Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τα εμβόλια και οι θρησκευάμενοι «ναι μεν αλλά»


 Τελικά η κυβέρνηση τα κατάφερε με την εγκληματική  διαχείριση της πανδημίας να κάνει τον κόσμο να μην πιστεύει καμία από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες.  

Αντί να φροντίσει να πάρει μέτρα ώστε να επιτευχθεί η γενικευμένη εμβολιαστική κάλυψη του λαού με μια σοβαρή επιστημονική ενημέρωση, άφησε διάφορους αρμόδιους να λένε άλλα τη μια μέρα κι άλλα την άλλη.  Ούτε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης πήρε (παράδειγμα τα σχολεία, οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες) κι έκανε και τα χατίρια των μεγαλοξενοδόχων και των αεροπορικών εταιριών. Απλώς  τα έριξε όλα σε μας και  στην «ατομική ευθύνη». Κι από κοντά αυτός ο αδυσώπητος πόλεμος των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που η μία έβγαζε σκάρτα τα προϊόντα της άλλης.  

Υπάρχει παιδί ξένο;


Όταν οι ναζί οδηγούσαν σε δίκη τον Κ. Πελετίδη επειδή δεν χώριζε τα παιδιά σε «δικά μας» και «ξένα»

Ήταν 23 Φεβρουαρίου 2017.  Ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα στα «E-FOOD»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 19/9/2021                                                                      Πρωτοκόλλου 44

Το Σάββατο 18/9/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας συνεδρίασε για τις εξελίξεις στην εταιρεία της E-Food,η οποία εκβιαστικά θέτει σε εργαζόμενους της την «επιλογή» ανάμεσα στην ανεργία ή την μετατροπή τους σε «συνεργάτες». Σκοπός της εταιρείας, με την μεσολάβηση και της  Man Pawer, είναι να αποποιηθεί τις ευθύνες της απέναντι σε μια σειρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Με την συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος, πατώντας πάνω και στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη, ώστε στην ίδια κατάσταση να οδηγηθούν και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι.

Η δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε αγώνα - Συμπόρευση με το ΚΚΕ που έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο


- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε από τη Θεσσαλονίκη έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων και παρουσίασε τους στόχους του για το επόμενο διάστημα. Πώς σχολιάζετε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ;

Εμιλ Ζάτοπεκ, ο «άνθρωπος – ατμομηχανή»


Ο Εμιλ Ζάτοπεκ , ή πιο γνωστός ως «άνθρωπος – ατμομηχανή», όπως έμεινε στην ιστορία εξαιτίας του… κουρασμένου στιλ τρεξίματος και του βογκητού που συνόδευε τις κινήσεις του, γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1922 στην πόλη Κοπρίβνιτσε της τότε Τσεχοσλοβακίας και νυν Τσεχίας. Εφυγε από τη ζωή στις 21 Νοεμβρίου 2000,  σε ηλικία 78 χρονών.

Νίκος Σκαλκώτας

 


Στις  8 Μαρτίου 1904 γεννήθηκε στη Χαλκίδα ο Νίκος Σκαλκώτας. Ελληνας συνθέτης. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών όπου πήρε δίπλωμα με χρυσό βραβείο και κατόπιν σπούδασε σύνθεση στο Βερολίνο.

«Νέο ΕΣΥ» - Νέα βάσανα για τη λαϊκή οικογένεια


Ο
ταν έχουμε πρόσφατο τον «νέο» αντιασφαλιστικό νόμο για την επικουρική ασφάλιση, τον «νέο» νόμο για το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και της απεργίας, τις «νέες» προσφορές τζάμπα εργασίας προς τους επιχειρηματίες - ακόμα και ανήλικων - με επιδότηση του αστικού κράτους, καταλαβαίνει κανείς και τι προετοιμάζει η κυβέρνηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), χρησιμοποιώντας και εδώ τον «φερετζέ» του «νέου».

Το λεξιλόγιο της διαστροφής


Οταν ο πληθυσμός της χώρας αντιμετωπίζεται πρωτίστως ως εκλογική πελατεία και η αστική κυβέρνηση αποφασίζει να διαχειρίζεται την εξουσία ως «τρέξιμο» μιας ανώνυμης εταιρείας, τότε και τα χονδροειδέστερα και πιο βάρβαρα μέτρα - τσιτάτα όχι μόνο δεν ελκύουν την απαιτούμενη προσοχή, αλλά μεγάλη μερίδα της εθισμένης στην επαιτεία κοινής γνώμης τα θεωρεί και φυσικά.

Ο λαός πληρώνει με απανωτά «ηλεκτροσόκ» τους μύθους του κεφαλαίου και των κομμάτων του


 ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αντιμέτωποι με ένα ηλεκτροσόκ αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος βρίσκονται χιλιάδες λαϊκά σπίτια, όπως επίσης αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, που σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τη φοροληστεία και την καθήλωση μισθών και συντάξεων, «εξαερώνουν» το λαϊκό εισόδημα. Οι εξελίξεις προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς καταρρίπτονται μύθοι που καλλιέργησαν διαχρονικά όλα τα αστικά κόμματα και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ:

2021 ή 2015

Αλέξης Τσίπρας, απο την ΔΕΘ

• Την πρώτη μέρα της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης θεσμοθετούμε τη γενναία αύξηση του Κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

• Καταργούμε τον Νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο εργασίας και θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες

Τέλος αυτό ήταν….

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»

 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του λαού και της νεολαίας στις 3ήμερες εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/09/1710

Πεθαίνει ο Δανός αστρονόμος, μαθηματικός και εφευρέτης Όλε Ρόμερ, ο οποίος έκανε τις πρώτες ποιοτικές μετρήσεις της ταχύτητας του φωτός.