Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ενβέρ Χότζα

 Γεννιέται, στο Αργυρόκαστρο,ο Ενβέρ Χότζα, Α΄ Γραμματέας του Αλβανικού Κόμματος Εργασίας και πρόεδρος  της Λαϊκή Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αλβανίας

Διαδοχικά βίασαν τη 19χρονη στο ΑΤ Ομονοίας — κατέγραφαν με κάμερα GoPro


 Προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν τη 19χρονη στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, την οδήγησαν στα «αποδυτήρια» του ισογείου και τη βίασαν διαδοχικά. Αυτό αναφέρεται στη δικογραφία για τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

ΑντιΚΚΕ σύνδρομα και άθλιοι συνειρμοί


Δεν είναι καινούριο φαινόμενο διάφορες εφημερίδες και αρθρογράφοι, που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ακροδεξιά έντυπα να αναφέρονται σε στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης, τα οποία κάποτε πέρασαν από τις γραμμές της ΚΝΕ, με το προσωνύμιο «πρώην ΚΝιτης».

Aleida Guevara March: «Θεωρώ αδιανόητη την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας»

 
Με την πολύτιμη φίλη Aleida Guevara March, μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους και κορυφαία παιδίατρο αλλεργιολόγο, μιλήσαμε για την επικαιρότητα της σκέψης του Τσε, σε μία εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τρομακτικούς κινδύνους και για το πώς η οικουμενική φιγούρα του πατέρα της μας εμπνέει και μας καλεί να αντιμετωπίσουμε, με επιμονή και αδιαλλαξία, την απληστία του ιμπεριαλισμού.

Ευγένιος Ο’ Νηλ


Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου 1888 γεννιέται ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας  Ευγένιος Ο’ Νηλ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1936).  Είναι ο μεγαλύτερος Αμερικάνος δραματικός συγγραφέας και ένας από τους μεγάλους τεχνίτες του νεότερου θεάτρου. Πριν από αυτόν δεν υπήρχε αμερικάνικο θέατρο.

Η κοροϊδία και η συγκάλυψη έκαναν ... τον κύκλο τους


ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Εκτενή αποσπάσματα από το πόρισμα του ΚΚΕ

Την περασμένη Πέμπτη έκλεισε και τυπικά ο κύκλος της κοροϊδίας με τη συστηματική συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, με την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής. Σε αυτήν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΝΔ ως πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και επισυνάφθηκαν οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων. Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 21 Οκτώβρη.

Φορτία - χρυσάφι για τους εφοπλιστές στη σκιά του πολέμου


 ΜΕΤΑΦΟΡΑ LNG

Χορό δισεκατομμυρίων έχουν στήσει οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρώτα και κύρια οι εφοπλιστές, με την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να τους κάνει να τρίβουν τα χέρια για τις ευκαιρίες που ξανοίγονται μπροστά τους από τη μεταφορά του «πράσινου» πανάκριβου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Οι αριθμοί κυριολεκτικά ζαλίζουν.

Ο κόμπος στο στομάχι να γίνει γροθιά στο σύστημα που γεννά τέρατα και αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά


 Με το στομάχι σφιγμένο και δικαιολογημένη οργή παρακολουθεί κάθε άνθρωπος που δεν αποδέχεται ως «κανονικότητα» τη σήψη που αποπνέει η επικαιρότητα, τις τελευταίες μέρες, την υπόθεση του κατ' εξακολούθηση βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού σε μια γειτονιά του Κολωνού, της εκπόρνευσης και της κακοποίησής του από σειρά δραστών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/10/1793

Πεθαίνει ο Σκοτσέζος επιστήμονας χειρούργος Τζον Χάντερ.

16/10/1815

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης φτάνει στον τόπο της εξορίας του, στη νήσο της Αγίας Ελένης, στον Ατλαντικό, όπου και θα πεθάνει το 1821. 

Ναπολέων Βοναπάρτης