Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Δολοφονείται ο Σπύρος Καλοδίκης


Εκείνη την Κυριακή, 23 Νοέμβρη 1947, το στέλεχος του ΚΚΕ, Σπύρος Καλοδίκης, πισώπλατα πυροβολημένος από συνεργάτη της Ασφάλειας, έπεσε νεκρός στην πλατεία των  «Εξι Δρόμων», στη Λάρισα.

Τέλη Νοέμβρη 1947 στη Λάρισα. Ο εμφύλιος στην έντασή του. Τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας δίνουν μάχες ακόμα και στα προάστια της πόλης.

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τα Πανεπιστήμια που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη


ΔΕΣΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Μια πρώτη παρουσίαση του «Σχεδίου δράσης για το πανεπιστήμιο του 2030», που συντάχθηκε από επιστημονική επιτροπή με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, έγινε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το συγκεκριμένο σχέδιο θα δοθεί το επόμενο διάστημα στην κυβέρνηση προς αξιοποίηση, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τρία σχέδια δράσης για «την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, την αντιμετώπιση βασικών Περιβαλλοντικών Προκλήσεων και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών», σηματοδοτώντας ότι πρόκειται για μια ευρύτερη παρέμβαση του Ιδρύματος σε μια σειρά τομείς.

Βήμα οργάνωσης απέναντι στις άθλιες συνθήκες η συγκρότηση επιτροπής αγώνα


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Με ψήφισμά τους διεκδικούν τα αυτονόητα, έχοντας στο πλευρό τους συνδικαλιστές και σωματεία

Ενα αποφασιστικής σημασίας βήμα για την οργάνωση της πάλης τους, με τη συμβολή συνδικαλιστών της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών, καθώς και των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας, έκαναν οι μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας στη βόρεια Ηλεία, συγκροτώντας επιτροπή αγώνα, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη της οργανωμένης δράσης


Οι μεταλλεργάτες, που έχουν παράξει τεράστια κέρδη για τις πολυεθνικές του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τα αντεργατικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε όλες τις χώρες με τη δικαιολογία της πανδημίας. Μέτρα τα οποία είχαν τη στήριξη και δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, την αδράνεια και την αναμονή, όπως οι ηγεσίες των CCOO - UGT.

Βδομάδα δράσης για την υγεία - Συλλαλητήριο στις 25 Νοέμβρη


Βδομάδα δράσης για την υγεία διοργανώνουν από Δευτέρα τη 22 Νοέμβρη ως την Κυριακή 28 Νοέμβρη, εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκη,  ανταποκρινόμενα στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκη - Πιερίας - Χαλκιδικής

Οι αστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονται έχοντας κοινό παρονομαστή τη στήριξη του κεφαλαίου


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, στο Βερολίνο, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας, πολιτική εκδήλωση της ΤΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ με θέμα «Πανδημία, ακρίβεια, ανταγωνισμοί - Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Επέμβαση κατά του νεαρού σοβιετικού κράτους

Η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση προκάλεσε το φόβο και το μίσος στους καπιταλιστές όλου του κόσμου, γιατί ξεσκέπασε την αστάθεια της κυριαρχίας τους και απέδειξε στην πράξη ότι είναι δυνατόν να ανατραπεί η καταπίεση των εκμεταλλευτών.

Ορμητήριο πολέμου


Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες διεκπεραιώσεις στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ προς τα Βαλκάνια και την Ανατ. Ευρώπη από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις αυτές προορίζονται να συμμετάσχουν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου, την ώρα που η αντιπαράθεση με τη Ρωσία κλιμακώνεται σε όλη τη συνοριογραμμή, από τη Βαλτική μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ξανά εκτός νοσοκομείων οι μη COVID ασθενείς, φρακάρουν οι ΜΕΘ

  •  
    Αντί να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, η κυβέρνηση κόβει πάλι το 80% των χειρουργείων
  • 250 νεκροί το τριήμερο, μόνο χτες ξεπέρασαν τους 100
Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα θλιβερά ρεκόρ των δεικτών της πανδημίας. Τις τελευταίες τρεις μέρες, 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - 105 χτες, 76 την Κυριακή, 69 το Σάββατο - ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.425 θάνατοι.

«Πυρετός» στρατιωτικής προπαρασκευής από Εβρο έως Κρήτη


  • Το Σάββατο η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την οργάνωση του αγώνα
  • Πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων και φορέων της περιοχής
«Φωτιά» έχει πάρει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται εκεί η νέα, γιγαντιαία διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, δείχνοντας έτσι, πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» της «επικαιροποιημένης» κατάπτυστης Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τις βάσεις, τα επιθετικά σχέδια που αυτή σηματοδοτεί.

Πάει πολύ να μας εμπαίζουν με «βοηθήματα», όταν ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών

Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ: 

ΜΕΛΗ ΓΣ 

ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ 

ΜΜΕ 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΓ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το ΚΚΕ δεν ζητάει επιτροπές κοινής αποδοχής, έχει ριζικά διαφορετική πολιτική για την υγεία


Τείνει να παγιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση μέσα στη βουλή των Ελλήνων, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, πρώτα απ' όλα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, σε όσους λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Βέβαια, ο λαός βγάζει συμπεράσματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


23/11/1917

Η Πανρωσική Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή εκδίδει διάταγμα για την κατάργηση των καστών και της ταξικής διαβάθμισης των πολιτών (Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση).

23/11/1918

Αγγλογαλλικά στρατεύματα αποβιβάζονται σε Νοβοροσίσκ, Σεβαστούπολη και Οδησσό, κλιμακώνοντας την επέμβαση κατά του νεαρού σοβιετικού κράτους.