Οι τοίχοι του Κρεμλίνου, μέσα από το τείχος του Κρεμλίνου, είχαν δει πολλά, αιώνες τώρα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε. Επρόκειτο για μία επιστολή ποταμό. Έβαλε την υπογραφή: Ιωσήφ Στάλιν. “Στάλιν, μονολόγησε. Ποιος να το ‘λεγε ότι κάποτε θα με έλεγα Στάλιν”.

Οι Πλαστογράφοι

Οι Πλαστογράφοι της ιστορίας – Η αλήθεια για την εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επέτειο της εκτέλεσης της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη, αναβιώνει και η σχετική φιλολογία για τις “ωμότητες” του ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά. Είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη εκτέλεση αξιοποιήθηκε όσο λίγες στο οπλοστάσιο της πτωματολογίας της αντίδρασης, παραβλέποντας πως η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια όχι μόνο καταγγέλθηκε από το ίδιο το ΚΚΕ, δια στόματος Νίκου Ζαχαριάδη μάλιστα, αλλά οι δράστες του βρέθηκαν και τιμωρήθηκαν από τον ίδιο τον ΕΛΑΣ.

Οι φον Δημητράκηδες του ΓΕΣ, πλύστρες του φασισμού!


Ο Έριχ φον Μάϊνσταϊν ήταν στρατάρχης των ΝΑΖΙ. Οπαδός της «καμένης γης» αποδεδειγμένα.
Μαζί με τους ομοίους του ισοπέδωσε τη Σοβιετική γη από τον πλούτο της κι αφάνισε εκατομμύρια ανθρώπους.
Εγκληματίας πολέμου. Καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση από βρετανικό δικαστήριο.

“Άπλυτος”, “βρωμιάρης”, “προδότης”


   Η απλυσιά της εκφασισμένης ανοησίας
   
Πριν μερικά χρόνια άκουσα, για τελευταία φορά, το επιχείρημα για… αξύριστες μασχάλες. Το εκστόμισε μια “αριστερή” – στέλεχος τότε και εκτρεφόμενη παχυλά από την… καθαρή ΑΕΠΙ. Εκείνη την εποχή το θεώρησα απλώς μια βλακεία, έναν εκχυδαϊσμό της ανοησίας, από τους τόσους που ακούμε κι έρχονται απ’ τα παλιά.

Οι εταιρείες κλείνουν, οι «ευεργέτες» μένουν

    Το ρεύμα στην Χαλυβουργική κόπηκε λόγω χρεών προς της ΔΕΗ που ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ. Τα δημοσιεύματα για τον κύκλο μιας ιστορικής επιχείρησης που κλείνει ως θύμα της κρίσης αλλά και εσωτερικών διαμαχών στην εταιρεία δίνουν μια εικόνα τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.
    Πέρα από το γεγονός ότι περίπου 170 εργαζόμενοι, που έχουν μείνει στην επιχείρηση και τα τελευταία χρόνια δουλεύουν εκ περιτροπής για τη συντήρηση του εργοστασίου, βρίσκονται στον αέρα αυτό που χρειάζεται να τονιστεί είναι «τι εστί Χαλυβουργική».