Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ο ύμνος της ΕΣΣΔ του 1944


Ο ύμνος της ΕΣΣΔ του 1944 με τους αυθεντικούς στίχους που κάνουν αναφορά στον Στάλιν.

 Η ψυχωμένη διασκευή του από την Νταρια Κολεσνικοβα.

Ο αγκυλωτός στο χέρι του Κασιδιάρη παρών στη σύναξη στον Κούκο Πιερίας


Η σύναξη στον Κούκο αυτές τις μέρες είναι μια αντικομμουνιστική εκδήλωση εκείνων των στοιχείων που προσπαθούν μέσω πλαστογραφίας να προσδώσουν εθνικά-πατριωτικά χαρακτηριστικά στους συνεργάτες των ναζί κατακτητών της χώρας.

Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος που πρέπει η λαϊκή πάλη να ανατρέψει


Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση του από τα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘ


Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘ
 
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας για τις τεράστιες ευθύνες του ΟΑΣΘ για όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας του Οργανισμού με τη διάδοση της covid η διοίκηση του μπήκε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης μαζί μας αφού η παράταξη μας σηκώνει το κύριο βάρος της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Ποιοι «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας;


Στις 16 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Στη συνέλευση αυτή, η μεγάλη πλειοψηφία των ΕΛΜΕ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης των σχολείων, που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και επεκτείνει την επιχειρηματική - ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των σχολείων που προωθούν η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας, ιδιαίτερα με τους τελευταίους νόμους.

Χανς Άσπεργκερ

O Χανς Άσπεργκερ συνεργάστηκε με τους ναζί – Στήριξε τα προγράμματα εξόντωσης παιδιών

Ο Αυστριακός παιδίατρος Χανς Άσπεργκερ –που έδωσε το όνομά του στο σύνδρομο Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού– «συνεργάστηκε ενεργά» με το πρόγραμμα ευθανασίας των ναζί, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα.

Πίσω από τους «δείκτες»


 Την ώρα που εξελίσσεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται και πάλι και μαζί τους ο μακάβριος απολογισμός, φανερώνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης και του κράτους στη διαχείριση της πανδημίας.

Τι αξία έχουν μερικές απώλειες;


Το ερώτημα αν «έχει δουλειά η χώρα μας στο Σαχέλ»
 απασχόλησε εκτεταμένα τα αστικά επιτελεία, με αφορμή την Ελληνογαλλική Συμφωνία, προσπαθώντας να υπερασπιστούν την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, που οδηγεί τα ελληνικά στρατεύματα σε «κόσμους μακρινούς», με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, είτε πρόκειται για το Αφγανιστάν παλιότερα είτε για τη Σαουδική Αραβία και το Μάλι σήμερα. Από τα πολλά που γράφτηκαν, ξεχωρίζει ένα άρθρο στην «Καθημερινή», του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλ. Διακόπουλου.

Αυτοί είναι που θέλουν να βάλουν φυλακή τον Μπογιόπουλο


Πηγαίνουν στο Γράμμο και στο Βίτσι για να υβρίσουν νεκρούς αποκαλώντας τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σαν “κομμουνιστοσυμμορίτες” κι όταν τους καταγγέλλεις για την εμφυλιοπολεμική ρητορική του μίσους απαντούν ότι δεν κάνουν τέτοια πράγματα και ότι λες – εσύ και όχι αυτοί – ψέμματα!

Στις 23 Οκτώβρη οι εκλογές του νεοσύστατου Σωματείου ΣΩΜΕΠΡΟ


 Στις πρώτες του αρχαιρεσίες προχωράει το Σάββατο 23 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκηςαπό τις 11.00 έως τις 19.00, το Σωματείο Εργαζόμενων σε φορείς Διαχείρισης του Προσφυγικού στην Κεντρική Μακεδονία (ΣΩΜΕΠΡΟ), το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα, με σκοπό να συνενώσει όλους τους εργαζόμενους στο Προσφυγικό, ανεξαρτήτως φορέα - εργοδότη και σχέσεων εργασίας, ώστε από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να διεκδικήσουν τα εργασιακά και υπόλοιπα δικαιώματά τους.  

Μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία ενός αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος


Τα επιστημονικά δεδομένα, που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία ενός σοβαρού, πειστικού κι αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος, στηριγμένου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που, με την αντίστοιχη στελέχωση, την αναγκαία προσωποποιημένη ενημέρωση, την πραγματική επιδημιολογική πρόληψη κι επιτήρηση των εμβολιασμένων, θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία ξαναφουντώνει.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/10/1805

Ο βρετανικός στόλος υπό το ναύαρχο Ο. Νέλσον επικρατεί επί του γαλλικού και ισπανικού στη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ.