Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια! 


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια!», απαιτούν με ψήφισμα που ενέκριναν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικού, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Βιολογικού, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, ΤΕΦΑΑ, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Στους επιχειρηματικούς ομίλους προσφέρεται απλόχερα η έκταση της ΧΡΩΠΕΙ


Τις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, στο Ν. Φάληρο, όπου σχεδιάζουν να στήσουν την πρώτη «Πολιτεία Καινοτομίας» στην Ελλάδα, ως χώρο έρευνας για τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων, επισκέφτηκαν σήμερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, και αρμόδιοι υπουργοί.

Το εμβόλιο να μη γίνει άλλοθι για να κρύψει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας στενάζει


Λέμε ένα τεράστιο «ναι» στον μαζικό εμβολιασμό, με προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές, με ασφάλεια στη διατήρηση των εμβολίων, αλλά ταυτόχρονα λέμε ένα μεγάλο «όχι» σε μια πολιτική που παρουσιάζει το εμβόλιο ως το άλλοθι, ως την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να κρύψει ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο και ότι δυστυχώς το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας ακόμα στενάζει τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιδέρης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκέμβρη στο «Κontra».

Ξεκίνησε τις ραδιοφωνικές εκπομπές στον «90,4 Αριστερά στα FM»

 

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής δημιουργίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τις ραδιοφωνικές εκπομπές στον «90,4 Αριστερά στα FM».

Η πρώτη εκπομπή ήταν αφιερωμένη στη χιπ χοπ μουσική και καλεσμένος ήταν ο Αντώνης Μεϊμάρης από το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί».

Με άμεση κινητοποίηση πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι εργατικής οικογένειας


Κινητοποίηση - παρέμβαση στην ΔΕΗ Καλαμαριάς για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι εργαζόμενης σε δημοτικό παιδικό σταθμό, πραγματοποίησε το πρωί, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, μαζί με εκπροσώπους της Επιτροπής Αλληλεγγύης των Σωματείων καθώς και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου όπου εργάζεται η εργαζόμενη.

Η δημιουργία της ΕΣΣΔ


Η δημιουργία, 30/1/1922, της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ)

«Η δημιουργία της Σοβιετικής Ενωσης υπήρξε η προοδευτική, φιλολαϊκή ένωση, σε αντίθεση με τις "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς", που "είτε είναι απραγματοποίητες είτε είναι αντιδραστικές", όπως πρόβλεψε ο Λένιν.

Στον τόπο του εγκλήματος...


Αν η χτεσινή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ δεν αφορούσε τα φάρμακα και την υγεία τους, θα ήταν σκηνή βγαλμένη από επιθεώρηση.

Θέλει πράγματι πολύ θράσος να παριστάνει η κυβέρνηση τον Αη Βασίλη των χαμηλοσυνταξιούχων, παρατείνοντας στο «και πέντε» τη ρύθμιση για τη μη συμμετοχή στο κόστος των φαρμάκων τους, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με δικό του νόμο κόπηκε το ΕΚΑΣ, να προσποιείται ότι νοιάζεται για την υγεία και την τσέπη τους, κατηγορώντας τη ΝΔ για «αναλγησία»!

Αναγκαίος ο εμβολιασμός, τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Στον «Ευαγγελισμό» για τον εμβολιασμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά την άφιξή του, συναντήθηκε με εργαζόμενους του νοσοκομείου, που απαιτούν μέτρα θωράκισης του συστήματος υγείας. 

Γράμμα από τον Αϊ-Βασίλη σε όλα τα παιδιά


Αγαπημένα μου παιδιά,

Τα γράμματα που πήρα φέτος δεν σας κρύβω ότι με ανησύχησαν αρκετά.

Κάποιοι από εσάς ρωτάτε αν το lockdown ισχύει και για μένα: Θα καταφέρω να φτάσω έως τα μέρη σας για να φέρω τα δώρα;... Υπάρχει άραγε κωδικός που να επιτρέπει την "κατ’ εξαίρεση" κυκλοφορία του Αϊ-Βασίλη ή όχι;... Και το κυριότερο: Έφτασε η ασθένεια Covid στο δικό μου κόσμο; Κινδυνεύω να κολλήσω ή να τη μεταδώσω σε κάποιον;... Οι τάρανδοι αρρωσταίνουν, όπως παραδείγματος χάρη, τα μινκ;... Τα δώρα θα είναι περασμένα με αντισηπτικό ή πρέπει να απολυμανθούν, όπως γίνεται με τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ;...

Φοροληστεία χωρίς τέλος για το λαό, ούτε για το «φιλοδώρημα» το κεφάλαιο

 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

Ούτε το... φιλοδώρημα του 6% των συνολικών κρατικών εσόδων δεν προσφέρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα καλούνται πάλι «να αφήσουν τα κόκαλά τους» από τη φοροληστεία σηκώνοντας πάνω από το 94% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Η επίσημη απαξίωση των «ηρώων» του ΕΣΥ και μετά… τι;


Δήλωση του Ηλία Σιώρα για τους εμβολιασμούς

 Ξεκίνησε χτες (27/12/20) ο εμβολιασμός, με κάθε επισημότητα και πολλή δημοσιότητα αλλά και με πολλές … εκπτώσεις, ως προς τον αριθμό των εμβολίων και πολλές …επιμηκύνσεις ως προς την εποχή ανοσίας του πληθυσμού.

Πεθαίνει ο Χάινερ Μίλερ


Πεθαίνει, 30/12/1995, ο Γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης Χάινερ Μίλερ. Γιος κρατουμένου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Σφοδρή βρετανική επίθεση


Νέα σφοδρή βρετανική επίθεση εκδηλώνεται, 30/12/1944, στην περιοχή Ταμπούρια-Δραπετσώνα. Ιδιαίτερα στο Νεκροταφείο της Αναστάσεως και το συνοικισμό της Ευγενείας, όπου η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από δύο μεριές. 

Γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν στο στρατόπεδο του «Παύλου Μελά»


Οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν, 30/12/1942, στο στρατόπεδο του «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη 45 κομμουνιστές, παλιούς εξόριστους από την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας.

Ατέλειωτες εφιαλτικές σκηνές πόνου, δακρύων, απελπισίας και θλίψης, έζησε ο ελληνικός λαός στα μαύρα τριάμισι χρόνια της ναζιστικής σκλαβιάς της πατρίδας μας την περίοδο 1941-1944. Ποταμούς αίματος ρούφηξε από τoυς καλύτερους γιούς και θυγατέρες της Ελλάδας, ο Μινώταυρος του φασισμού. Εκατόμβες θυμάτων. Εκτελέσεις, βασανιστήρια, λιμός ήταν τα «αγαθά» που γνώρισε η χώρα μας κάτω από την μπότα του  ναζιστικού θηρίου.