Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Η εκχώρηση λιμανιών εντάσσεται στην πολιτική σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να "κλείσει" άρον άρον, πριν τις εκλογές, όλες τις εκκρεμείς δεσμεύσεις των Μνημονίων. Η πιο πρόσφατη "πράξη του δράματος" είναι η προωθούμενη "παραχώρηση" των περιφερειακών λιμένων στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ο νέος γύρος εκχώρησης λιμένων εντάσσεται στην περιβόητη πολιτική του "γεωπολιτικού μεντεσέ", δηλαδή στην πολιτική σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Η συμφωνία του αίσχους

Η Βρετανία γνωστοποιεί επισήμως στις ΗΠΑ ( 21 φλεβάρη 1947 ) πως αδυνατεί πλέον να στηρίζει οικονομικά τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Την επόμενη μέρα, ο διευθυντής του Γραφείου Εγγύς Ανατολής και Αφρικανικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Λ. Χέντερσον, εκτίμησε πως «εάν οι Βρετανοί απέσυραν τους στρατιώτες τους από την Ελλάδα,

Διεθνής Επιτροπή των 6 ΚΚ

 Ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, αρχίζει το έργο της η Διεθνής Επιτροπή των 6 ΚΚ ( 21 Φλεβάρη 1956 ), η οποία ανέλαβε να παρέμβει στο ΚΚΕ.

Η παρέμβαση αυτή είχε ζητηθεί από ορισμένα στελέχη που διαφωνούσαν με τις Αποφάσεις του Κόμματος και κατηγορούσαν τον Γενικό του Γραμματέα Νίκο Ζαχαριάδη και το ΠΓ για σεχταριστική πολιτική, ανώμαλη εσωκομματική λειτουργία, διαφωνία και απείθεια προς το ΚΚΣΕ κ.ά.

Ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΓΕΝΑΡΗ 2019

Ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 
Μόλις 1 στους 6 παίρνει το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Στους 1.127.089 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) το Γενάρη του 2019,

"Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους"

«Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ’ αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!»

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1848 στην Αγγλία θα εκδοθεί για πρώτη φορά ένα έργο το οποίο θα αποτελέσει σταθμό για το κομμουνιστικό κίνημα. 
Το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος», αυτό το κλασικό έργο των Μαρξ - Ενγκελς που γαλουχεί γενιές και γενιές κομμουνιστών, ιδιαίτερα νέων κομμουνιστών, είναι το πρώτο στην Ιστορία του επαναστατικού εργατικού κινήματος Πρόγραμμα Κομμουνιστικού Κόμματος.