Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Οι Κάννες είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας, όπως όλα τα άλλα


Την παρέμβαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών σχολίασε σκωπτικά ο μεγάλος σκηνοθέτης Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Ποιον μας καλεί να τιμήσουμε ως εθνικό ήρωα;

Ανάρτηση στο facebook του Θανάση Αυγερινού,,Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής(Περιφερειάρχης Πατούλης),στέλεχος της ΝΔ.

«Αυτό που με φοβίζει δεν είναι αν θα κερδίσουμε ή όχι στις εκλογές αλλά τι θα παραλάβουμε πάλι...»


 Αυτή τη φράση με ορισμένες παραλλαγές την επαναλαμβάνει πλέον σε κάθε του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα σχολιάσουμε την εκτίμηση «αν θα κερδίσουμε τις εκλογές». Μικρή σημασία έχει άλλωστε, αφού το τι θα βγει από τις κάλπες, σε σχέση με την κυβέρνηση που θα προκύψει ύστερα από μονή ή από διπλή εκλογική αναμέτρηση, δεν ταυτίζονται κιόλας.

Επικίνδυνη η ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου της πανεπιστημιακής αστυνομίας

 


Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατατέθηκε στη Βουλή ανοίγει νέους, επικίνδυνους δρόμους ως προς τον ρόλο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς προβλέπει ρητά ότι οι ειδικοί φρουροί που θα την στελεχώνουν, θα μπορούν να εκτελούν κι όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα των ειδικών φρουρών -όταν δεν "διατίθενται" στα ΑΕΙ- έχοντας προφανώς τη δυνατότητα να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα.

Εκθετοι οι λαοί σε νέα και παλιά λοιμώδη νοσήματα


Ανησυχία από την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων

Εντείνεται διεθνώς και στη χώρα μας η ανησυχία για την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων, μίας ακόμα ασθένειας για την οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρχαν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο διάδοσής της. Σε ο,τι αφορά τη χώρα μας, τελικά δεν ανιχνεύθηκε ο συγκεκριμένος ιός σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Η δωρεάν Εκπαίδευση κοστίζει στους γονείς ... 3 δισ. ευρώ!


Σταθερά πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ
παραμένουν οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για την εκπαίδευση των παιδιών τους, στο κατά τα άλλα «δημόσιο και δωρεάν» σύστημα. Αυτό προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας και αναπαράγεται ευρέως από τον Τύπο. Οπως προκύπτει, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος ακόμα και για τα στοιχειώδη που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών, είναι μεγάλη και διαχρονική.

Εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των «Πετρελαίων Καβάλας»

Δ. Κουτσούμπας: Δίπλα στον αγώνα των εργατών σε «Λιπάσματα» και «Πετρέλαια» για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Ζαν Πολ Μαρά


Στις 13 Ιουλίου 1793 πέθανε ο  Ζαν Πολ Μαρά, από τους πρωταγωνιστές της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης. 

Γεννήθηκε στις 24 Μαϊου του 1743 στο Νεσατέλ της Ελβετίας, γόνος πλουσίας οικογενείας. Σε νεαρή ηλικία έφυγε για το Παρίσι με σκοπό να σπουδάσει ιατρική.

Κουρελού...


Κυριολεκτικά ούτε μέρα δεν πέρασε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, πριν επιβεβαιωθεί ξανά ότι «θετικό ταμείο» για όσα έγιναν εκεί μπορούν να κάνουν μόνο το κεφάλαιο και τα κόμματά του, ενώ ο λαός κάνει «ταμείο» νέων μεγάλων κινδύνων.

ΕΟΠΥΥ: Για τις αλλαγές και τον χαρακτήρα του


Με αφορμή τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, είναι χρήσιμο να επαναφέρουμε τον λόγο ίδρυσής του και κυρίως να αναδειχτεί το πώς αυτός εντάσσεται και υπηρετεί την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στον τομέα της Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Συνελήφθησαν ο ΓΓ και μέλος του ΠΓ του Σουδανικού ΚΚ

Αφέθηκαν ελεύθεροι από τους πραξικοπηματίες μετά από διαμαρτυρίες και αλληλεγγύη από Κομμουνιστικά Κόμματα

Νοικάρηδες... στη φτώχεια


Νοικάρηδες...

Οι μισοί σχεδόν από τους Ισπανούς που έμεναν στο νοίκι το 2020, κινδύνευαν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, με βάση τα - υποτιμημένα ούτως ή άλλως - κριτήρια της ΕΕ.

Με ορμή και αποφασιστικότητα για την αναζωογόνηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος


Μ
ε το σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!» το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνει Πανελλαδική Σύσκεψη το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιούνη στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο της Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ», καλώντας τα εργατικά συνδικάτα να δώσουν μαζικό «παρών», να κάνουν υπόθεσή τους την επιτυχία της.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/05/1543

Πεθαίνει ο Νικόλαος Κοπέρνικος, ο Πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. 

Νικόλαος Κοπέρνικος