Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείων έξω από τη Βουλή ενάντια στο ν/σ για το άσυλο


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτώβρη συνδικαλιστές από σωματεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης από τα μεγάφωνα ακουγόταν το κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Παράλληλα το πανό του ΠΑΜΕ έγραφε «Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το άσυλο. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», ενώ το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έγραφε «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το άσυλο.

Δεν είναι αθώες του αίματος οι ελληνικές κυβερνήσεις για τα καραβάνια των απελπισμένων


 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα,  

Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, παρόλα τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με μεγαλύτερη καταστολή και περιορισμό δικαιωμάτων.

Βέβαια, δεν περιμέναμε και τίποτα πολύ διαφορετικό, αφού ενσωματώνει ξανά τις 3 βασικές Οδηγίες της ΕΕ που αφορούν τους

Σκάνδαλο είναι ότι το φάρμακο είναι εμπόρευμα


Στις προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ για να αναδειχθεί η ουσία της υπόθεσης «Novartis», δηλαδή η εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου και της Υγείας, αναφέρθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στο «One», το βράδυ της Τρίτης 29 Οκτώβρη.

Με αφορμή την απόφαση εξαίρεσης από την Προανακριτική Επιτροπή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη και Δ. Τζαννακόπουλου, έκανε λόγο για εκφυλιστική διαδικασία, ενώ υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει να

Σχόλιο για την ανιστόρητη ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Στρ. Σιμόπουλου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Σιμόπουλος, σε χτεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι τάχα οι Γερμανοί ναζί κατακτητές της Θεσσαλονίκης εγκατέλειψαν την πόλη από μόνοι τους και αμαχητί στις 30 Οκτωβρίου 1944 και ότι μετά την αποχώρησή τους μπήκε στην πόλη ο ΕΛΑΣ.

"Αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους …τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα"… αυτή η φράση ταιριάζει "γάντι" στην ανακοίνωση του κ. Σιμόπουλου. Ο βουλευτής της ΝΔ και άλλοι πριν από αυτόν που παραχαράσσουν την Ιστορία κάνουν πως δεν

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τις ΗΠΑ

               Ένας και πλέον στους τρεις νέους Αμερικανούς 

βλέπουν θετικά τον κομμουνισμό και το μαρξισμό

Πολλά έχουν γραφτεί για τους λεγόμενους millenials, δηλαδή τους νέους από 23 έως 38 και το ναρκισισμό τους, την αποστροφή τους από την πολιτική και άλλα σε παρόμοιους τόνους. Φαίνεται όμως πως η απολιτικοποίηση δεν είναι ένα συνολικό φαινόμενο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ηλικιακή αυτή κατηγορία στις ΗΠΑ και μάλιστα ότι σε έναν απροσδόκητο βαθμό οι αναζητήσεις τους περιλαμβάνουν και έντονο ενδιαφέρον για τη μαρξιστική και

Η Δικαιοσύνη είναι "τυφλή"


Στις 17/10/2019 στα δικαστήρια Ηρακλείου εκδικάστηκε η υπόθεση χειροδικίας εργοδότη σε γυναίκα, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του σωματείου μας.

Υπενθυμίζουμε, το πρωί της 12/01/2017 η εκλεγμένη στο ΔΣ του σωματείου μας, βρέθηκε στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου όπου  είχε καλεστεί τριμερής συνάντηση προκειμένου να απολογηθεί ο εκπρόσωπος της εταιρίας για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων.

Ηθικές αμοιβές και άμιλλα στο ΔΣΕ


Για τους μαχητές και τις μαχήτριες που με ηρωικές πράξεις έγιναν σύμβολα του αγώνα του ΔΣΕ καθιερώθηκαν ηθικές αμοιβές, όπως έπαινος, προαγωγή για ανδραγαθία και διάφορα μετάλλια. Για μονάδες του ΔΣΕ καθιερώθηκε η ανακήρυξη τους σε επίλεκτη μονάδα. Οι ηθικές αμοιβές ήταν ένα συναγωνιστικό ευγενικό κίνητρο ανάμεσα στις μαχήτριες και τους

Περί εθνικών συμβόλων

πατριωτισμού, μνήμης νεκρών 
                     και κοινωνικού ιστού

4 φωτογραφίες που δε πλήττουν τον πατριωτισμό, δεν ασελγούν πάνω σε εθνικά σύμβολα, δεν μαυρίζουν την μνήμη νεκρών, δεν επηρεάζουν τον κοινωνικό ιστό. Τέσσερις φωτογραφίες σάπιες, όσο και τα σάπια μυαλά του μεγαλύτερου ποσοστού της κοινωνίας.

Υ.Γ. Στην πρώτη φωτογραφία, είναι ο ιερέας, που κατηγορείται ότι ασελγούσε πάνω σε 12χρονο κορίτσι στη Μάνη. Υπόθεση που δεν φαίνεται να

Η απεργία στην «Χαλυβουργίας Ελλάδος»


Οι εργάτες της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Ασπρόπυργο, 31/10/2011, απαντούν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και απολύσεις με την κήρυξη απεργίας διαρκείας. Εναντίον τους επιστρατεύτηκε κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή της η εργοδοσία, η απειλή της πείνας και της ανεργίας, τα αστικά ΜΜΕ που χυδαία συκοφαντούσαν τον αγώνα τους και βεβαίως η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ.

Προς το λαό της Ελλάδας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης απευθύνει, 31/10/1940, από τα κρατητήρια της Ασφάλειας το περίφημο Ανοιχτό Γράμμα του καλώντας τον ελληνικό λαό σε αντίσταση κατά του φασίστα εισβολέα:

«Προς το λαό της Ελλάδας.

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα, με σκοπό να την υποδουλώσει και να την εξανδραποδίσει. Σήμερα, όλοι οι Ελληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα, ένα έθνος