Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Νέα επίθεση της Αστυνομίας σε κινητοποίηση φοιτητών του ΑΠΘ


Καταδικάζουμε τη νέα επιχείρηση καταστολής και επίθεση των ΜΑΤ, μέσα στον χώρο του ΑΠΘ, σε συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην παρουσία της Αστυνομίας. Η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, χημικών και ο τραυματισμός δυο φοιτητών αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Ανείπωτη θλίψη για το μακελειό στο σχολείο, στο απυρόβλητο οι ουσιαστικές αιτίες

 

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της οπλο - «κουλτούρας» στις ΗΠΑ, την ίδια την καπιταλιστική σαπίλα, αλλά και την υποκρισία των αμερικανικών κυβερνήσεων που εδώ και δεκαετίες εκλέγονται με τις «ευλογίες» των ομίλων που κατασκευάζουν όπλα (κυρίως των πολεμικών βιομηχανιών που θησαυρίζουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους) ήρθε να αναδείξει με τραγικό τρόπο η σφαγή  στο σχολείο Ρομπ, σε μια μικρή πόλη του Τέξας. 

Ο νέος νόμος – πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός


Ο νέος νόμος – πλαίσιο που παρουσίασε η κ. Κεραμέως επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός.

Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και φέρνουν αποτελέσματα


 

Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων, των δικών μας μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.

Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι - Φέρνουν αποτελέσματα, σπάσαμε την αδιαλλαξία! Κάθε εμπόδιο γκρεμίστηκε από τους δικούς μας μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες! Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο δικό μας κάστρο.

Οι αξιωματικοί δικαιούνται να μη στέλνονται στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας


Γίνεται σε όλους ολοένα και πιο αντιληπτό ότι ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται εδώ και τρεις μήνες στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη ρωσική εισβολή, η όξυνση των ανταγωνισμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Ρωσία, οι εξελίξεις με τη διεύρυνση και ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φιλανδίας, τα γεγονότα στο πεδίο του πολέμου, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός και συσσωρευμένης καύσιμης ύλης όλο το προηγούμενο διάστημα, αυξάνουν παραπέρα τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου.

XIII Μεραρχία του ΕΛΑΣ


Σαν σήμερα 26 Μάη 1943, τμήμα του ΕΛΑΣ του Αρχηγείου Ρούμελης χτυπά φάλαγγα Ιταλικού τάγματος στο 51ο χλμ. του δρόμου Γραβιάς — Άμφισσας και το διαλύει.

Ψηφιακά «φύκια»

 
Με το ...κομπολόι που ο εργαζόμενος μετράει «καημούς και αναστεναγμούς» μοιάζει η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η εφαρμογή της οποίας ξεκινάει με διθυραμβικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου


Στην 92η μέρα του εισέρχεται σήμερα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι οι εξής:

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κουλέμπα: «Περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση» της Ουκρανίας από την Ελλάδα


Τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σκιαγράφησε η συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο νέος κλιματικός νόμος είναι πραγματική αποκάλυψη ότι ο λαός είναι ο χαμένος της «πράσινης μετάβασης»


Η «πράσινη μετάβαση» δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά με την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον νέο κλιματικό νόμο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/05/1799

Γεννιέται ο Αλέξανδρος Πούσκιν, Ρώσος συγγραφέας και ποιητής. Στη χώρα του τον αποκαλούν «Ήλιο της ρωσικής ποίησης». Από μικρό παιδί είχε κλίση προς τη λογοτεχνία. Αγαπούσε πάρα πολύ την Ελλάδα. Από τα πολύ νεανικά του χρόνια διάβαζε την ποίηση των αρχαίων Ελλήνων. 

Αλέξανδρος Πούσκιν

 «Εξεγέρσου, ω Ελλάδα, εξεγέρσου»