Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο που οφείλεται στην πολιτική απαξίωσης του Οργανισμού


Πριν από λίγες μέρες περιγράφαμε ένα άλλο «ατύχημα» με λεωφορείο στη γραμμή 4 Καλαμαριά-Χαριλάου όπου ο οδηγός είχε κατέβει από το λεωφορείο και έκανε τον τεχνίτη — το συνηθίζουμε αυτό εδώ στον ΟΑΣΘ — με αποτέλεσμα το λεωφορείο ακυβέρνητο να καρφωθεί πρώτα σε ένα σε ένα Ι.Χ. και μετά σε ένα δέντρο!

Τι πραγματικά συνέβη στο Καζακστάν;


Το 30ό επεισόδιο αφιερώνεται στις μεγάλες απεργίες και μαζικές εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις, με χαρακτηριστικά εξέγερσης, που πραγματοποιήθηκαν στο Καζακστάν, λίγες μέρες πριν.

Ζούμε την πιο όμορφη Ζωή


Έτσι είναι, ακριβή μου συντρόφισσα Αλέκα. Ζούμε την πιο όμορφη Ζωή!

Όταν ακούμε κάθε μέρα τις φωνές που μας καλούν να μη λυγίσουμε.

Όταν ανοίγουμε μέτωπα χωρίς φόβο, από την έγνοια μη φοβηθούμε ποτέ.

«Εδώ στην Πάτρα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, είσαστε μια αγκαλίτσα»


Θα θυμούνται για πολύ καιρό οι της αντιπολίτευσης το πολιτικό ξεγύμνωμα που τους έκανε ο Πελετίδης.

Πήγαν στο Συμβούλιο με ενιαία ΄΄γραμμή΄΄, να καταψηφίσουν τις μειώσεις των δημοτικών τελών, καθώς και τα έργα !

Συνεχής εμπλοκή σε επικίνδυνα σχέδια από Μεσόγειο έως Μαύρη Θάλασσα


Αλωνίζουν οι Αμερικανοί σε Σούδα και Στεφανοβίκειο. Ετοιμάζουν νέα «απόβαση» ενάντια στη Ρωσία, μέσω Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι υπηρεσίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ευρωατλαντικό άξονα, στο πλαίσιο της όξυνσης της κόντρας με Ρωσία, Κίνα και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ανάκαμψη με «αντίθετους ανέμους» και σημάδια επιβράδυνσης


 Ρυθμούς ανάκαμψης και μεγέθυνσης του ΑΕΠ, αλλά με επιταχυνόμενη επιβράδυνση από φέτος και για την επόμενη διετία, «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας ως αφετηρία τη βύθιση της οικονομικής δραστηριότητας που προηγήθηκε στη διάρκεια του 2020.

Ποια πανδημία;

 
Πανδημία; Ποια πανδημία; Αυτήν την απάντηση δίνει η κυβέρνηση με την πολιτική της, χώνοντας κάτω από το χαλί τους εκατοντάδες νεκρούς κάθε βδομάδα, τους χιλιάδες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες που στοιβάζονται στις λίστες αναμονής για μια εγχείρηση, μια διάγνωση, ακόμα και για μια εξέταση, αντιμέτωποι με το σύστημα Υγείας της μίας νόσου.

Αμεση κατάργηση της αξιολόγησης των διανομέων

Εντελώς τυχαία έπεσε στην αντίληψή μας ότι η εταιρεία "πέρασε" στα συνεργαζόμενα καταστήματα σύστημα αξιολόγησης διανομέων. Μια αξιολόγηση για την οποία όχι μόνο δεν πήρε τη γνώμη μας, όπως δεσμεύτηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει. Με αποτέλεσμα να γίνει εν αγνοία μας αυτή η διαδικασία!

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ Απεργιακό κύμα για αυξήσεις μισθών και δουλειά με δικαιώματα


Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Καζακστάν, μετά και τη συνδρομή του Οργανισμού Συνθήκης για τη Συλλογική Ασφάλεια (CSTO) στην καταστολή των πρόσφατων λαϊκών κινητοποιήσεων στο Καζακστάν, βρέθηκε στο επίκεντρο των χτεσινών συνομιλιών των Προέδρων των δύο κρατών στη Μόσχα, ενώ την ίδια στιγμή νέες διαδηλώσεις και απεργίες σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στο Καζακστάν, στην περιοχή Μανγκιστάου, με επίκεντρο τις πόλεις Ζαναοζέν και Ακτάου.

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο στήριξης των κλωστοϋφαντουργών της «Βαρβαρέσος»


Μαζικά και μαχητικά εκφράστηκε η αλληλεγγύη του εργαζόμενου λαού της περιοχής, στον πολύμηνο και δύσκολο αγώνα των κλωστοϋφαντουργών της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις απειλές και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με τη στήριξη των μηχανισμών του κράτους.

Με ψίχουλα «παγώνει» τον λαό την ώρα που μοιράζει χρήμα στους ομίλους της Ενέργειας


Τα συνηθισμένα μέτρα - «ασπιρίνες» απέναντι στην εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, εμφανίζοντας ως ανακούφιση τη συνέχιση της πενιχρής επιδότησης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/02/1650

Πεθαίνει ο Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός Ρενέ Ντεκάρτ (Καρτέσιος), που μεταξύ άλλων έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω».