Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΕΣΣΔ: Εστιατόριο σε εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων για αεροσκάφη

 
ΕΣΣΔ 1976

Πρόκειται για έναν από τους μπουφέδες, σε εστιατόριο εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων για αεροσκάφη στη Σοβιετική Ένωση.

Εργατικού Κέντρου Άρτας


Ανοιχτή επιστολή του Εργατικού Κέντρου Άρτας στους εργαζόμενους.
 

Σκοτώθηκες; Ας πρόσεχες.

Τη λογική αυτή επιδιώκει να κάνει νόμο η εργοδοσία, στην εξελισσόμενη δίκη για το έγκλημα της εργοδοσίας στο εργοστάσιο ΗΠΕΙΡΟΣ, για το θάνατο του νεαρού εργάτη Χρήστου  Ζορμπά, που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, στις 6 Ιουνίου του 2020 στο εν λόγω εργοστάσιο.

Το μαύρο άσπρο... στη Σούδα του Βορρά


Το μαύρο άσπρο
...

Ομοβροντία δημοσιευμάτων - «καρμπόν» παρουσιάζουν την Αλεξανδρούπολη σαν μια «όαση» ανάπτυξης, εξαιτίας της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, που άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση μόνιμης δύναμης ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην πόλη.

Φιλοσοφώντας


Οποιος έχει ακούσει για τον Σλαβόι Ζίζεκ, τον αυτοαποκαλούμενο «ριζοσπάστη αριστεριστή φιλόσοφο», θα θυμάται ότι το 2014 «προσευχόταν στον θεό να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», κατά δήλωσή του. Αργότερα, βέβαια, έγινε ένθερμος οπαδός του Βαρουφάκη, στον οποίο έστειλε και μήνυμα στήριξης πριν τις τελευταίες εκλογές.

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες


Χθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και αυξάνουν τον λογαριασμό που πληρώνουν οι λαοί. Προφανώς, λοιπόν, το συγκεκριμένο θέμα, αν και πάρα πολύ σοβαρό, δεν προσφέρθηκε για τον δικομματικό προεκλογικό ψευτοκαυγά...

Κώστα Σαραντίδη (Νγκουιέν Βαν Λαπ)


Ο Κώστας Σαραντίδης, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1927, από μια φτωχή λαϊκή οικογένεια της Τούμπας, αγράμματος, μόλις που είχε τελειώσει την τετάρτη δημοτικού, και προσπαθούσε να επιβιώσει όπως όλοι. Πουλούσε τσιγαρόχαρτα στη μαύρη αγορά, ώσπου τον έπιασαν οι Γερμανοί και στάλθηκε πεζή για τη Γερμανία με ένα μπουλούκι 300 ανδρών, σε ηλικία 16 ετών.

Με ατζέντα - φωτιά μπροστά στις συγκρούσεις του σήμερα και του αύριο

 
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Τις αμέσως επόμενες μέρες, 28 με 30 του Ιούνη συνέρχεται στη Μαδρίτη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη


Η
Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 29 - 30 Ιούνη, θα αποτελέσει «αιχμή του δόρατος» για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας εναντίον των λαών, αλλά και για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αυτήν την περίοδο εκδηλώνονται με τη σφοδρή πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μια συνταγή με ...αντιόξινα ίσως βοηθήσει τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που βαρυστομάχιασαν από την απεργία στο Φάρμακο


Να τα πάρουμε από την αρχή: Την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Φαρμάκου έδωσαν μια σημαντική μάχη, οργανώνοντας κλαδική απεργία ύστερα από 20 χρόνια, αφού εδώ και 13 χρόνια δουλεύουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Χορηγός


 Οι κυβερνητικές παλινωδίες με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Η κυβέρνηση περίπου συμβουλεύει τον λαό να αυτοδιαγνωστεί σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να κολλήσει και να ...αυτοψυχαναλυθεί, για το πόσο φόβο αισθάνεται απέναντι στον ιό και ανάλογα να πράξει. 

«Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις»


 «Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι με το σημερινό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Διεκδικούν πραγματική ανάσα από το κύμα ακρίβειας που τους σαρώνει. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/06/1795

Γάλλοι βασιλόφρονες και Βρετανοί στρατιώτες αποβιβάζονται στις Γαλλικές ακτές της Βρετάνης για να καταπνίξουν τη Γαλλική αστική Επανάσταση.