Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Απόστολος Τζανής (Κωστάκης)

 Ο Απόστολος Τζανής γεννήθηκε στην Φλώρινα το 1919, εκτελέστηκε στις 5 Οκτώβρη 1941 . Από την ηλικία της παιδικότητας προσπαθεί να   επιβιώσει στην βιοπάλη και εργαζόμενος στα χωράφια καταφέρει να συνεχίσει στο σχολείο. Τελικά θα καταφέρει να σπουδάσει και δάσκαλος.

Να εξασφαλιστεί ασφαλής μετακίνηση μαθητών με αναπηρία στα σχολεία της Θεσσαλονίκης


Ερώτηση

προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εσωτερικών

Θέμα: Εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών με αναπηρία από και προς τις σχολικές μονάδες δημιουργώντας την αγανάκτηση εκατοντάδων οικογενειών μαθητών και μαθητριών με αναπηρία, με τον συνολικό αριθμό αυτών που δεν καλύπτεται η μετακίνησή τους στη συγκεκριμένη περιοχή να υπερβαίνει τους 600.

Συγκέντρωση στην Καισαριανή

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Από εδώ, από την Καισαριανή των αγώνων και της ιστορικής μνήμης, από την κόκκινη Καισαριανή, απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Είναι η ώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη, να αποτελέσει την έκπληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αττική.

Θρασύδειλη επίθεση ομάδας φασιστοειδών στον Β. Τομπουλίδη


 Μπλόκο στους φασίστες και με την ψήφο μας στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 Ο χθεσινός (4/10/2023) απαράδεκτος προπηλακισμός του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Βασίλη Τομπουλίδη, από θρασύδειλη ομάδα φασιστοειδών, 30 ατόμων, οπαδών εθνικιστικού μορφώματος- δημοτικού συνδυασμού θα πέσει στο κενό!

«Κοίτα κάτι πράγματα… Ο ακροδεξιός Κουκουλάρης στηρίζει Μανούρη…»

Ο Νίκος Κουκουλάρης είναι γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του. Είχε φτάσει στο σημείο, το 2014, να παρευρίσκεται σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Τι κάνει τώρα, λοιπόν, σ’ αυτές τις εκλογές; Δηλώνει τη στήριξή του στον συνδυασμό Μανούρη, γιατί, λέει, είναι ο πιο κατάλληλος!

Και τι να πουν;


«Οι ευρωεκλογές είναι το κρίσιμο», λένε αυτές τις μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πετάνε κι ένα «να εκφραστεί η αντίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» για τις τοπικές εκλογές, έτσι για να βγει η υποχρέωση.

Δεν τους έπιασαν βέβαια οι σεμνότητες, ούτε φταίνε μόνο τα εσωκομματικά τους για τις «χλιαρές» δηλώσεις και για την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης με τους υποψηφίους της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Φύτεψε κόκκινα γαρίφαλα παντού


 Φύτεψε κόκκινα γαρίφαλα παντού.

Τρόμαξε τους !!!

Η αστική επανάσταση στην Γαλλία καταργεί τον χριστιανισμό (και κάθε θρησκεία) ως "επίσημη" θρησκεία


"Πιστεύω μόνον στις φυσικές, πολιτικές και ηθικές αρετές, δηλώνω δημοκράτης μέχρι θανάτου και αποτάσσω κάθε δεισιδαιμονία": Σαν σήμερα, 5 Οκτώβρη 1793, η αστική επανάσταση στην Γαλλία καταργεί τον χριστιανισμό (και κάθε θρησκεία) ως "επίσημη" θρησκεία.

Ήταν η κορύφωση μιας σειράς νόμων, που είχαν ξεκινήσει απο την αρχή της επανάστασης και κλιμακώθηκαν το 1793, όταν τα κατώτερα στρώματα, οι "Αβράκωτοι", θύματα της φεουδαρχικής βαρβαρότητας (στην οποία κεντρικό ρόλο είχε το κατεστημένο της Καθολικής Εκκλησίας) και βάση του επαναστατικού στρατού, ήρθαν ακόμα πιο έντονα στο προσκήνιο.

Να τους τρομάξουν!

 

Ενας μήνας συμπληρώνεται από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και η κατάσταση παραμένει τραγική. Ακόμα και τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πληγέντες, να τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους, είτε δεν γίνονται ποτέ είτε καθυστερούν βασανιστικά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται.

Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, ούτε καν οι πρώτες αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί σε όλους, με αποτέλεσμα ο καθένας να παλεύει ανάλογα με το τι έχει η τσέπη του. Εκατοντάδες έχουν μεταναστεύσει από τα πλημμυρισμένα χωριά και κανείς δεν τους λέει αν και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Για την υποχρεωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές

Το διάστημα μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο τον σχεδιασμό της για υποχρεωτική ασφάλιση έναντι «φυσικών καταστροφών», ως υποτιθέμενη λύση απέναντι στο αδιέξοδο των λαϊκών στρωμάτων που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Αλήθεια όμως, μπορεί η ιδιωτική ασφάλιση να βοηθήσει τον λαό στην αντιμετώπιση τέτοιων ζημιών;

Η Μόσχα έχει επιχειρησιακά σχέδια για συνέχιση του πολέμου και το 2025

Γιγαντοαφίσες στην Αγ. Πετρούπολη για την υπογραφή συμβάσεων στον ρωσικό στρατό

 Ενώ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αναζητούν τρόπους να ενισχυθεί η στρατιωτική στήριξη του Κιέβου

 Για μακρόχρονη σύγκρουση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία προετοιμάζεται και η Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σ. Σόιγκου, δίνοντας τη δική του εκδοχή τού «για όσο χρειαστεί» (που επαναλαμβάνουν συνεχώς οι «σύμμαχοι» του Κιέβου), ανέφερε ότι υφίστανται επιχειρησιακά σχέδια της Μόσχας για συνέχιση της διεξαγωγής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και το 2025.

Τι προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος και τι έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση

Η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, έχει ανοίξει στην κεντρική πολιτική σκηνή πριν τις βουλευτικές εκλογές και παραμένει φουντωμένη, ιδιαίτερα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης περί παράκαμψης του άρθρου 16, μέσω των διακρατικών συμφωνιών που προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος.

«Αλλα λόγια» για να συγκαλύψουν τη σύμπλευσή τους ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ


Ν. Καραθανασόπουλος: «Αρχές "ανεξάρτητες" από τις ανάγκες του λαού, πολύ βαθιά υποταγμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου»

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση που έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα σχετικά με τις αλλαγές στην ΑΔΑΕ, αλλά και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με την οποία πετυχαίνουν βέβαια πολλά «τρυγόνια». Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εξωραΐσουν τον ρόλο των δήθεν ανεξάρτητων αρχών, που είναι να «βγάζουν λάδι» το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά την ΑΔΑΕ και την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σκόπιμα όλοι μαζί δεν βγάζουν άχνα για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας του ΚΚΕ στον Περισσό, δηλαδή την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/10/1582

Η μέρα που δεν υπήρξε ποτέ... Είναι η πρώτη μέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου, που παραλείφθηκε, προκειμένου να εναρμονιστούν οι ημερομηνίες με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

 Η ημέρα που ..δεν υπήρξε ποτέ!