Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Νέο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ»


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ» με θέματα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη.

Το τέρας είναι στον καθρέφτη


Ο χαμός 3 παιδιών μέσα σε τρία χρόνια από την ίδια οικογένεια είναι από μόνο του ένα γεγονός που ξεπερνά την έννοια τραγωδία.

Το ενδεχόμενο ενοχής της μάνας για τον χαμό των παιδιών, οδηγεί αυτή τη τραγωδία στη σφαίρα του αδιανόητου.

Κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει ότι οι δύο λαοί έζησαν ειρηνικά και αγαπημένα για πολλά χρόνια

 
Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον Ι. Σβιτάιλο για το θέατρο, τα σχέδιά του και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός... Γεννημένος στην Κριμαία, από Ουκρανό πατέρα και Ελληνορωσίδα μητέρα... Τα τελευταία 25 χρόνια ζει στην Ελλάδα... Ο Ιβάν Σβιτάιλο μάς υποδέχτηκε στον «Φοίνικα», τον πολιτιστικό πολυχώρο που ετοιμάζει στη γειτονιά του, τον Νέο Κόσμο.

Ωμή παραδοχή Ζελένσκι για τον φασιστικό χαρακτήρα και τη δράση του Τάγματος Αζόφ


Σε μια ωμή παραδοχή για τον χαρακτήρα και τη δράση των φασιστικών ταγμάτων «Αζόφ» προέβη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες μόλις ημέρες πριν μιλήσει ως προσκεκλημένος στο ελληνικό Κοινοβουλιο.

ΝΑΤΟ: Η συμμαχία των ΗΠΑ που στελεχώθηκε με Ναζί εγκληματίες πολέμου


Καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία εξελίσσεται, η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα εξακολουθεί να προωθεί την εσφαλμένη αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ (και οι ΗΠΑ εξ ορισμού) είναι κατά κάποιον τρόπο μια συμμαχία για την ειρήνη.

Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η καταδίκη πρέπει να είναι καθολική


 Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όποιος κι αν τις διαπράττει, οπουδήποτε κι αν συμβαίνουν, είτε τώρα στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, είτε παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία κι άλλου, με ευθύνη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Σχετικά με τη στάση του ΚΕΚΡ στις στρατιωτικές ενέργειες της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ενόπλων δυνάμεων του Donbass στην Ουκρανία


 *Το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο, οπότε αν κάτι στην μετάφραση μας έχει ξεφύγει, το μπλογκ ζητάει συγνώμη προκαταβολικά

Απεργία 6 Απρίλη


Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη!

·         Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

·         Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαικού εισοδήματος

·         Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Επιθέσεις της ισραηλινής αστυνομίας και συλλήψεις Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ


Επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας κατά Παλαιστινίων στην Ιερουσάλημ, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από δέκα άνθρωποι και να συλληφθούν δέκα Παλαιστίνιοι.

Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά ισραηλινών αστυνομικών που έχουν κατακλύσει την ανατολική Ιερουσαλήμ, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, μπροστά στην πύλη της Δαμασκού, μια από τις βασικές προσβάσεις στη μουσουλμανική συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Πίσω από την κουρτίνα


«Η Ρωσία μπορεί να κερδίζει τον πόλεμο των όπλων. Αλλά η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο της πληροφορίας. Αυτό είναι το κλειδί για να λάβουν την υποστήριξη και τη συμπάθεια των συμμάχων».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/04/1826

Υπογράφεται μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης, με το οποίο επιβεβαιωνόταν η πρόθεση των δύο Δυνάμεων να μεσολαβήσουν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αυτόνομου ελληνικού κράτους.