Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

“Κλέαρχος – Μικρό Χωριό”!

Για πολύ καιρό η παραπάνω φράση αποτελούσε σύνθημα και παρασύνθημα, αντίστοιχα, των ανταρτών του ΕΛΑΣ Ευρυτανίας, προς τιμή του νεαρού νεκρού της θρυλικής μάχης του Μικρού Χωριού στις 18 Δεκέμβρη του 1942. 16χρονος μαθητής στο Γυμνάσιο ήταν ο "Κλέαρχος" (Κώστας Μπίρτσας) όταν παράτησε τα τετράδια και τα βιβλία για να αγκαλιάσει "τ’ άγιο τουφέκι" της λευτεριάς. Και γίνηκε σύμβολο και αετός στα λεύτερα ευρυτανικά βουνά μας!

Οι συνταξιούχοι να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

     Από κάθε γωνιά της χώρας συνέρρευσαν εκατοντάδες μπλοκ των συλλόγων συνταξιούχων, ανταποκρινόμενοι με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της ΣΕΑ και των Σωματείων τους. Το μήνυμα της συγκέντρωσης είναι καθαρό:

Αναρτήσεις στο διαδίκτυο λευκωμάτων, φωτογραφιών και αντάρτικων τραγουδιών της περιόδου 1918-1974

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο λευκωμάτων, φωτογραφιών και αντάρτικων τραγουδιών της περιόδου 1918-1974, που δίνουν το αφήγημα των αγώνων του ελληνικού λαού για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας) Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει συνοπτικά την πρόσφατη ιστορία, που έχει θαφτεί, διαστρεβλωθεί και συκοφαντηθεί.

Αλήθειες και ψέματα για τον Στάλιν

Grover Furr

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 140 χρόνων από τη γέννηση του Ιωσήφ. Β. Στάλιν μιλήσαμε με τον Grover Furr, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Montclair του Νιού Τζέρσι, γνωστό για τις μελέτες και το συγγραφικό του έργο πάνω στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και ιδιαίτερα για την περίοδο της ηγεσίας του Ι.Β.Στάλιν. Από τα πλέον γνωστά βιβλία του είναι το “Khrushchev Lied” (Ο Χρουστσόφ είπε ψέματα) ενώ έχει συγγράψει πληθώρα ερευνητικών πονημάτων, μεταξύ άλλων για τη δολοφονία του Σεργκέι Κιρόφ, τις Δίκες της Μόσχας και την υπόθεση της «σφαγής στο Κατίν». Το 2007 το όνομα του Grover Furr συγκαταλέχθηκε από συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ στον κατάλογο των «101 πιο επικίνδυνων ακαδημαϊκών στην Αμερική».

* * *  

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη!

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα "μεταμνημονιακός" προϋπολογισμός, που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων και προσθέτει νέα.