Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

“Θα το πω γλυκά. Αν δεν σηκωθείτε από τον καναπέ, θα σας πάρουν και τα σώβρακα…”

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού από την Εφημερίδα των Συντακτών, με τον Κάρολο να δίνει τη δική του συμβουλή, όχι αφ’ υψηλού, αλλά γλυκά.


“Θα το πω γλυκά. Αν δεν σηκωθείτε από τον καναπέ, θα σας πάρουν και τα σώβρακα…”

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των μπολσεβίκων


I ‘m dreaming of a red Christmas

Οι μπολσεβίκοι φτιάχνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου το αστέρι στην κορυφή είναι το σήμα του Κόκκινου Στρατού κι αντί για στολίδια, κρεμάνε τα παράσιτα που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο του λαού, αλλά βρήκαν το δάσκαλό τους από τη σοβιετική εξουσία.

Τι ωραία την πρωτοχρονιά/με μπουρζουάδες στα κλαδιά…

1959: Ο Επαναστατικός Στρατός μπαίνει στην Αβάνα


Ο επαναστατικός κουβανικός στρατός μπαίνει στην Αβάνα,1/1/1959, σφραγίζοντας τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης. Ο δικτάτορας Μπατίστα εγκαταλείπει την χώρα.

Το Δεκέμβρη του 1956 η Κουβανική Επανάσταση μπήκε στο αποφασιστικό της στάδιο. Μια ομάδα επαναστατών, που είχε συγκεντρώσει ο Φιντέλ Κάστρο στο Μεξικό, όπου είχε καταφύγει μετά την αποφυλάκισή του, αποβιβάστηκαν στην Κούβα για να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα εναντίον της δικτατορίας. 

«Σπάρτακος», πρόδρομος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας


Πραγματοποιείται, 1/1/1916, η πρώτη παγγερμανική συνδιάσκεψη του «Σπάρτακου», μιας οργάνωσης στην οποία συσπειρώθηκαν οι επαναστατικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, έπειτα από τη στοίχιση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος πίσω από τη γερμανική αστική τάξη στον Α’ παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ο «Σπάρτακος», πρόδρομος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, έπαιξε

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!


Μέρες ευχών, ανασυγκρότησης και ελπίδας  

Άλλον ένα χρόνο την παλέψαμε.

 Παλέψαμε με τις ανάγκες μας, τα φέραμε βόλτα.

Παλέψαμε με τις αιτίες και τους αίτιους της δυστυχίας μας.

Άλλος ενας χρόνος εντατικής εκμετάλλευσης του λαού μας και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμοχαρή ιμπεριαλιστικά σχέδια τελειώνει.