Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, μέσα απ' τα τραγούδια του, η ζωή του λαού...


106 χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Γενάρη από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα. 

Υπήρξε ο δημιουργός που έδωσε συνέχεια στο ρεμπέτικο τραγούδι, δίνοντας το δικό του χρώμα και στίγμα. Συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, άνοιξε νέους ορίζοντες στο λαϊκό τραγούδι, αναδεικνύοντας μέσα από τα τραγούδια του τη ζωή του λαού μας. «Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου, διότι κι αυτό το θεωρούσα χρέος. Έγραψα για την Ελλάδα, για τη φτώχεια, για τη γυναίκα, για την εργατιά, για τον πόνο, για την αδικία, για το χαμό, για τη φυγή, για τη λευτεριά, για τον πόθο, για το ανικανοποίητο. Και πού δε φτερούγισε η φαντασία μου όλα αυτά τα χρόνια...», έλεγε ο ίδιος.

Η «απομονωμένη» Τουρκία με πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΝΑΤΟ το 2021


Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αναλαμβάνει τη διοίκηση της Διακλαδικής Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (VJTF), για το 2021. Είναι μια απόφαση που έχει και σημαντική συμβολική αξία, πέραν των τυπικών και ουσιαστικών συνεπειών, στέλνοντας μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνση για τη σημασία και το ρόλο της Τουρκίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

«Επιτέλους βγήκαν από τα λαγούμια τους»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ (ΠΑΣΚΕ)  

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Επιτέλους βγήκαν από τα λαγούμια τους! Έπειτα από τόσους μήνες που η εργατική τάξη της Καβάλας βιώνει με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, οι εργατοπατέρες του ΕΥΚ και συγκεκριμένα η Πρόεδρος και η Γραμματέας του, με δημόσια τοποθέτησή τους, επιτίθενται στο ΠΑΜΕ με παλιές και νέες χυδαιότητες.

Το άνοιγμα των καταστημάτων να μην αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για να αποφύγει να πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων


Το άνοιγμα των καταστημάτων δεν θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να αποφύγει η κυβέρνηση την υποχρέωση να πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και άλλων επαγγελματιών που, με δική της ευθύνη, βρίσκονται στα όρια της καταστροφής.

Όξυνση των ταξικών φραγμών στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας!

 


Όξυνση των ταξικών φραγμών στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας!

  • Όλοι στις συγκεντρώσεις την Πέμπτη 21/1 στην Αθήνα (12μ.μ. στα Προπύλαια) και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας!
  • Εβδομάδα πολύμορφης δράσης και κινητοποιήσεων 18/1 – 22/1 ενάντια στο ν/σ της κυβέρνησης και για τη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία.

Η πολιορκία του Λένινγκραντ


Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ

(η αθάνατη εποποιία)

ΣΤΗΝ πολιορκία του Λένινγκραντ είναι αφιερωμένο το 3ο επεισόδιο της σειράς των DVD, που διανέμεται σήμερα με το «Ρ». Είναι οι 900 μέρες της επικής εκείνης σύγκρουσης που οι ναζί λυσσασμένα επιτίθενται και με κάθε τρόπο ζητούν να πάρουν με τη φωτιά και το σίδερο, την πείνα και το θάνατο το Λένινγκραντ, τη μεγαλύτερη πολιτεία του ρώσικου βορρά, την κοιτίδα της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης.

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

 


Οι αντοχές της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας μας δοκιμάζονται μπροστά στις οθόνες ενός υπολογιστή που δεν μπορεί να καλύψει τις μορφωτικές και όχι μόνο ανάγκες τους. Μεγαλώνουν οι ανησυχίες τους για το αν και πότε θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, αν θα μπορέσουν, λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών δυσκολιών, να επιστρέψουν στην περιοχή που βρίσκεται η σχολή τους. Οι ελπίδες και τα όνειρά τους για να μπορέσουν να εργαστούν πάνω στο επιστημονικό τους αντικείμενο μετατρέπονται σε άγχος και ανασφάλεια, ακόμα περισσότερο σε σχέση με πριν, μέσα στο πλαίσιο της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας


Καμία σκέψη για νομοσχέδιο , στην Ανώτατη Εκπαίδευση!!! 

Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας

Στην «ΠΙΝΔΟ» δουλειά με κορονοϊό - Τώρα απολυμένοι από τον εργοδοτικό ιό


Το πρωτοχρονιάτικο δώρο της εργοδοσίας της "ΠΙΝΔΟΣ" ήταν απολύσεις. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ένας εργάτης που "τόλμησε" να ζητήσει από την εργοδοσία τεστ και μέτρα προστασίας από τον Covid-19 για τον ίδιο και τους συναδέλφους του, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Τι γυρεύουν τα γεράκια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στον Βόλο;


Ο Μάνος Χατζηδάκις συνήθιζε να λέει... «Οταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις», κάτι το οποίο ταιριάζει ανησυχητικά στη συνεκπαίδευση των φονιάδων της αμερικανικής 101ηςCombat Aviation Brigade (Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού), με τους Ελληνες πιλότους της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ).

Επικαλείται... τα «Rafale» για να μη δώσει ούτε τα πετσοκομμένα αναδρομικά στους συνταξιούχους


Με προκλητική επιχειρηματολογία, επικαλούμενοι το ίδιο τροπάρι του «εθνικού συμφέροντος» και της «δημοσιονομικής κρίσης», το οποίο χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσουν τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υπερασπίστηκαν σε νέα δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας την τροπολογία-κλοπή που ψήφισε η κυβέρνηση των περασμένο Αύγουστο για το παραπέρα πετσόκομμα των ήδη κουτσουρεμένων αναδρομικών στις συντάξεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/01/1654

Με τη συνθήκη του Περεγιασλάβ η Ουκρανία ενώνεται με τη Ρωσία.

18/01/1689

Γεννιέται ο Γάλλος πολιτικός και φιλόσοφος Σαρλ ντε Μοντεσκιέ, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Διαφωτισμού.

Λύση συνεκμετάλλευσης Αιγαίου και Αν. Μεσογείου προωθούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ


Λύση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου προωθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ακολουθώντας μια πολύ επικίνδυνη πορεία, σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και την ευρύτερη περιοχή μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.